Galiba Rusça olacak. Aklımdaki tüm soru işaretlerini gideren herkese teşekkürü borç bilirim, teşekkür ederim. Sağ olun. İyi geceler dilerim.

Galiba Rusça olacak. Aklımdaki tüm soru işaretlerini gideren herkese teşekkürü borç bilirim, teşekkür ederim. Sağ olun. İyi geceler dilerim.
Hocam şunu da söylemek istiyorum. Rusça ile tabii ki imkanları güzel bir iş bulabilirsiniz fakat biraz da bildiğiniz dilin geçerli olduğu sektörleri bilmeniz gerek. Şu anda Flemenkçe bilen birisini arayan ve 60 bin lira civarında maaş verecek olan yerler var. Kendinizi güzel değerlendirmek en önemli nokta burada.

@8333, şu an bir üniversitenin dil edebiyat bölümünde 3. sınıfım, okulu bilerek bir sene uzatacağım çünkü kendimi yeterli hissetmediğim için bilerek bir sene uzatıyorum. O bir senelik süreçte mevcut dillerimi geliştirip yanına üçüncü dil ekleyeceğim için bu soruyu sormuştum. İş getirisi güzel olan bir dil öğrenme niyetim var, önümde üç sene gibi bir süre var. Bu üç senelik süreyi iyi değerlendirmem gerekiyor. Dil olarak da İngilizce ve Almanca biliyorum.

@8333, şu an bir üniversitenin dil edebiyat bölümünde 3. sınıfım, okulu bilerek bir sene uzatacağım çünkü kendimi yeterli hissetmediğim için bilerek bir sene uzatıyorum. O bir senelik süreçte mevcut dillerimi geliştirip yanına üçüncü dil ekleyeceğim için bu soruyu sormuştum. İş getirisi güzel olan bir dil öğrenme niyetim var, önümde üç sene gibi bir süre var. Bu üç senelik süreyi iyi değerlendirmem gerekiyor. Dil olarak da İngilizce ve Almanca biliyorum.
Hocam kendinizi geliştirmek istediğinizi anladım. Size tavsiyem dil bilgilerinizin yanına biraz muhasebe bilgisi eklemeniz. Örneğin, yük gemisi şirketleri ofis çalışanları için dil çok öne atan bir etken (bu bahsettiğim gemide çalışma değil, şirketin karadaki ofis işlerini yapma). Örneğin mezun olduktan sonra açıktanda olsa bir işletme bölümü bitirdiğinizde çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Çok tatmin edici maaşlar alabilirsiniz. Anlatmak istediğim, sadece dil bilmek yetersiz gelebilir.

Rusça için çalışma kategorileri bol. Rus Dili okuyordum, bıraktım. 40 saatte minimum A2 olursun fakat B1 ve sonrası için gündelik pratik yapman şart ki konuşabilme ve kelimelere ekleri pratik bir şekilde getirebil.

Hintçe ve Çince. Siyasi iklime göre ABD yatırımlarını Çin’den çok Hindistana yoğunlaştırmış durumda. Hintçe yakın zaman sonra ciddi bir ticari dil olabilir aynı Çince gibi.

Bunlara ek olarak Rusça ve Arapça önerebilirim. Arapça’da ulusal ticarette sıkça kullanılan bir dil.