80

Başarılı
İlk 1.000!
Makaleler
1
Merhaba,

TCDD ve obilet gibi yerlerden alacağınız biletlerde şeriat kanunları bulunuyor. Yolculuk yapacaksanız ve arkadaşınızla birlikte oturacaksanız biletlerinizi aynı anda almazsanız bunu yapmanız mümkün olmuyor. Diğer yandan, kadın gibi hissediyorum diyerek kadın işaretleyebilir ve biletinizi de alabilirsiniz. Trene binen herkesin amacı kesinlikle yan koltuktaki hanımefendi ile evlenmek olduğu için çok güzel önlem alınmış (!). Onlarca ülke gezdim, sadece Türkiye’de böyle bir saçmalığa denk geldim.

IMG_0220.webp

Maalesef TCDD'de böyle bir saçmalık var.
Otobus sirketleri de boyle. Hatta 2 kadin 1 erkekten olusan maymun arkadas grubu denk gelmisti bana. Adam yanima bilet almis, kadinlar on koltuga ama ondekilerden biri sevgilisi oldugu icin maymun kardes one, kadinlardan biri yanima oturdu. Kadin beni gorur gormez bagirip sikayet etmeye basladi yok boyle is olmaz, yok nasil kadin erkek oturur, tacizci falan diye. Muavin geldi, biletlere bakti ve kadini yavasca kaldirip one oturttu.

Maalesef TCDD'de böyle bir saçmalık var. Öte yandan bunu suistimal edenler de var. Rahatsızlık verenlere karşı kanunlar düzgün uygulansa hiçbir sıkıntı olmayacak aslında.
İşin ilginç yanı, kadın da erkek yanına oturamıyor fakat Ankara ve İstanbul arası tren seçildiğinde sistem herhangi bir sorun çıkarmıyor. Belirli rotalara özel kurallar uygulamışlar ve ciddi bir rezillik. Güvenlik sorunu varsa önlemini alsınlar ama 2024’te böyle bir saçmalık olmasın.

IMG_0237.webp

İstanbul ve Ankara arası tren:

IMG_0238.webp