TinerciYasin

Başarılı
Arkadaşlar, 8 senedir aynı modemi kullanıyoruz, 24 Mbps ile. 100'e geçeceğiz yakında. Modemi değiştirirler mi? Veya değiştirmeye gerek var mı? Sadece sistem üzerinden mi bir şey yapacaklar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, 8 senedir aynı modemi kullanıyoruz, 24 Mbps ile. 100'e geçeceğiz yakında. Modemi değiştirirler mi? Veya değiştirmeye gerek var mı? Sadece sistem üzerinden mi bir şey yapacaklar?

Tabii değiştirmeye gerek var hocam, siz modem degisikligi istediginizi soyleyin bedavaya degistiriyorlar. Ben sirf modem arada bir kopuyor hizi yavas diye bahane ederek bile degistirtmistim.

Tabii değiştirmeye gerek var hocam, siz modem degisikligi istediginizi soyleyin bedavaya degistiriyorlar. Ben sirf modem arada bir kopuyor hizi yavas diye bahane ederek bile degistirtmistim.
Hocam modem hizmetinden para kesiyolarmış galiba emin değilim ama öyle yazıyodu sitede.

Modemin vdsl desteği yoksa değişmeniz gerekebilir, onun dışında pek gerek yok.
Vdsl nedir ve nerden bakılır olup olmadığına hocam?.

Hocam modem hizmetinden para kesiyolarmış galiba emin değilim ama öyle yazıyordu sitede.

VDSL nedir ve nereden bakılır olup olmadığına hocam?

Modemin marka ve modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız. Ama benim tahminimce zaten 24 Mbps kullanıyorsanız VDSL hat üzerinden hizmet alıyorsunuzdur. Çünkü ADSL ile teorik olarak 24Mbps almak için altyapının kusursuz olup kutuya uzaklığınız 10-15 m civarında olmalı.

Modemin marka ve modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız. Ama benim tahminimce zaten 24 Mbps kullanıyorsanız VDSL hat üzerinden hizmet alıyorsunuzdur. Çünkü ADSL ile teorik olarak 24Mbps almak için altyapının kusursuz olup kutuya uzaklığınız 10-15 m civarında olmalı.
Hocam model number VMG3312-B10B birde ne işe yarıyor vdsl ? .

Hocam model number VMG3312-B10b bir de ne işe yarıyor VDSL?

Haa şu ZyXEL modem, 2014-15 zamanında çok kullanıyorduk gayet sağlam modemdi ama şu an işinizi görür mü bilmem. Ben son 5 6 senedir ISS'nin verdiği modemi kullanmıyorum, o yüzden eğer üstte arkadaşın dediği gibi ISS ücretsiz yeniliyorsa yenilemeniz daha iyi olabilir.

Haa şu ZyXEL modem, 2014-15 zamanında çok kullanıyorduk gayet sağlam modemdi ama şu an işinizi görür mü bilmem. Ben son 5 6 senedir ISS'nin verdiği modemi kullanmıyorum, o yüzden eğer üstte arkadaşın dediği gibi ISS ücretsiz yeniliyorsa yenilemeniz daha iyi olabilir.
2017 zamanlarında taktırdık o zamandan beri kullanıyoruz yeni eve taşınınca. Peki bu 100 mbps destekler mi yine soracağım ücretsiz hizmet var mı diye eğer yoksa iş görür mü yine bozulana kadar kullanabikirmiyim?.

2017 zamanlarında taktırdık o zamandan beri kullanıyoruz yeni eve taşınınca. Peki bu 100 Mbps destekler mi yine soracağım ücretsiz hizmet var mı diye eğer yoksa iş görür mü yine bozulana kadar kullanabikir miyim?

VDSL2 modem destekler ama Wi-Fi'de bu hızı almanız zor gibi. Evde 3 4 telefondan fazla cihaz varsa Wi-Fi 4 tek başına yeterli olmaz. Sadece bilgisayarda ethernet ile kullanacaksanız iş görür.

Modem ücreti her ay 75 TL para kesiliyor. Seneye bu fiyat artacaktır. Fibere geçtiğiniz anda durum böyle ve maalesef modemi almakda zorunlu.