7486

Başarılı
Şahsen benim düşüncem. Mültecilerin her biriyle sözleşme imzalanmalı "savaş bitince oturum hakkı en fazla 3 ay sonrasında sona erecektir" tarzı bir madde olmalı. Bu sayede mülteciler hem kalıcı olmak kalmamış olur hem de ülkedeki problem biraz da olsa çözülür. Dİğer yandan adalet sistemimizin de gelişmesi gerek. Bence devlet ilk önce katillerle uğraşmalı. Kimse kimsenin oğlu veya tanıdığı olduğu için dışarıda gezememeli. Cezasını çekmeli.

Vasıfsız insanlar bilimle alakalı kuruluşlara atanmamalı. (Tübitak'a hayvanat bahçesi müdürünün atanması olayı gibi).
Devlet memurunu veya herhangi bir kişiye tokat atmanın bile cezası olmalı ki bazıları istediği gibi saldırganlaşamasın.
Sokak hayvanları toplatılmalı.
Market ve küçük işletmelere alkol ruhsatı opsiyonel olarak sunulmalı ki hem devlet vergi kazansın. Hem de halk alkol satın almak için 2-3 km yol gitmek zorunda kalmasın.
Çocukların suça meyilli olmaması için çocukluktan itibaren herkese çok fazla ilgili bir şekilde "nasıl dürüst ve iyi insan olunur" konusu anlatılmalı.
Yasaklar gevşetilmeli, örneğin bireysel silahlanma tarzı haklar daha mümkün olmalı. Çünkü örneğin: x kişisi husumetlisini vurmaya karar verdi ve kaçak yollardan bir silah tedarik etti. Peki husumetlisi olduğu kişi kendini nasıl savunacak? Bu tarz yasaklar sadece masum insanlara zarar verir. Onun için masum insanların da yasal yollardan silahlanabilmesi önemli.
Şeriat isteyenler de birkaç haftalığına Afganistan tarzı ülkelere turist olarak gönderilmeli ki istedikleri şeyin farkına varsınlar. Belki o zaman seküler olmanın önemini anlarlar.

Şahsen benim düşüncem. Mültecilerin her biriyle sözleşme imzalanmalı "savaş bitince oturum hakkı en fazla 3 ay sonrasında sona erecektir" tarzı bir madde olmalı. Bu sayede mülteciler hem kalıcı olmak kalmamış olur hem de ülkedeki problem biraz da olsa çözülür. Dİğer yandan adalet sistemimizin de gelişmesi gerek. Bence devlet ilk önce katillerle uğraşmalı. Kimse kimsenin oğlu veya tanıdığı olduğu için dışarıda gezememeli. Cezasını çekmeli.

Vasıfsız insanlar bilimle alakalı kuruluşlara atanmamalı. (Tübitak'a hayvanat bahçesi müdürünün atanması olayı gibi).
Devlet memurunu veya herhangi bir kişiye tokat atmanın bile cezası olmalı ki bazıları istediği gibi saldırganlaşamasın.
Sokak hayvanları toplatılmalı.
Market ve küçük işletmelere alkol ruhsatı opsiyonel olarak sunulmalı ki hem devlet vergi kazansın. Hem de halk alkol satın almak için 2-3 km yol gitmek zorunda kalmasın.
Çocukların suça meyilli olmaması için çocukluktan itibaren herkese çok fazla ilgili bir şekilde "nasıl dürüst ve iyi insan olunur" konusu anlatılmalı.
Yasaklar gevşetilmeli, örneğin bireysel silahlanma tarzı haklar daha mümkün olmalı. Çünkü örneğin: x kişisi husumetlisini vurmaya karar verdi ve kaçak yollardan bir silah tedarik etti. Peki husumetlisi olduğu kişi kendini nasıl savunacak? Bu tarz yasaklar sadece masum insanlara zarar verir. Onun için masum insanların da yasal yollardan silahlanabilmesi önemli.
Şeriat isteyenler de birkaç haftalığına Afganistan tarzı ülkelere turist olarak gönderilmeli ki istedikleri şeyin farkına varsınlar. Belki o zaman seküler olmanın önemini anlarlar.
Hocam tavsiyeleriniz fikirleriniz iyi güzel de bunları uygulayacak başkan lazım bize. Erdoğan yapmaz bunları.

Aslında söyleyeceklerimiz hemen hemen aynı, ben yine de yazacağım tabii ancak kısaca.

Liyakatsizlik ve yolsuzluk karşılığında ağır yaptırımlar uygulanmalı ve engellenmeli.
Eğitim sistemi öğrenciyi yoracak şekilde değil, öğrenciyi eğitime heveslendirecek şekilde düzenlenmeli.
Dini kuruluş ve ibadethaneler vergilendirilmeli. Kilise veya cami fark etmez. Bunların giderlerini o ibadethaneleri kullanan cemaat karşılamalı.
Yatırımlar din için değil bilim için yapılmalı.
Yerli ve kaliteli üretime önem verilmeli. Casper gibi markalar yıllardır "biz yerli markayız" diyerek fason ürün kullanıyor.
Bireysel özgürlükler genişletilmeli.
Sizin de dediğiniz gibi küçük yaşlardan itibaren ahlak dersi verilmeli.
Tarikat gibi kuruluşlara kesinlikle izin verilmemeli.
Şeriat gibi fikirlerin başı ezilmeli.
Kaçak girişlerin önüne geçmek adına sınır güvenliği arttırılmalı ve herkes ülkeye alınmamalı. Ülkede kalıcı olarak kalmak isteyen kişilerin eğitim hayatına vb. şeylerine bakılmalı.
Aşiretlere operasyonlar düzenlenmeli o tarz yapılanmalara izin verilmemeli.
HPV aşısı, hamilelik öncesi kontrol gibi şeyler zorunlu tutulmalı.

Halkın değişmesi lazım ilk başta.

Bunun yolu eğitimden geçer. Bu yüzden eğitim bu ülkenin en büyük sorunu.

Hocam tavsiyeleriniz fikirleriniz iyi güzel de bunları uygulayacak başkan lazım bize. Erdoğan yapmaz bunları.

Sadece Erdoğan değil. Günümüzde siyasette aktif olarak rol alan hiçbir siyasi bunu yapmaz. "Bu adam ülkenin başına geçmeli" denilen kişiler bile bunların hepsini yapmaz. Ancak en azından eğitime mutlaka el atılmalı.

Ülke yıllar boyunca hükümet eliyle cahilleştirildi ve uyuşturuldu. Köy enstitülerinin kapatılması da bu planın bir parçasıydı. Keşke asla kapatılmasalardı.
Çok merak ediyorum be hocam. Bir gün, kitap okuyanlara "sanki filozof olacak" gözüyle bakanlar değişecek mi? Anlayacak mı hanyayı konyayı?