Relapse 49

Üstün
Yer
Antalya
Düğün salonunun basık kapısından içeri adımını attın ve Aura'n anında eksi dokuz yüz bine düşer. Mekânın alçak tavanı ve 2008'den kalma low budget duman makinesi yüzünden ortam tam bir Silent Hill ama oryantal versiyonu. Piyanist şantörde inanılmaz bir main character sendromu var, kulağının dibinde bası köklenmiş ear rape ses sistemiyle takılırken yanındakine "vibe'ım kaçtı" bile diyemiyorsun çünkü ses duvarı örülmüş durumda. Masaya gelen o efsanevi kuru pasta tabağı zaten direkt stamina düşüren zehirli item. Kurabiyeden bir ısırık aldığın an boğazında ani bir çölleşme efekti spawn oluyor, yanındaki asidi tamamen flopped olmuş ılık sarı kola da üzerine buff atıyor.

Ortamın lore'u tamamen NPC teyzelerin gıybet algoritmaları üzerine kurulu. Masalar arası göz süzmeler, silent judgement'lar havada uçuşuyor. Derken oyun müzikleri başlıyor ve ana hikaye aksiyonu tetikleniyor. Günlük hayatta bel fıtığından yürüyemeyen dayı bir anda ulti basıp piste fırlıyor. Fizik kurallarına glitch attıran bir enerjiyle kırk beş dakika kesintisiz ritim tutuyor, adam resmen mekanın final boss'u. Hemen ardından gelen takı töreni ise tam bir LinkedIn net worth kıyaslaması. Mikrofondaki adam herkesin finansal durumunu salona leak ediyor, çeyrek takamayan akraba anında devasa bir Aura kaybı yaşayıp haritadan siliniyor. Hemen ardından mekanın ortasına sekiz katlı strafordan yapılma bir kule getirilir, o pastayı kesmeye çalışan gelin ile damadın gözlerinde tıpkı Mirage'a site üzerinde tek başına kalmış ve elinde sıfır nade ile 1v5 clutch atmaya çalışan oyuncu stresi okunur. Salondaki yüzlerce kişi elinde telefonlarla AWP açısı tutar gibi çifte crosshair koymuş beklerken, kameramanın tepeden çaktığı devasa projektör ışığıyla tüm salon Dust 2'ye long bölgesinde yüzüne team flash yemiş gibi birkaç saniye kör gezinir.

Amaaan, gece gece nereden aklıma geldiyse bu düğün mevzusu yine sinirimi bozdu. Ayın 30'unda kuzen evleniyor, kız tarafıyız falan ama ben net gitmiyorum. O saçma gürültüyü, bayat kuru pastayı, zoraki akraba muhabbetlerini ve gösterişten ibaret ritüelleri çekmeye hiç gerek yok. Evde oturup kafamı dinlemek o 4 saatlik çileye ortak olmaktan katbekat daha mantıklı.