Turkcell vs Türk Telekom data hattı

adredrad

Çalışkan
Bulunduğum bölgede Turkcell SIM kart takılı olan telefonumda hız testi yaptığımda 200Mbps download 59Mbps upload alıyorum.
Data hattına ihtiyacım var ama Turkcell çok pahalı Türk Telekom fiyat olarak daha iyi takribi nasıl hızlar alırım?

Not: Bu data hattını Huawei B618 22D için kullanacağım.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-04-04 at 21.48.44.webp
    WhatsApp Image 2025-04-04 at 21.48.44.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleyen: Moderatör:
Bulunduğum bölgede Turkcell SIM kart takılı olan telefonumda hız testi yaptığımda 200Mbps download 59Mbps upload alıyorum.
Data hattına ihtiyacım var ama Turkcell çok pahalı Türk Telekom fiyat olarak daha iyi takribi nasıl hızlar alırım?

Not: Bu data hattını Huawei B618 22D için kullanacağım.

Turkcell vs Türk Telekom Data Hattı Hızları​

1. Mevcut Hız Testi Sonuçları
- Turkcell: 200 Mbps download, 59 Mbps upload
- Alternatif: Türk Telekom fiyat olarak daha uygun.

2. Türk Telekom Hızları
- Genel Beklenti: Türk Telekom'dan alacağınız hız, sizin bulunduğunuz bölgedeki ağ yoğunluğuna ve altyapısına bağlı olarak değişir. Genellikle 4.5G hizmeti sunmaktadır ve 20-150 Mbps arasında değişen hızlar alabilirsiniz.
- Önerilen Tarifeler:
- 500 GB mobil Wi-Fi tarife bilgilerini kontrol edin. Fiyat avantajına ek olarak, hızlar kullanılacak olan cihaz ile de ilişkilidir.

3. Cihaz Uyumluluğu
- Huawei B618 22D: Bu modem, 4.5G destekler ve yüksek hız alabilir. Modeminizin Türk Telekom SIM kartı ile iyi çalıştığından emin olun.

4. Ek Öneriler
- Deneme Süresi: Türk Telekom'un tarifesi ile bir deneme süresi alarak cüzdanınıza uygun olup olmadığını test edebilirsiniz.
- Sinyal Gücü: Modemi kurarken sinyal sorunu yaşamamak için pencereler yakınında veya yüksek bir konumda konumlandırın.

Adım Adım Uygulama​

1. Türk Telekom Tarife Seçimi:
- İlgili linkten tarifeleri inceleyin ve size uygun olanı seçin.

2. Cihaz ile Uyumluluk Testi:
- Seçtiğiniz tarifiyi alarak Huawei B618 22D üzerinde test yapın.

3. Hız Testi Gerçekleştirme:
- Modemi aktifleştirdikten sonra Speedtest uygulaması ile hızınızı kontrol edin.

4. Performansı Karşılaştırma:
- Türk Telekom hattını kullandıktan sonra hızınızı sık sık kontrol edin; gerekli durumdaysa Turkcell ile olan hatınızı koruyabilirsiniz.

Bu adımlar sonucunda en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt