Öncelikle internetten çok sık alışveriş yaptığımı fakat bugüne kadar
ilk defa iade sistemini kullandığımı belirtmek isterim. 15 Nisan 2024 tarihinde Amazon.com.tr üzerinden
Samsung Galaxy S21 FE siparişi verdim. Açıkçası telefonun adına güvenerek aldım fakat daha elime alır almaz cihazın inanılmaz seviyede ısındığını fark ettim, ayrıca şarjı ben daha telefonumu kuramadan -yaklaşık 3 saat- bitme noktasına gelmişti. Elbette daha sonra yaptığım araştırmalarda bunların telefonun kronik sorunları olduğunu öğrendim. İşin doğrusu iadeyle uğraşmak istemiyordum fakat kız arkadaşımın ısrarı üzerine daha
telefonun elime ulaştığı gün -17 Nisan- iade talebi oluşturdum.
Amazon'a iade sebeplerimi belirttiğim zaman beni ilk olarak Samsung'a yönlendirmeyi önerse de "Türk Teknik Servisi" gibi bir kabustan haberdar olduğum için işimi Amazon'la halletmek istedim.
Kendi seçtiğim herhangi bir kargo firmasıyla veya Amazon'un anlaşmalı olduğu MNG Kargo ile gönderim yapabileceğim belirtildi. Her türlü merkeze gideceğim için MNG'yi seçtim ve bana bir
kod verdiler. Ürünümü dikkatli bir şekilde jelatinlerine sardım, fabrika ayarlarına sıfırladım, kendi kutusuna koydum. Tedirgin olduğumdan dolayı telefonun kutusunu da kargo kutusunun içine olduğu gibi yerleştirdim ve bir koli bandının yarısını kullanıp tamamen kaplandığından emin oldum. Ertesi gün MNG Kargo'ya gidip iade gönderim olduğunu belirtince bana hemen yardımcı oldular.
İsim-soy isim, telefon numaram, kimlik numaram ve tabii ki kargo kodunu söyleyince işim bitti, herhangi bir imza atmama gerek kalmadı. Telefonuma en azından bir takip linki gelir veya Amazon'dan kargoyu takip ederim diye düşünmüştüm fakat doğrulama SMS'i dahi gelmedi.
Ben ürünümü kargoya verdiğimde 18 Nisan'dı. Tahminimce 20 Nisan gibi ürün Amazon'a ulaştı ve
21 Nisan gününde iademin onaylandığına dair bir mesaj aldım. Para iadesinin 14 gün kadar sürebileceği belirtilmişti (bu kısım müşteriye çok iyi ifade edilmediği için kafa karışıklığı yaratıyor) ama
ertesi gün para hesabıma geçti. Amazon Türkiye'ye tüm süreç için teşekkür ediyorum, eğer diğer platformlarla arasında aşırı bir fiyat dezavantajı yoksa bundan sonra tercihim kesinlikle Amazon'dur.