ABD gibi bir hayalin varsa mecburen İngilizce şart. Bir de TOEFL oldu mu miss. Ama yaygın olmayan bir dil tercih etmeni önermem. Tabii herkesin görüşü farklı ama karar senin. Benim tarafım İngilizce. Birden fazla dil öğrenmek iyi olur. Farsça gibi diller pek işe yaramaz diye düşünüyorum.

İyi Sosyalller.
Onları zaten biliyorum. İngilizcem var ve Fransızca öğreniyorum. Çince de öğrenmeyi düşünüyorum yakında. Eğlencesine yanında öğrensem zaman ve para kaybı olur mu anlamında sordum, yine çevirisini yapabilirim tabii.

Eğlencesine yanında öğrensem zaman ve para kaybı olur mu anlamında sordum, yine çevirisini yapabilirim tabii.
Eğer gerçekten işe yarayacak derseniz olur. Ama sık kullanılmayan bir dil gereksiz geliyor bana. Rus dili de güzel aslında. Mesela edebiyat olarak, Rus Edebiyatı okuyorum. Tabi çevrilmiş hallerini demek istedim.

Eğer okuyarak, dinleyerek çalışırsanız unutma çok sorun olmuyor. Gramer, kelime ezberi ağırlıklı çalışır dili yeterince kullanmazsanız unutmak daha kolay oluyor. Diyelim ki çalıştınız sonra araya okul girdi başka bir şey oldu bir süre çalışamadınız, o arada youtube'dan farsça, çekçe videolar izlemeye devam etmeniz bile unutmanızı engeller. İçerik ağırlıklı çalışırsanız, uzun bir süre tekrar bile yapmasanız bile geri döndüğünüzde yine kısa sürede toparlarsınız. Asıl mesele gramer, kelime ezberi gibi teorik çalışmayı okuma, dinleme, izleme gibi şeylerle pratiğe dökmekte bitiyor. Anlama kısmını bu şekilde kalıcı bir şekilde ilerlettikten sonra basit kalıplarla konuşma ve yazmaya geçilebilir.

Farsça'da tabi alfabe de farklı olduğu için başta onu da aşmak gerekir tabi.