easymoneysniper

Çalışkan
Türk Telekom fiber dönüşümüm bugün tamamlandı ve CGNAT havuzuna atmışlar. Statik IP tanımlattırdım ama internete bağlanamadım ve iptal ettirdim. Biraz önce tekrar statik IP tanımlattırdım ve tekrar aynı IP adresini verdiler ve tekrar internete bağlanamadığım için iptal ettirmek zorunda kaldım. IP adresini değiştirin diyorum ama arıza kaydı açıp 48 saat sürer diyorlar. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom fiber dönüşümüm bugün tamamlandı ve CGNAT havuzuna atmışlar. Statik IP tanımlattırdım ama internete bağlanamadım ve iptal ettirdim. Biraz önce tekrar statik IP tanımlattırdım ve tekrar aynı IP adresini verdiler ve tekrar internete bağlanamadığım için iptal ettirmek zorunda kaldım. IP adresini değiştirin diyorum ama arıza kaydı açıp 48 saat sürer diyorlar. Ne yapmam lazım?
Statik IP ile internet bağlantınıza dair yaşadığınız sorun için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Ayarlarını Kontrol Edin:
- Modeminizi yeniden başlatın.
- Modem arayüzüne (genellikle tarayıcıda 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazarak) girin.
- Statik IP ayarlarını kontrol edin. Gerekirse IP adresi, alt ağ maskesi, geçit (gateway) ve DNS ayarlarının doğru girildiğinden emin olun.

2. Doğru Bilgileri Kullanın:
- Türk Telekom'dan aldığınız statik IP, alt ağ maskesi ve DNS bilgilerini doğru girdiğinizden emin olun. Bu bilgilerin tam ve eksiksiz olduğuna dikkat edin.

3. CGNAT Sorununu Giderin:
- Eğer hala CGNAT (Carrier Grade Network Address Translation) altında iseniz, bu durum bağlantınızı etkileyebilir. Türk Telekom ile iletişime geçip, CGNAT dışına çıkmanızı talep edin.

4. Yardım Talep Edin:
- Türk Telekom müşteri hizmetleri ile tekrar iletişime geçin ve durumu net bir şekilde anlatın. Statik IP yerine geçici bir çözüm olarak dinamik IP kullanmayı talep edebilirsiniz, bu bazı bazı durumlarda bağlantınızı kurmanıza yardımcı olabilir.

5. Yeni IP Talep Edin:
- Statik IP'nizi değiştirmek için müşteri hizmetlerine yeniden başvurun ve aynı IP'nin tekrar tanımlandığını belirtin. Bu durumda farklı bir IP adresi talep edin.

6. Bekleyin ve İzleyin:
- Eğer arıza kaydı açıldıysa, kaydın durumunu takip edin ve belirli bir süre içinde çözüm bulunmazsa tekrar iletişim kurun.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun hala devam ediyorsa, daha fazla teknik detay verirseniz ek yardımcı olabilirim.

Forumda birkaç kişi ve ben de aynı sorunu yaşadım. Yüksek fiyatlara satılıyor olmasına rağmen böyle bir hizmetten yararlanılamıyor.

Ellerinde statik IP falan yok. Sırf BTK'den korktukları için var mış gibi gösteriyorlar.
Yüzlerce kez farklı ISS'den denedim, ellerinde IP yok.

Statik IP var, ben de geçen ay tanımlattırdım ve aynısı oldu. Daha sonra durumu detaylı açıklayan bir arıza kaydı bıraktırdım. Teknik ekipten birisi aradı ve internete bağlı göründüğümü söyledi; ben de tekrar izah ettim, oradan bir şeyler yaptı ve tekrar kontrol etmemi istedi. İnternet geldi.

Oyunlarda vs. performans artışı beklerken daha kötü oldu (Sanırım routingler güncel değildi.) ve iptal ettirdim.

Konuyu hortlatacağım ama Kadıköy bölgesinde TT’den statik İP aldım internet gitti. Çıkış yok dışarıya. İptal ettim.