Mafaky
Uzman
Zannederim, dahası da var mış. Yeni aldığım bir istihbarata göre bu taşeron düzeni şöyle işliyor:Evet yukarıda Mustafa abinin dediği gibi bütün her şeyi farklı farklı taşeron yaptığı için, birbiriyle habersiz (şakasız) kafalarına göre iş yapıyorlar. Yeraltı Repater'leri koyuyorlar, Kablo'da sıkıntı çıkıyor. Kabloyu hallediyorlar. Bambaşka bir taşeron başka işlerle uğraşıyor. Dahası bir çift fiber ile, çoklamaların cılkını çıkartarak, bir mahalleye OLT'de sadece GE portları kullanıp fiberi verdiklerini çok üzücü bir şekilde öğrendiğim de oldu.
Telekom bir şehirde (diyelim İstanbul'da) yıllık bir ihale açıyor. Ben "yolunu bulup" yıllık (X) bedelle bütün işleri yapmayı taahhüt edip ihaleyi kapıyorum. Tabi ki bütün her şeyi yapacak maddi imkanım hatta elemanlarım falan yok. Gidiyorum bu işleri ayrı ayrı, (X)'ten epeyce ucuza yapacak (ama gerçekten yapacak olanaklara sahip) küçümen firmalar buluyorum.Yani İstanbul gibi büyük bir şehirde bu işleri yapacak sadece 3 değil, belki 15-20 firma bulup işleri bunlar arasında bölüştürüyorum. Aradaki ciddi fark bana kalıyor. Benim yaptığım Telekom'dan kablo, OFDK vb. malzemeleri temin edip zimmetle bu 15-20 firmaya dağıtmak. Yapmam gereken ama doğru dürüst yapamadığım iş ise bu 15-20 firmayı güncel olarak koordine edip T.Telekom sistemine bitirilen işleri güncel olarak aktarmak.
Belki de İstanbul T.Telekom bu 15-20 firmayı ne resmen ne de gerçekte tanıyor; sadece beni muhatap alıyor.
Bunu başka bir forumda, bir süre öncesine kadar çalışan bir forumdaş açık seçik ifade etmiştir.