- Makaleler
- 17
Al işte, Aliexpress'ten getirilen "Envinda" markalı sözde "RX 580" (%99 2048SP versiyonu) 5000 TL. Ve işin kötüsü, bu adam stoklu satıyor ve daha önce çok satmış.
Katılmıyorum. Ömürlerinde hiç bilgisayar görmemiş ve çevresi sadece sanayicilerden oluşan işçiler bile gördüm. Bir elektronik ürünü pahalı görünce iyi sanıyorlar. Bilmemek ayıp değil. Öğrenememek ayıp deme boşuna. Çünkü imkanları olmayabiliyor. Adam nereden bilsin ekran kartının, RAM'ın ne olduğunu...Bilinçsiz insanlar da bilgisayar alacağı zaman bilinçli davransın ya. Araştırsın. Bilmem kaç yıl kullanacağı bir ürünü araştırmadan alıyorsa bırak kazıklansın benim mantığım budur.
Serbest piyasa diye bir şey olduğu da gerçek. Adama sen bu fiyatı koyma diyemezsin. Dolandırılmamak için bilinçlenmek zorundasın yoksa bu düzende hep kaybedersin.Katılmıyorum. Ömürlerinde hiç bilgisayar görmemiş ve çevresi sadece sanayicilerden oluşan işçiler bile gördüm. Bir elektronik ürünü pahalı görünce iyi sanıyorlar. Bilmemek ayıp değil. Öğrenememek ayıp deme boşuna. Çünkü imkanları olmayabiliyor. Adam nereden bilsin ekran kartının, RAM'ın ne olduğunu...
Adam ortasını çıkardığı 1 YTL'yi hatalı baskı diyerek 5 milyon liraya satıyordu.Siteye giriyorum önde gözüksün diye fiyatı 1 lira yapan var. 2001 den kalma powerbooku koleksiyonluk diye 500k ya satan var. Var oğlu var.
Ben de ilan verdim. Bana denk gelme.İlanlara girip dalgasına ölü fiyatlar versem mi vermesem mi arada kaldım.
Bir de pişkin indirim sağlarım diyor. Gel de kafayı yeme.Nasıl bir ülke, nasıl bir kültür burası arkadaşlar? Ofise ışık bakayım dedim ve bu ilanı gördüm:
1350 TL'ye satıyor.
Bakayım sıfırı kaç para dedim...
1279 TL, resmi mağazasında
Bir de diyor ki indirim yaparım
Eki Görüntüle 157786
Zahmet olacak paşam ya.
O mahluklardan biri olarak bu görüşünüzün arkasında yatan gerekçeyi merak ettim. Buradaki örnekte de olduğu gibi kimse aynı ürünün 2. eline daha fazla para vermez, olur da araştırmamış ve bu parayı veren bir kişi yüzünden de satıcıyı suçlayamayız çünkü satıcı tekel konumunda değil, tüketicinin alternatifleri gayet var."Serbest piyasa, isteyen istediği fiyata satar kardeşim karışamazsın." diyen mahluklar olduğu sürece anlayacaklar ki serbest piyasa dediğiniz şey piyasayı etkiliyor.