Konu Başlıkları Gizle
Selam arkadaşlar,
Hep teknik bilgilerden sıkıldık dediğinizi duyar gibiyim. Özellikle Türkiye'de biliyorsunuz birçok araçlara lakaplar takılır. Bazıları ciddi anlamda komiktir. Her zaman rehber olmaz, biraz da eğlenmek lazım.
Benim unuttuğum, gözden kaçırdıklarımı sizlerde ekleyebilirsiniz.
Hep teknik bilgilerden sıkıldık dediğinizi duyar gibiyim. Özellikle Türkiye'de biliyorsunuz birçok araçlara lakaplar takılır. Bazıları ciddi anlamda komiktir. Her zaman rehber olmaz, biraz da eğlenmek lazım.
Benim unuttuğum, gözden kaçırdıklarımı sizlerde ekleyebilirsiniz.
Serdar Ortaç KASA Megane
Serdar Ortaç KASA Megane- Evet satıldığı dönem Serdar Ortaç'a epey benzetildi dış görünüşü. Sağlam araçlardır. Bugün hala oto pazarlarında, birçok yerde Serdar Ortaç kasa denmeye devam ediyor, resim ile baş başa bırakıyorum sizi.
BMW X5 Polat Alemdar KASA
BMW X5 Polat Alemdar KASA- Zaten iyi bir araçtı ama, özellikle Kurtlar Vadisi dizisinden sonra çok değerlendi. Hatta kurşun izli X5 şeklinde şakaları yapılırdı. Polat Alemdar karakteri ile birlikte efsane oldu bir ara.
BEHZAT Ç. KASA ACCENT
BEHZAT Ç. KASA ACCENT- Özellikle Behzat Ç. Dizi ile birlikte popülerliği çok arttı. Hatta ben de tavsiyelerde bulunurken bazen Behzat Ç. Kasa diyebiliyorum, fark etmişsinizdir. Atmosferik motoru ile 1 milyon km devirenler var.
UÇAN TABUT FLASH
UÇAN TABUT FLASH- Açık konuşmak gerekirse bu araçta çok insan öldü. 1.7 motor kasasına çok fazla gelirdi. İnsanlar çok kaza yaptılar bu araçlar ile. Bu araçtan almayı düşünüyorsanız, sakin kullanın. Z kuşağı çok bilmez bu arabayı. Viraj performansı aynı zamanda kötüydü, biraz da bu sebeple uçan tabut denirdi. Mümkünse uzak durun bu araçtan.
EFSANE KASA Corolla
EFSANE KASA Corolla- Ülkemizde çok tutulan ve beğenilen o meşhur kasa. Hala taş gibiler. Ama fiyatları gereksiz pahalı. Efsane kasa alacaksanız 1.6 versiyonlarını alın. 1.3 motor hem çekmiyor, klima, hidrolik direksiyon gibi donanımlar olmayabiliyor. Bakmak lazım 1.3 tercih ederken opsiyonlara. Çok sevildi, hala öyleler.
KEDİ GÖZ POLO
KEDİ GÖZ POLO- Bu da ülkemizde sevilen bir model. Özellikle lakabı kedi göz polo diye geçer. Ama tabii bu modelde artık eskidi. Ama hala piyasası pahalı ve 1.4 atmosferik olanların çekişi pek başarılı değil. Parça fiyatları pek ucuz değil. Yine de yollarda hala bol bol görebilirsiniz.
I10 VE AYTEN
I10 VE AYTEN- Özellikle kadınların göz bebeği bir modeldir. İsminden dolayı Ayten lakabını almıştır. İngilizce okunuşu Ayten çünkü aracın. Piyasası iyidir, pratiktir, sağlamdır. Benim de hoşuma gidiyor lakin iri bir adamım sığmıyorum içine.
MANDA KASA Mercedes
MANDA KASA Mercedes- Özellikle eski serilerde çok takılan bir lakaptır. Uzun ve geniş bir araç olduğu için bu lakap takılmıştır. Konforu üst düzey, zamanın ötesinde araçlardı. Hala konforu, güncel birçok otomobilden iyidir.
MAFYA KASA MATERIA
MAFYA KASA MATERIA- Zamanında benim de sahip olduğum, Rus mafya aracı mı abi bu gibi şakalara maruz kaldığım araçtır. Bizzat Toyota markasıdır. Toyota gibi sağlam, dayanıklı ve tüm Japon genlerini taşıyan bir araçtı.
- Tasarımı ütopik bir araçtır. Bu ilgiden rahatsız olduğum için satmıştım. Ama yürüyen, şanzıman, motor, kullanılan parçalar tamamen Toyota idi. Bakımdan bakıma giderdim sadece. Özel bir araçtı bana göre. Yeri her zaman bende ayrıdır.
SON SÖZLER
SON SÖZLER- Aklıma şimdilik bunlar geldi. Unuttuğum, gözümden kaçan, araya kaynayan modeller olabilir. Sizin de aklınıza gelen modeller var ise, konu üzerinden konuşalım. Hepsi de birbirinden komik hitap şekillerine sahip araçlardı. Biraz da gülelim doğal olarak.
Son düzenleyen: Moderatör: