21611

Becerikli
Selam,

Benim hoşuma giden dillerin çoğu (Farsça ve Çekçe) pek yaygın kullanılmıyor. Bunları öğrenmek bir fayda sağlar mı? Gelecekte tercümanlık istiyorum, ana dilin yanında bunların da tercümanlığını yapsam boşa zaman kaybı olur mu sizce?

Yani seviyorsan ve kültür istiyorsan öğrenebilirsin ama ille de iş diyorsan bence pek mantıklı değil.
Ben ileride Farsça öğrenmeyi düşünüyorum mesela.

1 dil 1 insandır. Istediğiniz dili öğrenebilirsiniz. Zaman kaybı olmaz.
O tamam da benim asıl endişem ben bu dili öğrenirken hiç konuşacak birim olmayacak, zor öğreneceğim, kaynak bulamayacağım, öğrendikten sonra hemen unutacağım zaten. Öğrenmeyi çok istiyorum aslında ama bu sebeplerden öğrenmiyorum. Kararsızım.

Selam,

Benim hoşuma giden dillerin çoğu (Farsça ve Çekçe) pek yaygın kullanılmıyor. Bunları öğrenmek bir fayda sağlar mı? Gelecekte tercümanlık istiyorum, ana dilin yanında bunların da tercümanlığını yapsam boşa zaman kaybı olur mu sizce?
Zeka olarak bayağı geliştiriyor en azından brnim hissettiğim öyle.

Farsça zaten ortadoğuda ki en önemli dillerden biri gerek tacikce gerek peştucayla pek çok yakınlığı var ayrıca bizim dilimize de yerleşmiş bir dil ve 100 milyon konuşanı olan bir dil kesinlikle önemsiz değil Türkiye de çok işine yarar sonuçta komşu ülkeden. Çekce de slav dili öğrenirsen lehlerle ve slovaklarlada otomatik olarak iletişim kurabiliyorsun dilleri çok benzer. Yarın bir gün rusça ve ukraynaca falan öğrenirsen kolaylıkta sağlayacaktır sana. Avrupada konuşulan herhangi bir dil çok değerlidir genellikle.

O tamam da benim asıl endişem ben bu dili öğrenirken hiç konuşacak birim olmayacak, zor öğreneceğim, kaynak bulamayacağım, öğrendikten sonra hemen unutacağım zaten. Öğrenmeyi çok istiyorum aslında ama bu sebeplerden öğrenmiyorum. Kararsızım.
O halde ihtiyaçlarını iyi belirlemen lazım. Ben dil öğrensem, popüler Avrupa dillerinden birini öğrenirdim.

ABD gibi bir hayalin varsa mecburen İngilizce şart. Bir de TOEFL oldu mu miss. Ama yaygın olmayan bir dil tercih etmeni önermem. Tabii herkesin görüşü farklı ama karar senin. Benim tarafım İngilizce. Birden fazla dil öğrenmek iyi olur. Farsça gibi diller pek işe yaramaz diye düşünüyorum.

İyi Sosyalller.