denizius

Uzman
Biliyorsunuz, geçenlerde bir NATO zirvesi oldu ve F-35 ile yerli uçağımız KAAN'ın motorları için büyük adımlar atıldı. Son zamanlarda çıkan haberlere göre, Rusya'dan alınan S-400 füzeleri üçüncü bir ülkeye verilecek ve F-35'in önünde bir engel kalmayacak. Her şey yolunda giderse, ilk etapta hangarda bekleyen 6 uçak teslim edilecek gibi duruyor. Umarım devamı gelir; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için de uçak alımı yapılır ve yerli mühimmatlarımızı bu uçaklara başarıyla entegre ederiz.

S400'lerin satılması için düşünülen ülke BAE... Bazı bilgi kaynaklarına göre bunun karşılığında Rusya, BAE'de dondurulmuş finansal varlıklarının yeniden erişime açılmasını talep ediyor.

Umarım bu satış gerçekleşir ve en başından beri altyapımızla uyumsuz olan bu hava savunma sisteminden kurtuluruz.

Kaldı ki zaten envanterde Hisar ve Siper hava savunma sistemlerimiz mevcut ve aktif hizmette.

S400'lerin satılması için düşünülen ülke bae... Bazı bilgi kaynaklarına göre bunun karşılığında Rusya, Bae'de dondurulmuş finansal varlıklarının yeniden erişime açılmasını talep ediyor.

Umarım bu satış gerçekleşir ve en başından beri altyapımızla uyumsuz olan bu hava savunma sisteminden kurtuluruz.

Kaldı ki zaten envanterde hisar ve siper hava savunma sistemlerimiz mevcut ve aktif hizmette.

Umarım olur, Avrupa'dan hava savunma almamız da gündemdeydi ama ne kadar gerçekleşir bilemiyorum.

Umarım olur, Avrupa'dan hava savunma almamız da gündemdeydi ama ne kadar gerçekleşir bilemiyorum.

Evet İtalya ve Fransa ortak konsorsiyumunda geliştirilen SAMP/T hava savunma sistemine talibiz. Ancak buradaki talebimiz direkt hazır sistemi almak değil, SAMP/T'de kullanılan ve Balistik Füze önleme kabiliyeti bulunan ASTER-30 NG füzesini bizim Siper hava savunma sistemine entegre etmek istiyoruz. Çünkü bizim Siper'deki GaN tabanlı AESA erken ihbar Radar'ları, SAMP/T'dekinden çok daha iyi.

Bunun yanında teknoloji transferi talep ettiğimizi iddia eden kaynaklar da var, özellikle de ASTER-30 NG'de kullanılan "pif-paf" teknolojisi için...

Birkaç yıl sonra envantere girecek Siper-A ile birlikte SAMP/T'ye olan ihtiyacımız da ortadan kalkacak. Şu an isteme sebebimiz de Balistik Füze önleme kabiliyeti için, malum İran füzeleri...

Evet İtalya ve Fransa ortak konsorsiyumunda geliştirilen SAMP/T hava savunma sistemine talibiz. Ancak buradaki talebimiz direkt hazır sistemi almak değil, SAMP/T'de kullanılan ve balistik füze önleme kabiliyeti bulunan ASTER-30 ng füzesini bizim siper hava savunma sistemine entegre etmek istiyoruz. Çünkü bizim Siper'deki GaN tabanlı aesa erken ihbar radar'ları, SAMP/T'dekinden çok daha iyi.

Bunun yanında teknoloji transferi talep ettiğimizi iddia eden kaynaklar da var, özellikle de ASTER-30 Ng'de kullanılan "pif-paf" teknolojisi için...

Birkaç yıl sonra envantere girecek siper-a ile birlikte SAMP/T'ye olan ihtiyacımız da ortadan kalkacak. Şu an isteme sebebimiz de balistik füze önleme kabiliyeti için, malum İran füzeleri...

Hiç sanmıyorum ama umarım teknonoji transferi ve yerli füze sistemlerimiz gelene kadar yeteri kadar füze envanterimize girer hava savunmamızda ciddi bir boşluk var.

Hiç sanmıyorum ama umarım teknonoji transferi ve yerli füze sistemlerimiz gelene kadar yeteri kadar füze envanterimize girer hava savunmamızda ciddi bir boşluk var.

Yakında Avrupa'nın en büyük hava savunma sistemi üretim tesisi hizmete alınacak ASELSAN tarafından. Yani seri üretim kapasitesinde ciddi artış demek bu.

Ek olarak ROKETSAN geçen seri üretim kapasitesi devasa olan bir firmayı satın aldı, yani ROKETSAN'ın üretim hızı da artacak.

AB ülkeleri de isterse vermesinler keyifleri bilir, biz de ABD'den bir miktar Patriot PAC3-MSE alırız, aynı özelliklere sahip ASTER-30 NG ile ;).

Yakında Avrupa'nın en büyük hava savunma sistemi üretim tesisi hizmete alınacak ASELSAN tarafından. Yani seri üretim kapasitesinde ciddi artış demek bu.

Ek olarak ROKETSAN geçen seri üretim kapasitesi devasa olan bir firmayı satın aldı, yani ROKETSAN'ın üretim hızı da artacak.

Ab ülkeleri de isterse vermesinler keyifleri bilir, biz de ABD'den bir miktar Patriot pac3-mse alırız, aynı özelliklere sahip ASTER-30 ng ile ;).

24 milyar dolar açıklamasını duyduğumda yüzümde güzel bir gülümseme oluştu eski harcanan miktar ile beraber 30 milyar doları bulduk, umarım hava savunma ağımız bir an önce tam kapasite çalışır.

Sıra hava kuvvetleri ve kara kuvvetlerine gelir.

24 milyar dolar açıklamasını duyduğumda yüzümde güzel bir gülümseme oluştu eski harcanan miktar ile beraber 30 milyar doları bulduk, umarım hava savunma ağımız bir an önce tam kapasite çalışır.

Sıra hava kuvvetleri ve kara kuvvetlerine gelir.

Hava Kuvvetleri için de;

• F-16 Özgür 2 Modernizasyonu (Block 70 Viper ile aynı seviyeye çıkarma)
  • Eurofighter T3A - T4 (44 - 56 adet)
  • F-16 Block 70 (40 adet ama kesin değil)
  • F-35A (40 adet)
  • Kaan BLOK-10 ve BLOK-20 (40 adet)
  • Kızılelma.
  • Anka-3

Kara Kuvvetleri için de TTZA ve ZPT'ler envantere alınmaya devam ediyor. Altay teslimatında birkaç pürüz var, halledildikten sonra bu sene teslim edilecek olanlar toplu teslim edilecek.

Niye aldık niye satmaya çalışıyoruz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Rusya'ya ödenmesi gereken bir bedeldi, ödedik.

Bize çok pahalıya patlamış da olsa mecburduk o an.