Zaten verdikleri modem aşırı basit bir şey direkt değiştirdim ama hala para ödüyorum kira diye.Eskiden modem taksidi olurdu taksit bitince modem bizde kalırdı. Artık sadık kullanıcıyı sövüşlemenin yolu olmuş bu "kira" işi.
Detaylar
Kim cevapladı?Yani bu modem de olur, değil mi? DSL olarak geçiyor ama galiba dediğiniz gibi hem WAN hem DSL özelliği var. Şimdi baktım, arkasında mavi bir port var, bir de beyaz port var.
- Makaleler
- 5
Kesinlikle. Bir de verdikleri modem kaliteli bir şey olsa. TurkTelekom altyapısı üzerinden TurkNet internet kullanıyorum. Verdikleri modem o kadar dandik, leş bir şey ki. Download active esnasında ping değerleri anormal şekilde uçuyor. Diğer odalara gönderdiği Wi-Fi sinyali çok zayıf. Bir de cihazın içinde yerleşik ONT de var. Yani ONT ayrı küçük bir kutu olarak yok. Sadece hatta tanımlı ONT kullanılıyormuş sanırım.Eskiden modem taksidi olurdu taksit bitince modem bizde kalırdı. Artık sadık kullanıcıyı sövüşlemenin yolu olmuş bu "kira" işi.
Benimki de yerleşik ONT olduğu için ne yaparım bilmiyorum...
Yerleşik ONT olan bir modem verdiklerini ilk defa duydum, modeli nedir hocam?Kesinlikle. Bir de verdikleri modem kaliteli bir şey olsa. TurkTelekom altyapısı üzerinden TurkNet internet kullanıyorum. Verdikleri modem o kadar dandik, leş bir şey ki. Download active esnasında ping değerleri anormal şekilde uçuyor. Diğer odalara gönderdiği Wi-Fi sinyali çok zayıf. Bir de cihazın içinde yerleşik ONT de var. Yani ONT ayrı küçük bir kutu olarak yok. Sadece hatta tanımlı ONT kullanılıyormuş sanırım.
Benimki de yerleşik ONT olduğu için ne yaparım bilmiyorum...
- Makaleler
- 5
Huawei LG8245X6 hocam. Ben de ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım şaşırdım. Bir an benim internet fiber değil de beni mi kandırıyorlar diye sorguladım içimden.Yerleşik ONT olan bir modem verdiklerini ilk defa duydum, modeli nedir hocam?
Hocam kullanma kılavuzu baktığım da OBK girişini göremedim modeli yanlış yazmış olabilir misiniz?Huawei LG8245X6 hocam. Ben de ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım şaşırdım. Bir an benim internet fiber değil de beni mi kandırıyorlar diye sorguladım içimden.![]()
- Makaleler
- 5
Hocam direkt 192.168.1.1 adresine girdiğimde yazan şey bu. Yanlış yazmadım. Ayrıca benim modem de böyle. OBK dediğiniz şey ne bilmiyorum ama girişleri böyle.Hocam kullanma kılavuzu baktığım da OBK girişini göremedim modeli yanlış yazmış olabilir misiniz?
Eki Görüntüle 219334
Eki Görüntüle 219336
Bir tane WAN portu var, geriye kalanlar LAN ve Telefon portu.
Hocam duvardan gelen kablo CAT olup WAN portuna mı giriyor?Hocam direkt 192.168.1.1 adresine girdiğimde yazan şey bu. Yanlış yazmadım. Ayrıca benim modem de böyle. OBK dediğiniz şey ne bilmiyorum ama girişleri böyle.
Bir tane WAN portu var, geriye kalanlar LAN ve Telefon portu.
- Makaleler
- 5
Evet, duvardan gelen bir CAT kablosu WAN portuna takılı.Hocam duvardan gelen kablo CAT olup WAN portuna mı giriyor?
O halde FTTB altyapıya sahipsiniz.Evet, duvardan gelen bir CAT kablosu WAN portuna takılı.
FTTB (Fiber To The Build): Fiber optik kablo binaya kadar gelir, giriş kattaki kabinde ONT ile ethernet (CAT) kablosuna dönüştürülür ve dairele dağıtılır. Bu yüzden ONT gerekmez. Türk Telekom bu altyapı da en fazla 100 Mbps indirme verebilir.
FTTH (Fiber To The Home): Fiber optik kablo yine binaya kadar gelir fakat OFDK (Optik Fiber Dağıtım Kutusu) ile OBK (Optik Bağlantı Kablosu) dönüştürülür ve dairelere dağıtılır. Daireye gelen OBK kablonun modeme takılabilmesi için ONT gereklidir veya içerisinde ONT bulunan bir modem alınması gereklidir. Türk Telekom bu altyapı da en fazla 1000 Mbps indirme verebilir.
Sonuç olarak kullanmış olduğunuz modem yerleşik bir ONT'ye sahip değil. ONT bina girişindeki kabinde bulunduğu için modeminizin yerleşik bir ONT'ye sahip olduğunu sanmışsınız.
Örnek olarak yerleşik ONT'ye sahip bir modem:
(Bu arada yanlışlıkla PON girişine OBK girişi demişim)