Makaleler
20
Çiftçiler, tarım ve sera alanlarını müteahhitlere vererek üretimden vazgeçiyor ancak haber kaynağına göre %13 azalmasına rağmen üretimte de artış olduğu yönünde bilgi verilmiş. Antalya seraların merkezi gibi düşünüldüğünde, sera maliyetlerinin artması sebebiyle Antalya'da tarım arazilerinde azalma oranı: %15.

GE6pvxNWwAEGj96.webp

Kaynak

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarım gerilemesi ilerde Türkiye'nin başına çok iş açacak.
Daha da üzücü olan sadece tarım alanında gerilemediğimiz. Coğrafyamız gerçekten çok güzel fakat bir o kadar da zorlayıcı etmenlere sahip.
Başımızda 2 bela olduğu sürece her temel alanda gerilemeye devam edeceğiz.

Bu tarım gerilemesi ilerde Türkiye'nin başına çok iş açacak.
Kesinlikle öyle, tarım ürünlerini üretip satsak yine ülke açısından büyük yararı var. Tabii o ürünleri üretip işleyip satmak daha büyük getiri sağlar da çiftçiye destek vermezsen en başında patlarsın.

Miras yoluyla bölünen tarlalar yüzünden çiftçiler para kazanamıyor. Bu olay şuna benziyor. Siz dönercisiniz ve günlük giderinizi karşılamak için 20kg et satmanız gerekli. Giderleri karşılamak işi sürdürülebilir kılmaz. Kar etmeniz gerekir ki işiniz sürdürülebilir olsun. Gün sonunda 25-30kg satmanız gerekir. Sizin bölgenizde en fazla satacağınız miktar 15kg olursa zarar edersiniz.

Ürün ve bölgesine göre değişmekle birlikte tarım buna benziyor. İç Anadolu'da hububat için en az 80 dönüm yer ekmeniz ve ürünleri önceden peşin almanız gerekiyor. Ürünlerden kastım yakıt, tohum, gübre, tarım aletleri için yedek parçalar vs. yazmakla bitmez...

Krediyle veya vadeli borçla tarım yapınca zarar ediyorsunuz.

Bir ülkenin elinde olabilecek en büyüt nimet ne petröldür ne de sanayi. En önemlisi tarımdır. Ne yazık ki tarıma gerekli desteğin verilmemesi hatta çiftçiye köstek olunması sebebiyle çiftçi tarımdan vazgeçiyor. Elindekini satıp galeri, arsa, ev, araba, bina vb. işlere giriyorlar. Köylü kente kaçıyor. Ülke çok kötü yere gidiyor. Ülkemizde bulunan onca şeyin aynını dış ülkelerden alıyoruz. Ülkemiz üzerine büyük oyun oyanıyor. Ülke yavaş yavaş ama etkili biçimde fethediliyor. Savaşla fethetmek mantıklı değil çünkü halk karşı çıkar ama bu yöntem çok işe yarıyor. Bir yandan mülteciler bir yandan bu tarz taktikler. Ülke çok yakın gelecekte elden gidecek. Hiç kimse de bir şey yapamayacak. Kimisi farkında bile olmayacak hatta. Karşı çıkmak isteyene olmayan vatanın haini denilecek. Dediklerim olacak şeyler. Tahminler üzerinde durmuyorum. Bunlar gerçekleşecek ve bu mesajı hatırlayacaksınız. Bir an önce önlem alınmalı!!!

Bir ülkenin elinde olabilecek en büyüt nimet ne petröldür ne de sanayi. En önemlisi tarımdır. Ne yazık ki tarıma gerekli desteğin verilmemesi hatta çiftçiye köstek olunması sebebiyle çiftçi tarımdan vazgeçiyor. Elindekini satıp galeri, arsa, ev, araba, bina vb. işlere giriyorlar. Köylü kente kaçıyor. Ülke çok kötü yere gidiyor. Ülkemizde bulunan onca şeyin aynını dış ülkelerden alıyoruz. Ülkemiz üzerine büyük oyun oyanıyor. Ülke yavaş yavaş ama etkili biçimde fethediliyor. Savaşla fethetmek mantıklı değil çünkü halk karşı çıkar ama bu yöntem çok işe yarıyor. Bir yandan mülteciler bir yandan bu tarz taktikler. Ülke çok yakın gelecekte elden gidecek. Hiç kimse de bir şey yapamayacak. Kimisi farkında bile olmayacak hatta. Karşı çıkmak isteyene olmayan vatanın haini denilecek. Dediklerim olacak şeyler. Tahminler üzerinde durmuyorum. Bunlar gerçekleşecek ve bu mesajı hatırlayacaksınız. Bir an önce önlem alınmalı!!!
Çok abartmışsın sanki.

Petrol ve sanayiyi küçümsemek, bana kalırsa saçmalıktan öteye gitmez. Onun dışında doğru. Koca bir milleti, köle yapmaya çalışıyorlar.

Küçümsemedim ama tarım daha önemli. Zamanı geldiğinde anlarsın. İnsanlar deposu gırtlağına kadar dolu Cadillac'ları kapılarının önündeyken açlıktan binemez hâle geldiğinde anlarsın demek istediğimi.