LGS Avcısı

Çalışkan

18D 2Y çıktı. 2.soru (tartışmalı soru), 12.soruyu yanlış yaptım. Çözen öğretmen sınavın ortalama ve üstü zorlukta olduğunu söylüyor. Sizce deneme sonucum nasıl?

Alakası yok Matematik her zaman Matematik, basittir çoğu sınıfta orası ayrı ama 7 ve 8. sınıfta lise matematiğinin temeli atılıyor.
Ben temel falan göremiyordum çözdüğümüz yeni nesil sorularda. Sorular 4 işlemle yapılıyordu, ama her soru yarım sayfa dangalak dangalak resimlerden oluştuğu için aşırı zormuş gibiydi. Sınav sisteminin acil değişmesi lazım. Hatta topluca eğitim sisteminin.

Ben temel falan göremiyordum çözdüğümüz yeni nesil sorularda. Sorular 4 işlemle yapılıyordu, ama her soru yarım sayfa dangalak dangalak resimlerden oluştuğu için aşırı zormuş gibiydi. Sınav sisteminin acil değişmesi lazım. Hatta topluca eğitim sisteminin.
Eğitim sistemi için dediklerine katılıyorum fakat zamanında 4 işlem bu deyip geçtiysen ya TEOG'a girdin ya da aşırı zekisin. 😀 Misal bir örnek verecek olursam koordinat sistemi mi ne öyle bir konu vardı dönüp bakınca Fonksiyonlara hazırlanmak için koyulmuş bir konuydu.

Eğitim sistemi için dediklerine katılıyorum fakat zamanında 4 işlem bu deyip geçtiysen ya TEOG'a girdin ya da aşırı zekisin. 😀 Misal bir örnek verecek olursam koordinat sistemi mi ne öyle bir konu vardı dönüp bakınca Fonksiyonlara hazırlanmak için koyulmuş bir konuydu.
2024 LGS sınavına girdim, övünmeyi de pek sevmem 😄. Koordinat sistemi normalde 1 derste işlenilebilecek bir konuyken yeni nesil sorular yüzünden 1 ayda işlendi. Dediğim şey bu. Zaten şimdiki halimiz daha beter. Hocalar maarif müfredatı öğrenci ön planda deyip ders işlemiyor.

Reis boş ver Türkçeyi zaten bir şekil halledersin, matematiği ne yaptın sen umarım halen önceki konularda yazdığın gibi değildir. 😀
Hala aynı. Eşitsizlik, eşlik benzerlik, dönüşüm geometrisi, olasılık, veri analizi, bilimsel gösterim ve kolay soruları da yapıp diğerlerini boş bırakmayı düşünüyorum.

Takılma böyle şeylere, 18 doğru gayet güzel. Gelecek sene güleceksin.
LGS'de mi 9.sınıfta mı?

Hala aynı. Eşitsizlik, eşlik benzerlik, dönüşüm geometrisi, olasılık, veri analizi, bilimsel gösterim ve kolay soruları da yapıp diğerlerini boş bırakmayı düşünüyorum.

LGS'de mi 9.sınıfta mı?
9 sınıfta güleceksin tabii, halimiz beter. Maarif müfredatı olayını duymuşsundur hocalar bahane edip ders işlemiyor neymiş öğrenci ön plandaymış. Siyasi fikirlerini dinliyoruz öğretmen hazretlerinin. Umarım sizin zamanınızda vazgeçerler bu yöntemden.