eyades

Gelişen
Merhaba.
Altyapımın desteklediği internet hızı başka şehre 3 aylığına nakil ettirmeden önce 60Mbps idi ancak evime geri nakil yaptırdığımda altyapı sorgulamalarında artık belirttiğiniz adreste henüz altyapı yok hatası almaya başladım ancak internetim var ve kullanmaktayım. Ayrıca TurkNet gibi başka ISS'lerde de altyapım gözükmüyor. TurkNet'e denemek için abonelik başvurusu yaptığımda ise alabileceğim hız maksimum 34Mbps olarak gözüküyor. Türk Telekom ve BTK'ya onlarca şikayet yazdım ancak geciştirip şikayeti kapatıyolar. İstediğim altyapı sorgulamarında adresimin gözükmesi ve altyapımın nakil öncesi hale getirilmesi. Altyapı sorunu yüzünden başka ISS'lere geçmemde engelleniyor.

Türk Telekom'dan gelen cevap;
Paket hızı, 35 Mbps'e kadar hat daha yüksek paket hızına uygundur. Mevcut hızı, 34 Mbps'e kadardır. Hattan alınan hız, satın alınan paket hızına yakın kapasite hızı, 97 Mbps'e kadardır. Müşterimizin satın alabileceği maksimum paket hızıdır. Nakilden önceki paket hızı 24 Mbps'e kadardır. Sorun tespit edilmemiştir.

Benim satın aldığım paket zaten 34 Mbps ben mi anlatamıyorum yoksa onlar mı anlamıyor?

Modemimdeki xDSL istatistiği;
=============================================================================
Xdslfwversion: Fwver:5.12.27.0_b_a60901 hwver: T14.F7_0.0
Line state: Up.
Modulation: İTÜ g.993.2(VDSL2)
Annex mode: Annex_b.
=============================================================================
Inp downstream: 43330.
Inp upstream: 15243.
Shinegınpdownstream: 0
Shinegınpupstream: 0
Reingınpdownstream: 0
Reingınpupstream: 0

Tpstc type: 64/65B PTM T.C.

Near-end interleaved channel bit rate: 0 Kbps.
Near-end Fast channel bit rate: 35838 Kbps.
Far-end interleaved channel bit rate: 0 Kbps.
Far-end Fast channel bit rate: 12287 Kbps.

Near-end fec error Fast: 7808.
Near-end fec error interleaved: 0
Near-end CRC error Fast: 53.
Near-end CRC error interleaved: 0
Near-end hec error Fast: 0
Near-end hec error interleaved: 0
Far-end fec error Fast: 9
Far-end fec error interleaved: 0
Far-end CRC error Fast: 0
Far-end CRC error interleaved: 0
Far-end hec error Fast: 0
Far-end hec error interleaved: 0
DSL uptime: 1 day, 18:39, 32 secs.
DSL activetime: 0min, 16 secs.

Downstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin downstream: 15.2 dB.
Output Power upstream: 9.5 dBm.
Attenuation downstream: 5.9 dB.

Upstream:
Relative capacity occupation: 100%
Noise margin upstream: 14.4 dB.
Output Power downstream: 14.0 dBm.
Attenuation upstream: 0.0 dB.

Bit table:
Carrier load: Number of bits per tone.
Tone 0- 31: 00 00 00 05 78 9a bb bb CC CC cb bc CC CC CC bb.
Tone 32- 63: B5 55 66 77 77 79 88 89 89 99 99 99 99 A9 AA AA.
Tone 64- 95: AA AA AA AA ab ab bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb.
Tone 96-127: Bb bb cb bc CC CC cb CC CC cb CC CC CC CC CD CC.
Tone 128-159: CC CC CC CC cb bd CC DC CC CC CC CC CC CC CC CC.
Tone 160-191: CC CC CC CC CC CC CC CC CC bc CC CC CC cb CC bc.
Tone 192-223: CC cb cb CC CC bb cb bb cb CC bb bb bb bb bb bb.
Tone 224-255: Bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb cb bb bb bb ba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim hızım da kağıt üstünde 50, aldığım 35. Türkiye'de VDSL böyle maalesef. Böyle 75 100 talep ediyorum, kaldırmıyor deyip başından atıyor. Kapasite 97 ise 75 rahat alman lazım. Bu mesajı onlara, Telekom'a söylediğinizde ne cevap verdiler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim hızımda kağıt üstünde 50 aldığım 35 Türkiye de VDSL böyle maalesef böyle 75 100 talep ediyorum kaldırmıyor deyip başından atıyor. Kapasite 97 ise 75 rahat alman lazım bu mesajı onlara telekoma söylediğinizde ne cevap verdiler?

Türk Telekom müdürlüğüne gitmiştim paketimi yenilemek için 75 talep ettim altyapımı sorguladı sonuç çıkmayınca en fazla 34 verebileceğini söyledi bende 34'e mecbur kaldım nakil işleminde port sorunu çıkmıştı ekip 2 3 kere gelip ankastre kutusunda bir şeyler yaptı sanırım o yüzden bu halde internetim.

Türk Telekom müdürlüğüne gitmiştim paketimi yenilemek için 75 talep ettim altyapımı sorguladı sonuç çıkmayınca en fazla 34 verebileceğini söyledi bende 34'e mecbur kaldım nakil işleminde port sorunu çıkmıştı ekip 2 3 kere gelip ankastre kutusunda bir şeyler yaptı sanırım o yüzden bu halde internetim.
İşi bilmeyene denk geldimi bozarlar 17 yıl önce ilk bağlattığımda santrale uzaksın deyip tranvatik yaptılar beni kopma sorunu vardı geçmiş olsun

Bu değerlerle 75 bile alırsınız hocam. ISS hızınızı sabitlemiş. Aldığınız paketi faturadan kontrol edin. Belki fark etmeden 35 almışsınızdır. Daha fazla ise tüketici hakem heyetine başvurarak sorunu çözebilirsiniz.

Türk Telekom'un cevabı;
Paylaştığınız adres için internet altyapımız bulunuyor ancak bölgedeki talep yoğunluğu nedeniyle kapasite problemi yaşıyoruz. Kaliteli ve hızlı internet hizmetinden faydalanabilmeniz için ön başvuru ile altyapı talebinizi kayıt altına alabiliriz. Bu sayede çalışmamız tamamlandığında size kısa mesajla bilgilendirme sağlıyor olacağız.
Sonunda işi bilen birisi cevapladı.