yusufumm07

Üstün
İkisi de VDSL, aynı hızları sunuyor. TurkNet'e geçmek en basitinden ping düşürür mü, alakası yok mu?

Eğer 12 ay peşin ödemeden de faydalanmayı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Zira Turknet, DPI sansür yöntemini kullanmıyor. Ayrıca DNS Hijacking de yapmıyor. Bu da sadece basit bir DNS değişikliği ile Discord, Roblox gibi sitelere ve diğer yasaklı sitelere girebilmenizi sağlıyor. Türk Telekom'da bu mümkün değil, GoodbyeDPI veya Zapret kullanmak zorundasınız.

Eğer GoodbyeDPI veya Zapret kullanmaktan yorulduysanız hiç düşünmeden Turknet'e geçilir.
Yine Türk Telekom'un altyapısını kullanmış olacaksın. Turknet'in kendi fiber altyapısı olsa 1 saniye beklemeden geçin derdim ama bu durumda pek mantıklı görünmüyor.
Dışarıdan bakınca öyle. Ama Türk Telekom'un DPI sansür yöntemi kullanması işleri değiştiriyor. Turknet bu sansür yöntemini kullanmıyor.

Size tek artısı özgürlük ve daha iyi pingler olur. Çünkü TurkNet de TT VDSL'yi VAE üzerinden sunmakta.

Dışarıdan bakınca öyle. Ama Türk Telekom'un DPI sansür yöntemi kullanması işleri değiştiriyor. Turknet bu sansür yöntemini kullanmıyor.
Sadece DPI olayına bakarak ISS seçimi yapılmaz. Kullanıcının böyle bir kriteri varsa ona göre değerlendirme yapılır ancak kullanıcı böyle bir kriter belirtmemiş.

Size tek artısı özgürlük ve daha iyi pingler olur. Çünkü TurkNet de TT VDSL'yi VAE üzerinden sunmakta.

Şu an 38 42 arasında değişiyor mesela kaça düşer ping? Öyle devasa düşüş olacağını sanmıyorum.

Değerli yorumlarınıza teşekkür ederim. Geçmenin mantığı yok gibi.

Şu an 38 42 arasında değişiyor mesela kaça düşer ping? Öyle devasa düşüş olacağını sanmıyorum.

Değerli yorumlarınıza teşekkür ederim. Geçmenin mantığı yok gibi.

O ping kabloluda aldığın pingse çok fazla. Sorun ISS'den değil de altyapıda falan olabilir. Normal değil. Kesinlikle araştırın. 60 yıllık binada 14 ping alıyordum ben geçen sene.

O ping kabloluda aldığın pingse çok fazla. Sorun ISS'den değil de altyapıda falan olabilir. Normal değil. Kesinlikle araştırın. 60 yıllık binada 14 ping alıyordum ben geçen sene.
Fc 26 da oynarken böyle modemi de değiştirmem lazım nuhun zamanında kalma bir şey sorun var desemde internet geliyor mu geliyor ona bakıyorlar.