Öncelikle geçmiş olsun hocam, maalesef ki ben de sadece Superonline altyapısına sahip olan bir bölgede oturuyorum.
Yüksek hızları Superonline başka ISSlere paylaşmıyor.
Sizin sorularınıza gelecek olursak, fiyatlar ve paketler kişiden kişiye değişkenlik göstermekte. Ben mesela 1000/50 sadece internet kullanıyorum ve 600₺ ödüyorum, uygulamadan kampanya yenile dediğimde ilk ay ücretsiz 11 ay 720₺ gösteriyor aynı 1000/50 paketi. Özetle dönemsel olarak takip edin ve bakın, uygun bir kampanyaya denk gelebilirsiniz.
Bir diğer konu ise harici router. 2 seçenek var esasında, ISS routerları inanılmaz kalitesiz ve kısıtlanmıştır. Aradan çıkarıp kendi routerınızı bağlamanız çok çok iyi olacaktır. OpenWrt olmak zorunda da değil, yeterli bilginiz yok ise eğer özellikle kurulum esnasında sorun yaşamanız olası, yeni başlayan biriyseniz ve özellik istiyorsanız Keenetic modellerine bakmanızı öneririm, arayüzünde sayısız özelleştirme ve özellik mevcut çünkü.
Burada biraz da bütçe önemli olan, bütçenizi paylaşırsanız eğer size uygun birkaç router önerebilirim.
Ek olarak Keenetic kullanıcı adı ve şifresi Superonline routerından çekebiliyor, sansürü de aşmak istiyorsunuz bu da Keenetic'te mümkün oluyor. Tak çalıştır yaparak Superonline routerını aradan çıkarabilirsiniz. Tabii ki bu durum harici ONT'li routerlar için geçerli.