Az önce markete gittim, bir tane Türk yoktu. Afgan, Pakistanlı, Suriyeli... Hepsi vardı. Tiplerinden anlıyorsun, Türkçe konuşamıyorlar. Kasada kasiyere 'ıh ıh' deyip el işareti yapıyorlar. Kaçak girmiş, midem bulandı hepsinden. Sınır güvenliğimiz bu işte. Ah Atam ah, geçmişte Nazilerden bile katı politika izleseydin belki bu millet adam olurdu. Aynı şekilde sokaklar da böyle olmuş. Evi satılığa verip taşınacağız. Ben doğudayım, durumun vahametini daha iyi görebiliyorum. Ağır konuşmak istiyorum ama ırçılık yasak olduğundan konuşamıyorum. Bunlara ırkçılık yapmak bile yanlış olmamalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben ırkçıyım. Forumda bundan dolayı linç ettiler ve 'ilk insan' dediler. Er ya da geç olması gerekeni anlayacaklar.Şimdi ırkçı olmak, 10 yıl sonra vatansız olmaktan iyidir.
- Makaleler
- 6
Ben ırkçıyım. Forumda bundan dolayı linç ettiler ve 'ilk insan' dediler. Er ya da geç olması gerekeni anlayacaklar.
Gerektiğinde ırkçı olacaksın. Irkçı olmayan politika izleyenleri görüyoruz.
Bu kadar arapların çoğalmasıda türklerden kaynaklanıyor veya yabancı ırkların ama bu kadar tiksinmemize gerek yok burası Kuzey Kore değil, bende sizin gibi yaşım küçükken böyle düşünüyordum ama lisede Afrika'lı bir afetle 2 sene boyunca beraber okudum sonra ve yakınlaştımda fakat ben gerçekten sevemediğim için bir süre sonra alacağımı aldım sonra bıraktım. Kız üç dil biliyor, ayrıca zeki bir kızdı.
Detayları anlatamam, ban yemek istemiyorum csb değil.
Son düzenleme:
Bu kadar arapların çoğalmasıda türklerden kaynaklanıyor veya yabancı ırkların ama bu kadar tiksinmemize gerek yok burası Kuzey Kore değil, bende sizin gibi yaşım küçükken böyle düşünüyordum ama lisede Afrika'lı bir afetle 2 sene boyunca beraber okudum sonra ve yakınlaştımda fakat ben gerçekten sevemediğim için bir süre sonra alacağımı aldım sonra bıraktım. Kız üç dil biliyor, ayrıca zeki bir kızdı.
Kuzey Kore olması ne alaka? Ve Türklerden neden kaynaklanıyor? Çoğalmanın sebebi belli, onların ne kadar Türk olduğu malum. 3 dil bilen biri ile kadınlara hayvan diye bakanı, otobüste kadınların saçlarını koklayanı, 10 yaşındaki kıza karşı erek olanı bir tutma. Bunlar mide bulandırıcı şeyler. Gurbetçi falan misin? Bizi uyutmaya mı çalışıyorsun?
Kuzey Kore olması ne alaka? Ve türklerden neden kaynaklanıyor? Çoğalmanın sebebi belli, onların ne kadar Türk olduğu malum. 3 dil bilen biri ile kadınlara hayvan diye bakanı, otobüste kadınların saçlarını koklayanı, 10 yaşındaki kıza karşı erek olanı bir tutma. Bunlar mide bulandırıcı şeyler. Gurbetçi falan misin? Bizi uyutmaya mı çalışıyorsun?belki de milletvekili çocuğusundur, zengin semtlerde yabancılarda elitdir nasıl olsa değil mi?
Erkekleri bilemiyorum, tabii ki de tiksinirim ama kızlarına aynı şeyi söyleyemeceğim türklerde tadını biliyor, yalan yok bu konuda.
Yaşadığım bölgede bu çoğunluğa maruz kalmıyorum ama gerçekten rahatsız edici. İşin komiği, Avrupa'ya da yayılmaya başlamışlar. İş işten geçince anlıyoruz biz bazı şeyleri ülkece.Az önce markete gittim, bir tane Türk yoktu. Afgan, Pakistanlı, Suriyeli... Hepsi vardı. Tiplerinden anlıyorsun, Türkçe konuşamıyorlar. Kasada kasiyere 'ıh ıh' deyip el işareti yapıyorlar. Kaçak girmiş, midem bulandı hepsinden. Sınır güvenliğimiz bu işte. Ah Atam ah, geçmişte Nazilerden bile katı politika izleseydin belki bu millet adam olurdu. Aynı şekilde sokaklar da böyle olmuş. Evi satılığa verip taşınacağız. Ben doğudayım, durumun vahametini daha iyi görebiliyorum. Ağır konuşmak istiyorum ama ırçılık yasak olduğundan konuşamıyorum. Bunlara ırkçılık yapmak bile yanlış olmamalı.
Bu insanlari sirf bu insanlar yabanci diye sevmemezlik yapmiyor zaten konu sahibi. 1965 yilinda ailesi Yugoslavya'dan gocmus biri olarak soyluyorum ki bu gocler bizim zamaninda geldigimiz gibi kontrollu bir sekilde yapilmiyor ve bu gelen kisiler gittikleri yere bizler kadar akredite olma yetenegine sahip degiller.Bu kadar arapların çoğalmasıda türklerden kaynaklanıyor veya yabancı ırkların ama bu kadar tiksinmemize gerek yok burası Kuzey Kore değil, bende sizin gibi yaşım küçükken böyle düşünüyordum ama lisede Afrika'lı bir afetle 2 sene boyunca beraber okudum sonra ve yakınlaştımda fakat ben gerçekten sevemediğim için bir süre sonra alacağımı aldım sonra bıraktım. Kız üç dil biliyor, ayrıca zeki bir kızdı.
Bizim geldigimiz zamanda gidebildigimiz yerler, yabancilarin en az oldugu yerlermis. Buna gore bizim nufusumuz dagitilmis. Bir sure boyunca dis vilayetlere gitmemiz yasakmis ve sonrasinda bu tedbirler 1967'lerde normallesince Istanbul'a gelmisiz. 2 sene boyunca yerel halkin en cok oldugu yerde bulunmamiza izin verildikten sonra yani. Su planliliga ve su gayrete bakar misiniz? Bundan bahsediyor adam iste.
Ikincisi bu insanlar yillardir Ingiltere'de orada burada yasiyorlar. Fakat Cumhuriyet doneminin getirdigi yukarida bahsettigim gibi bir akreditasyon sureci yurtdisinda da mevcut olmadigindan oturu, oralarda da senelerdir kulturel olarak arada kalmisliklariyla bu insanlar problem teskil ediyorlar ve suc orani olarak bakildigi zaman da oranin yerlisinin birkac kati kadar suc isliyorlar. Ornek