Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Ben de tam da bunu ekonomiyle ilişkilendirmezler umarım diye yazmaya geliyordum, gecikmişiz anlaşılan. Kıyası çoktan yapılmışBunu ekonomi üzerinden ilişkilendirmek, saçmalıktır. Başka bir şey değil. Ülkedeki 85 milyon insanın 85 milyonu da mı fakir? Elbette değil. 85 milyon insandan %5-10 kısımlık zengin ise kalanı da fakirdir. Düz hesap alacak olursak da 85 milyonun %10'u da 8 milyon 500 bin yapıyor. 8 milyon 500 bin kişiden ekonomi yorumu yapmak ne kadar mantıklı? Azıcık mantıklı düşünün.
Zengin olanların almasına bir şey demiyorum zaten. Cebinde parası olmamasına rağmen alan ve o sıraya girenlenlere diyorum.
Ben zengin kesmin gidip de mağaza önünde kuyrukta bekleyeceğini sanmıyorum. Alabilecek durumda olan birisinin de o sıraya gireceğini sanmıyorum açıkçası.
Öyle bir yorum yapmışsınız ki sanki ekonomi iyiymiş gibi.
Ekonomi iyi anlamında demek istemedim. Oradaki insanlara ekonominin iyi olup olmadığını sorsak çoğu değil diyecek ama ceplerinde adamakıllı para yokken böyle büyük rakamlara satılan telefonları almak için sırada bekliyorlar.
Asgari ücretli çalışan biri için 10-11 aylık maaşına denk geliyor neredeyse bu telefon.
En basitinden o paraya ayağımı yerden kesecek araba bakarken adam bir yıllık parasını telefona bağlıyor. Bana saçma geliyor açıkçası.
@Shuichi Tatsuo, o konuda haksızsınız diyemeyeceğim. Adam asgari ücretli çalışan mesela. Taksit, borç, kredi ile ne yapıp, edip bu cihazı alıyor. Gerek var mı diye soracak olursanız yok, sadece bunun üzerinden ekonomi yorumu yapılmasının doğru olmayacağını belirttim.
- Makaleler
- 1
Telefonun pek farklı bir yanı da yok ki.
Şu rezilliğe bak. 60 Hz, telefoto olmayan kameralı telefona 60000₺ ödüyorlar. Kafadan kontak mı bunlar bilemiyorum ama bence öyle.
Şunu da söyleyeyim. Bu tipler param yok diye ağlıyor, zırlıyor ama iPhone çıkınca hemen kuyruk oluşturuyorlar. Yazık.
Şunu da söyleyeyim. Bu tipler param yok diye ağlıyor, zırlıyor ama iPhone çıkınca hemen kuyruk oluşturuyorlar. Yazık.
Son düzenleyen: Moderatör:
Elma ısıran
Üstün
Sıraya girmedim ama giren insanlardan olmak isterdim.@Elma ısıran Çok sıra var mı hocam? Habersiz bırakmayın bizi.
Yine zenginlere yarıyor, standart kullanıcı için bir şey değişmiyor.
Zenginsen tamam ama fakiresen bir telefona bu kadar para vermenin hiçbir akıl karı yok. Mantıklı hareket edilmesi gerekir. Son yıllarda çıkan telefonlar, birkaç alt modeline göre bile o kadar iyi olmuyor yani. Onu geçtim alt tarafı telefon gözüyle bakarsanız bir telefondan çok şey de beklememek gerekir yani. 100 özellik varsa bile çoğunu kullanmayacaksanız.
Sanki babasının evinde Lidar vardı
.
Sanki babasının evinde Lidar vardı
Yine zenginlere yarıyor, standart kullanıcı için bir şey değişmiyor.
Bu sıra üzerinden ekonomi yorumu yapanlar da var maalesef, üzücü.