TheHerus0

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 20 gün sonra Turkcell Superonline taahhüdüm sona erecek. Bulunduğum binada yalnızca Turkcell Superonline'ın fiber altyapısı mevcut. Diğer internet sağlayıcılarıyla görüştüm ancak benzer hızları sağlayamayacaklarını belirttiler.

Şu anda TV+ içeren, 250 Mbps download ve 25 Mbps upload hızlarında bir pakete sahibim. İlginç bir şekilde genellikle 350 Mbps download ve 35 Mbps upload hızları alıyorum. Bu benim için yeterli. Ancak modemle ilgili bazı sıkıntılarım var:

• Verdikleri modem sanırım 1 Gbps destekli olan son sürüm model.
  • Modemin kablosuz sinyal gücü oldukça zayıf.
  • Modemden lan çıkışı alırken, CAT6 kablo kullanmama rağmen cihazlarda 100 Mbps üzerine çıkamıyorum. Genelde 96 Mbps civarında alıyorum.

Bu sebeple OpenWrt destekli bir modem almayı planlıyorum.
Geçen gün bu sıkıntımı müşteri hizmetlerine ilettiğimde, modemimin 170 metrekareye kadar destek verdiğini ama bilinmeyen bir nedenle 80 metrekarede sınırlandırıldığını söylediler. Daha sonra hızı bozmadan, sinyal alanını 130 metrekareye kadar artırabileceklerini söylediler. Ancak yapılan bu işlemden sonra herhangi bir fark göremedim.

Modemin olduğu odadan farklı bir odaya geçince hız 350 Mbps'den 35 Mbps'ye kadar düşüyor ve sinyal kademeli olarak azalıyor. Özellikle yan odada hız 35 Mbps civarına düşerken, diğer odalarda ise hız 8 Mbps'ye kadar iniyor ve bir süre sonra 1,5 Mbps'ye kadar düşüyor. Ancak upload hızı ise 10 Mbps'te sabit kalıyor.

Ayrıca, kendi aldığım bir modemle devam edersem teknik destek verilmeyeceğini de belirttiler.

Bir de, şu anki 650 TL'lik paketimi 1 yıl taahhüt ile yenilemem karşılığında 850 TL'ye çıkaracaklarını ilettiler. Bu fiyat artışı konusunda, daha uygun bir fiyat almak istediğimi belirtmek istiyorum. Ancak başka bir internet sağlayıcısının benim bulunduğum binada altyapı sağlayamaması nedeniyle, yalnızca Turkcell Superonline'ı tercih etmek durumundayım.

Bunun yanı sıra, forumda yeni olduğum için mümkün olduğunca kurallara uygun bir şekilde yazmaya çalıştım. Eğer herhangi bir hatam olduysa şimdiden özür dilerim.

sorularım:

1. Taahhüt sürem bitmeden önce, daha uygun fiyatlı bir teklif alabilmek için öneriniz var mı?
  2. Superonline'dan teklif alma sürecinde izlenmesi gereken en etkili yol nedir?
  3. Kablosuz çekim gücü yüksek, OpenWrt destekli modem önerileriniz var mı?
    (Evim 130 metrekare, 35 yıllık bir apartmanda yer alıyor.)

Şimdiden teşekkür ederim. Yardımcı olabilecek herkesin yorumlarını bekliyorum.
Gelişme olursa buradan güncelleme yapacağım.

Kendi modemlerini zorlayacaklar. Yani kendi modemin gibi bir şey olamaz sadece router alıp kurabilirsin. Yani 50 mbps ye bile aylık 640 TL isteyen bir marka olduğu için fibere bırak 850 TL yi 4.yılına falan geçersen 1200 lere çıkarırlar. Bu marka hep böyle bir marka olmuştur.
1.Sorunun cevabı; Superonline sana asla daha iyi bir teklif vermeyecek
2.Sorunun cevabı; Herhangi bir yol yok, kaç para derlerse onu ödettiriyorlar
3.Sorunun cevabı; Kendi modemini kullanamayacaksın sadece Router kullanabilirsin.

Kendi modemini kullanamayacaksın dememin sebebi seninde aslında konunda bahsettiğin bir nedenden ötürü. Kendileri en ufak bir sorunda size yardım etmeyecekler. Yani onların modemini almaz iseniz veya kullanmaz iseniz size destekleri sıfır. Bu tür markalardan normalde uzak durulması gerekir ama sizde gigabit altyapıları var. Onların istediği fiyata mahkumsunuz. Normalde kötü bir hizmet vermezler ve modem değişikliğini de kabul ederler diye biliyordum ama size de böyle yapmışlar. Enteresan bir durum. Paramla rezil oluyorum dedirten firmalar diye yorumluyorum.

Kendi modemlerini zorlayacaklar. Yani kendi modemin gibi bir şey olamaz sadece router alıp kurabilirsin. Yani 50 Mbps'ye bile aylık 640 TL isteyen bir marka olduğu için fibere bırak 850 TL'yi 4.yılına falan geçersen 1200'lere çıkarırlar. Bu marka hep böyle bir marka olmuştur.
1.sorunun cevabı; Superonline sana asla daha iyi bir teklif vermeyecek.
2.sorunun cevabı; herhangi bir yol yok, kaç para derlerse onu ödettiriyorlar.
3.sorunun cevabı; kendi modemini kullanamayacaksın sadece router kullanabilirsin.

Kendi modemini kullanamayacaksın dememin sebebi seninde aslında konunda bahsettiğin bir nedenden ötürü. Kendileri en ufak bir sorunda size yardım etmeyecekler. Yani onların modemini almaz iseniz veya kullanmaz iseniz size destekleri sıfır. Bu tür markalardan normalde uzak durulması gerekir ama sizde gigabit altyapıları var. Onların istediği fiyata mahkumsunuz. Normalde kötü bir hizmet vermezler ve modem değişikliğini de kabul ederler diye biliyordum ama size de böyle yapmışlar. Enteresan bir durum. Paramla rezil oluyorum dedirten firmalar diye yorumluyorum.

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam.

Bu konudan çok fazla anlamıyorum. Bilgim, internetten gördüklerim kadarıyla sınırlı ve maalesef her şey aklımda kalmıyor. OpenWrt destekli bir cihazı, GoodbyeDPI'ın modeme kurulan versiyonu için istiyordum.

Aynı zamanda, daha önce de belirttiğim gibi sinyal ve hız konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Yine de bu servis sağlayıcısını kullanmak zorundayım.

Modem ve router arasındaki tam farkı bilmiyorum. Router aldığımda, GPON kutusundan çıkan lan kablosunu direkt olarak Router'a mı takacağım? Yoksa mevcut cihazı kullanmaya devam edip, bu cihazdan Router'a bağlantı mı kurmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.

Yanıtınız için teşekkür ederim hocam.

Bu konudan çok fazla anlamıyorum. Bilgim, internetten gördüklerim kadarıyla sınırlı ve maalesef her şey aklımda kalmıyor. OpenWrt destekli bir cihazı, GoodbyeDPI'ın modeme kurulan versiyonu için istiyordum.

Aynı zamanda, daha önce de belirttiğim gibi sinyal ve hız konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Yine de bu servis sağlayıcısını kullanmak zorundayım.

Modem ve router arasındaki tam farkı bilmiyorum. Router aldığımda, GPON kutusundan çıkan lan kablosunu direkt olarak Router'a mı takacağım? Yoksa mevcut cihazı kullanmaya devam edip, bu cihazdan Router'a bağlantı mı kurmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.
Routeri modeme bağlayacaksınız internete Router üzerinden bağlanacaksınız.

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 20 gün sonra Turkcell Superonline taahhüdüm sona erecek. Bulunduğum binada yalnızca Turkcell Superonline'ın fiber altyapısı mevcut. Diğer internet sağlayıcılarıyla görüştüm ancak benzer hızları sağlayamayacaklarını belirttiler.

Şu anda TV+ içeren, 250 Mbps download ve 25 Mbps upload hızlarında bir pakete sahibim. İlginç bir şekilde genellikle 350 Mbps download ve 35 Mbps upload hızları alıyorum. Bu benim için yeterli. Ancak modemle ilgili bazı sıkıntılarım var:

• Verdikleri modem sanırım 1 Gbps destekli olan son sürüm model.
  • Modemin kablosuz sinyal gücü oldukça zayıf.
  • Modemden lan çıkışı alırken, CAT6 kablo kullanmama rağmen cihazlarda 100 Mbps üzerine çıkamıyorum. Genelde 96 Mbps civarında alıyorum.

Bu sebeple OpenWrt destekli bir modem almayı planlıyorum.
Geçen gün bu sıkıntımı müşteri hizmetlerine ilettiğimde, modemimin 170 metrekareye kadar destek verdiğini ama bilinmeyen bir nedenle 80 metrekarede sınırlandırıldığını söylediler. Daha sonra hızı bozmadan, sinyal alanını 130 metrekareye kadar artırabileceklerini söylediler. Ancak yapılan bu işlemden sonra herhangi bir fark göremedim.

Modemin olduğu odadan farklı bir odaya geçince hız 350 Mbps'den 35 Mbps'ye kadar düşüyor ve sinyal kademeli olarak azalıyor. Özellikle yan odada hız 35 Mbps civarına düşerken, diğer odalarda ise hız 8 Mbps'ye kadar iniyor ve bir süre sonra 1,5 Mbps'ye kadar düşüyor. Ancak upload hızı ise 10 Mbps'te sabit kalıyor.

Ayrıca, kendi aldığım bir modemle devam edersem teknik destek verilmeyeceğini de belirttiler.

Bir de, şu anki 650 TL'lik paketimi 1 yıl taahhüt ile yenilemem karşılığında 850 TL'ye çıkaracaklarını ilettiler. Bu fiyat artışı konusunda, daha uygun bir fiyat almak istediğimi belirtmek istiyorum. Ancak başka bir internet sağlayıcısının benim bulunduğum binada altyapı sağlayamaması nedeniyle, yalnızca Turkcell Superonline'ı tercih etmek durumundayım.

Bunun yanı sıra, forumda yeni olduğum için mümkün olduğunca kurallara uygun bir şekilde yazmaya çalıştım. Eğer herhangi bir hatam olduysa şimdiden özür dilerim.

sorularım:

1. Taahhüt sürem bitmeden önce, daha uygun fiyatlı bir teklif alabilmek için öneriniz var mı?
  2. Superonline'dan teklif alma sürecinde izlenmesi gereken en etkili yol nedir?
  3. Kablosuz çekim gücü yüksek, OpenWrt destekli modem önerileriniz var mı?
    (Evim 130 metrekare, 35 yıllık bir apartmanda yer alıyor.)

Şimdiden teşekkür ederim. Yardımcı olabilecek herkesin yorumlarını bekliyorum.
Gelişme olursa buradan güncelleme yapacağım.
Öncelikle geçmiş olsun hocam,maalesef ki ben de sadece superonline altyapısına sahip olan bir bölgede oturuyorum.
Yüksek hızları superonline başka iss lere paylaşmıyor.
Sizin sorularınıza gelecek olursak,fiyatlar ve paketler kişiden kişiye değişkenlik göstermekte.Ben mesela 1000/50 sadece internet kullanıyorum ve 600₺ ödüyorum,Uygulamadan kampanya yenile dediğimde ilk ay ücretsiz 11 ay 720₺ gösteriyor aynı 1000/50 paketi.Özetle dönemsel olarak takip edin ve bakın,uygun bir kampanyaya denk gelebilirsiniz.
Bir diğer konu ise harici router.2 Seçenek var esasında,iss routerları inanılmaz kalitesiz ve kısıtlanmıştır.Aradan çıkarıp kendi routerınızı bağlamanız çok çok iyi olacaktır.Openwrt olmak zorunda da değil,yeterli bilginiz yok ise eğer özellikle kurulum esnasında sorun yaşamanız olası,yeni başlayan biriyseniz ve özellik istiyorsanız Keenetic modellerine bakmanızı öneririm,arayüzünde sayısız özelleştirme ve özellik mevcut çünkü.
Burada biraz da bütçe önemli olan,bütçenizi paylaşırsanız eğer size uygun birkaç router önerebilirim.
Ek olarak keenetic kullanıcı adı ve şifresi superonline routerından çekebiliyor,sansürü de aşmak istiyorsunuz bu da keeneticte mümkün oluyor.Tak çalıştır yaparak superonline routerını aradan çıkarabilirsiniz.Tabi ki bu durum harici ont li routerlar için geçerli.

Sol altyapısı ISS'leri diye ara belki kafana göre butik operatör bulursun hepsi 100 veriyor, genelde daha yüksek istiyorsan, Turkcell'e mecbursun sanırım.
Evet çoğu 100 ile sınırlı hocam,millenicom da sol altyapısı ile fiberi kullandım 2 yıl.Kendi routerını alarak hız yeterli ise kullanabilirsin.Ancak fiyatlar çok artmış 100 yetse de yüksek hızlar ile arada fiyat farkı az,o yüzden mantıklı da gelmiyor.