Şehirlerimizin kötü olduğunu düşünmüyorum bence yaşanabilir seviyede ama özellikle İstanbul'un baştan sona bir değişime ihtiyacı var. Şehirleşme biçimi, altyapısı, yapılar çok sıkıntılı. 4 katlı binanın yanında dimdik 10 katlı bina var sonra onun yanında gecekondu tarzı bir ev var. Çoğu yeri böyle biçimsiz. Mesela Ankara'da binaların boyu hep aynı olur sırıtmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şehirlerimizin kötü olduğunu düşünmüyorum bence yaşanabilir seviyede ama özellikle İstanbul'un baştan sona bir değişime ihtiyacı var. Şehirleşme biçimi, altyapısı, yapılar çok sıkıntılı. 4 katlı binanın yanında dimdik 10 katlı bina var sonra onun yanında gecekondu tarzı bir ev var. Çoğu yeri böyle biçimsiz. Mesela Ankara'da binaların boyu hep aynı olur sırıtmaz.
İngiliz turist geliyor sadece turistik yerleri gezdiği için Türkiye mükemmel diyor. Halbuki herhangi bir şehrin mahallesine girse burayı pakistan sanacak.

Örneği "Güney Kore" ile vermeniz güldürdü. Çarpık kentleşmeden dolayı diyebilirim.

GdrP5Is4btar6ez5-637381856729576993.webp

Çarpık kentleşme olmasaydı Türkiye böyle görünebilirdi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yabancı ülkelerin mahallelerinde sokak aralarında bile siyah konforlu yollar, asfaltı düzgün yollar var. Uzun katlı gelişmiş binalar var. Peki Türkiye neden görünüş açısından gelişmedi? Dışarı çıkıyorum otoyollarda bile bozukluk var. Aşırı eski binalar, etraftaki çöpler, kötü yollar derken bir sürü madde yazabiliriz. Sizce Türkiye'nin de gelişme vakti gelmedi mi?

Fotoğraflara bir Güney Kore ve bir Türkiye mahalle sokağını bıraktım, karşılaştırın.

Karşılaştırdığın ülkeleri bir de ben karşılaştırayım, ne dersin?

-Güney KoreTürkiye
Nüfus51,63 Milyon84,98 Milyon
Gayri milli hasıla(GSMH)2,637 trilyon SAGP doları907,1 milyar USD
Etrafındaki ülkelerÇin,Japonya, Kuzey Kore,tayvan,rusyaSuriye, Irak, İran,gürcistan,ermenistan
Gördüğü ekonomik krizler1997,2008,20201978-1980,1994,2001,2018-2019,2020-202?
Kuruluş yılları15 Ağustos 194829 Ekim 1923
Enflasyon Oranları%5Devlet Verisi : %75/Hissedilen : %175
Uğraştığı Terör Örgütleri-pkk,pyd,öso,dhkp-c

Geçici iktidarların bıraktığı kalıntılar bunlar. Bir de halk olarak karşılaştırırsak, bu işin içinden çıkamayız. Türkiye halkı, yani Türk, Kürt fark etmez, herkes 2 kuruş kar edeyim derdinde ve malzemeden her şeyden çalma peşindeler. Oradaki halkın derdi bu değil çünkü yaşam standartları zaten yüksek. Burada bütün suçlu sadece ak parti de değil, yani bizim kaderimiz bu kardeşim. Adamlar Asya'da yaşıyor, mis gibi coğrafya, biz ise orta doğu'nun ortasındayız.Umarım uğraştığım kadar görende olur.

Yabancı ülkelerin mahallelerinde sokak aralarında bile siyah konforlu yollar, asfaltı düzgün yollar var. Uzun katlı gelişmiş binalar var. Peki Türkiye neden görünüş açısından gelişmedi? Dışarı çıkıyorum otoyollarda bile bozukluk var. Aşırı eski binalar, etraftaki çöpler, kötü yollar derken bir sürü madde yazabiliriz. Sizce Türkiye'nin de gelişme vakti gelmedi mi?

Fotoğraflara bir Güney Kore ve bir Türkiye mahalle sokağını bıraktım, karşılaştırın.
Bunlara apartman yavrusu - sovyet bloğu deniyor.
Köyden şehre gelen insanların yaptırdığı klasik binalar, hepsi aynı ve iğrenç duruyor. Aynı olmasının sebebi bu insanların bina yaptırırken hazır kalıp bir mimari tasarım kullanması, eğer güzel görünen bir bina yaptırsalardı daha masraflı olurdu çünkü.

Ayrıca bu sadece ülkemizde yok, bulgaristan, yunanistan, makedonya, arnavutluk, romanya, ermenistan, gürcistan, azerbaycan, iran, suriye, ırak, lübnan, ürdün, mısır da bu tabloya sahip.