Türk Telekom'un eski sorunları yok hocam artık. TürkNet kullanıyordum ben de, 2017-2023 arası kullandım sanırsam 6 yıl boyunca; 3 farklı şehirde, 5 farklı evde. TürkNet kendi altyapısı olmadığı için sorunlarımı çözemediğinden Türk Telekom'a geçtim ve bu güne kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

TürkNet'te ise zaman zaman internet gitmeleri oluyor ama çok nadirdir, yani güvenle tercih edebilirsiniz. Benim kullandığım dönemde 2 ya da 3 kere gitti sanırım o kadar yıl kullanmama rağmen. Halihazırda bağlı ve düzgün çalışan bir altyapınız varsa sorun yaşamazsınız.
Gitmeler anlık mı? Yoksa belli süreli mi oluyor? Açıkçası Türk Telekom fobime ek fiyatları da absürt geldiği için TurkNet düşünüyordum.

En anlamadığım olay da firmaların modemini kullansak da kullanmasak da modem ücreti tahsis etmesi. Sanki çok matrak bir modem sağlıyorlar, bir de kirasını alıyorlar.

Gitmeler anlık mı? Yoksa belli süreli mi oluyor? Açıkçası Türk Telekom fobime ek fiyatları da absürt geldiği için TurkNet düşünüyordum.
TürkNet'te yaşanan gitmeler genelde komple oluyor. Zamanı, süresi belli değil. Öyle bir gidiyor ki kendi sitelerine dahi ulaşılmıyor 😂 Ama öyle korkulacak bir şey değil aşırı nadir olan bir olay bu.

En anlamadığım olay da firmaların modemini kullansak da kullanmasak da modem ücreti tahsis etmesi. Sanki çok matrak bir modem sağlıyorlar, bir de kirasını alıyorlar.
Fiber kullanıyorsanız onların tahsis ettiği cihazı kullanmanız gerekiyor çünkü bilgilerinizi ona tanımlıyorlar. Modem değişiliyor diye biliyorum ama ONT cihazı olmak zorunda.

Onun haricinde de ben mesela TürkNet'ten aldığım 8623-T50B modemi kullanıyordum, eskidiği için kuzenimden aldığım DX3200 modeme geçtim ve modem kirası vesaire ödemiyorum. Sadece paket fiyatımı ödüyorum, 100/20 internete 760 veriyorum, altyapım VDSL olduğundan bu kadar kaldırıyor zaten.

1791391104716.webp

TürkNet'te yaşanan gitmeler genelde komple oluyor. Zamanı, süresi belli değil. Öyle bir gidiyor ki kendi sitelerine dahi ulaşılmıyor 😂 Ama öyle korkulacak bir şey değil aşırı nadir olan bir olay bu.
İşte bahsettiğim bunun olması. Büyük işlerde ciddi kayıp. O yüzden soruyorum ama nadir derken ne kadar nadir?
Fiber kullanıyorsanız onların tahsis ettiği cihazı kullanmanız gerekiyor çünkü bilgilerinizi ona tanımlıyorlar. Modem değişiliyor diye biliyorum ama ONT cihazı olmak zorunda.
TurkNet sanırım bu modem kullanım ücretinde de taahhüt gibi esnek, orası iyi ama stabilite kısmı korkutmaya başladı.