Türksat Kablonet Fiber altyapı gelirse sizce ona geçilir mi?
Turksat'ın topolojisine hakim değilim, verdikleri de zannımca tam olarak bir fiber değildi. Eğer yanlışım varsa ve alışılagelmiş bir fiber kurulumu ise VDSL'e nazaran kesinlikle geçmenizi tavsiye ederdim. Fiber, bakır altyapıya göre daha stabil ve dalgalanma olmaksızın çalışır.

Ayrıca bakır altyapıya 600₺ fiyat çekmeleri de abartıymış baya. Daha 3 ay öncesinde FTTH 200Mbps fiber'i o fiyata satıyorlardı sitelerinde. Yazık...

Turksat'ın topolojisine hakim değilim, verdikleri de zannımca tam olarak bir fiber değildi. Eğer yanlışım varsa ve alışılagelmiş bir fiber kurulumu ise VDSL'e nazaran kesinlikle geçmenizi tavsiye ederdim. Fiber, bakır altyapıya göre daha stabil ve dalgalanma olmaksızın çalışır.

Ayrıca bakır altyapıya 600₺ fiyat çekmeleri de abartıymış baya. Daha 3 ay öncesinde FTTH 200Mbps fiber'i o fiyata satıyorlardı sitelerinde. Yazık...
Aynen öyle hocam Fiber kullanmıyorum gitmişler 600 TL fiyat istiyorlar binama Türk Telekom ya da Türksat Kablonet Fiber gelmeden VDSL'e bu paraları vermem en azından gider Netspeed'e geçerim 330 TL veririm 2 sene önce kullanmıştım açıkçası sorun yaşamadım hiç, cevap için teşekkürler.

Biz de sizinle aynı sebepten değiştirdik. Bize ilk geldiklerinde bozuk modem vermişlerdi ve sürekli ping çıkıyordu. Onu değiştirmelerini istedik ve ertesi gün sorgusuz sualsiz değiştirdiler. O modem değiştiğinden beri memnun gibiyim ben. Ama macera aramaya gerek yok. Kablo ile bağlanıyorsanız çok sıkıntı yaşamayabilirsiniz.

O kadar mesaj var hiçbir faydalı içerik yok.

Türk Telekom'da anladığım kadarıyla VDSL kullanıyorsunuz. 600 TL çok yüksek bir fiyat diyemeyeceğim çünkü artık tarifeler ortalama böyle.

Kablonet'te ise durumlar farklı. Bu arkadaşlar aslında ellerindeki kablo TV altyapısıyla yani DOCSIS ile (VDSL gibi düşünün) servis sağlıyorlardı. Kendi altyapılarına sahipler.

Ancak daha sonrasında iki gelişme yaşandı. İlki, Kablonet artık kendi altyapısını fibere çevirmeye başladı. Diğer firmalar gibi GPON kullanıyorlar. İkinci gelişme ise Kablonet, Türk Telekom altyapısıyla da internet satmaya başladı.

Cevabım şu, eğer Kablonet'in kendi altyapısına sahip bir yerdeyseniz geçebilirsiniz. Ancak mesajınızdan Kablonet'i VDSL şeklinde alacağınızı anlıyorum bu yüzden tavsiye edemeyeceğim. Upload hızı anlamsız derecede düşük Kablonet VDSL'de. TurkNet'e geçebilirsiniz. Geçecekseniz de interneti taşıyarak geçin, kapattırmayın.

Türk Telekom'da anladığım kadarıyla VDSL kullanıyorsunuz. 600 TL çok yüksek bir fiyat diyemeyeceğim çünkü artık tarifeler ortalama böyle.

Kablonet'te ise durumlar farklı. Bu arkadaşlar aslında ellerindeki kablo TV altyapısıyla yani DOCSIS ile (VDSL gibi düşünün) servis sağlıyorlardı. Kendi altyapılarına sahipler.

Ancak daha sonrasında iki gelişme yaşandı. İlki, Kablonet artık kendi altyapısını fibere çevirmeye başladı. Diğer firmalar gibi GPON kullanıyorlar. İkinci gelişme ise Kablonet, Türk Telekom altyapısıyla da internet satmaya başladı.

Cevabım şu, eğer Kablonet'in kendi altyapısına sahip bir yerdeyseniz geçebilirsiniz. Ancak mesajınızdan Kablonet'i VDSL şeklinde alacağınızı anlıyorum bu yüzden tavsiye edemeyeceğim. Upload hızı anlamsız derecede düşük Kablonet VDSL'de.

Gerçekten güzel anlatmışsınız hocam. Dediğiniz gibi GPON koymadılar bize de ve uydudan bir şeyler yaptıklarını söylediler. Upload ise 7-8 ancak alabiliyorum ben. Türk Telekom fiberden bu markaya geçmek mantıklı mıydı bilmiyorum ama yakın zamanda anlarım. Fiyat yarı yarıya fark etti.

Cevabım şu, eğer Kablonet'in kendi altyapısına sahip bir yerdeyseniz geçebilirsiniz. Ancak mesajınızdan Kablonet'i VDSL şeklinde alacağınızı anlıyorum bu yüzden tavsiye edemeyeceğim. Upload hızı anlamsız derecede düşük Kablonet VDSL'de. TurkNet'e geçebilirsiniz. Geçecekseniz de interneti taşıyarak geçin, kapattırmayın.
Hocam ben şunu anladım Kablonet'in kendi Fiber(GPON) altyapısı var ise işte o zaman geçilir VDSL vs bulaşılmaz, cevap için teşekkürler.

uydudan bir şeyler yaptıklarını
Uydudan falan değil, alakası yok. Anten kablosu diye bildiğimiz kablolar ile iletiliyor DOCSIS'te. Bu kablolar CMTS'e bağlı. CMTS de ana omurgaya bağlı. İnternete bu şekilde çıkıyorsunuz. GPON'a çok benzer yanları var.