Reklam ve marka ismi. "Monster, oyun bilgisayarı".
Ayrıca abartıldıkları kadar kötü değiller bence, en azından Monster. Bazı Tulpar modelleri gayet kullanılabilir. HP Victus gibi, ACER Nitro gibi giriş seviyesi modellerin yazılım desteği de aynı rezillikte oluyor genelde. ACER Predator Triton 300 kullanan ve Gigabyte AORUS 5 SE4 kullanan biri olarak tecrübeyle sabit.
Ben sesli olmasında değilim aslında, daha 4 yıl oldu fanından 1.9 turbo dizel motor sesi gelmeye başladı, internetten buldum 2 tane aldım ama onlar da herhalde ikinci eldi 1-2 ay sonra birinden yine aynı sesler gelmeye başladı ben de WD-40'la çözdüm. Hani sadece kasa kaliteli olsun dedim ama, fanlar da kaliteli olmalı, soğutuyor ama o sesi duyunca kafayı yiyorum.
Bakım dedikleri dandik kiloluk çin macunları ve toz temizlemek. Zaten çoğu cihazlarından absürt kâr kazandıkları için o dandik macunları kullanmak pek gider olarak yazılmaz bile. Tabii bunları bilen insanlar almıyor genelde fiyatlarına göre daha iyi alternatifleri bulunuyor. Yabancı'lar gibi faz degisimli PTM 7950 gibi ürünler kullansa servislerine talep yari yarıya duser. Çoğu kişi ısınıyor diye cihazlarını yolluyor kötü sürdükleri macun 2 ay sonra yine pump-out oluyor sonra artık alan kişi uğraşmak istemiyor. İşlerini gerçek anlamda daha iyi yapabilirler sadece logo basıp satmaktan ibaretler kaç yıldır sektördeler...
Reklam ve marka ismi. "Monster, oyun bilgisayarı".
Ayrıca abartıldıkları kadar kötü değiller bence, en azından Monster. Bazı Tulpar modelleri gayet kullanılabilir. HP Victus gibi, ACER Nitro gibi giriş seviyesi modellerin yazılım desteği de aynı rezillikte oluyor genelde. ACER Predator Triton 300 kullanan ve Gigabyte AORUS 5 SE4 kullanan biri olarak tecrübeyle sabit.
Kesinlikle, Monster ve bazı Tulpar modelleri gerçekten kötü demek haksızlık olur. Özellikle f/p açısından iyi seçenekler sunabiliyorlar.
HP Victus da giriş-orta segmentte sağlam bir alternatif, ben de genel olarak memnunum. Ama yazılımı Monster kadar kötü değil bence ortada bir HP kalitesi var sonuçta. Yinede saygı duyarım herkesin görüşü farklı.
@em1rr, yok ya, giriş seviye laptopların hepsini al, vur birbirine Gerçekten üst segment model kullanınca anlıyor insan farkı. Şahsen 4070 Victus ya da Nitro alacağıma 4060 olsun Predator olsun, Omen olsun diyorum.
Ben sesli olmasında değilim aslında, daha 4 yıl oldu fanından 1.9 Turbo dizel motor sesi gelmeye başladı, internetten buldum 2 tane aldım ama onlar da herhalde ikinci eldi 1-2 ay sonra birinden yine aynı sesler gelmeye başladı ben de WD-40'la çözdüm. Hani sadece kasa kaliteli olsun dedim ama, fanlar da kaliteli olmalı, soğutuyor ama o sesi duyunca kafayı yiyorum.
Ama öyle ya da böyle, 5 yıl olacak, hizmet etti bana işimi gördü, hâlâ da görüyor. Tabii GTX1650 var içerisinde, oyunlar açısından yetersiz gelmeye başladı maalesef.
@em1rr, yok ya, giriş seviye laptopların hepsini al, vur birbirine Gerçekten üst segment model kullanınca anlıyor insan farkı. Şahsen 4070 Victus ya da Nitro alacağıma 4060 olsun Predator olsun, Omen olsun diyorum.
Çok da dert etmeye gerek yok. Nasıl olsa sizin paranız gitmiyor bu konuda. Bir insan böyle saçma sapan, aynı paraya daha iyisi varken daha dandiğini alana üzülmeye veya hayıflanmaya gerek yok.
Örnek amaçlı söylemişsin hocam da ben yine de diyeyim. Omen'in bile eksiklikleri var. Fabrikasyon şanstır da bazı modellerinde paneli oturtmamışlar bile. Çıt çıt ses çıkıyor mesela. Fanla ilgili de problemleri olabiliyor. HP maşallah Omen serisini de aşağıya çekti. Omen Max sadece top seviye.
Çok da dert etmeye gerek yok. Nasıl olsa sizin paranız gitmiyor bu konuda. Bir insan böyle saçma sapan, aynı paraya daha iyisi varken daha dandiğini alana üzülmeye veya hayıflanmaya gerek yok.
Örnek amaçlı söylemişsin hocam da ben yine de diyeyim. Omen'in bile eksiklikleri var. Fabrikasyon şanstır da bazı modellerinde paneli oturtmamışlar bile. Çıt çıt ses çıkıyor mesela. Fanla ilgili de problemleri olabiliyor. HP maşallah Omen serisini de aşağıya çekti. Omen Max sadece top seviye.
Fabrikasyon bazı sorunlar olabilir hocam. Ama Omen'in de bir adı sanı var. Laptoptan nefret eden arkadaşım bile Üniversite için bir Omen almayı düşünmedi değil.
Monster ve Excalibur gibi isimler çok iddialı olduğu için tutuluyor. Çocuklara havalı geliyor. Aileler için de mağazadan alma olayı olduğu için tercih ediliyor. Pazarlamaları iyi yani. Bir de böyle bir internet çağında insanlar nasıl araştırmadan cihaz alıyor hayret ediyorum. Biraz araştırsalar, bedava verseler almayacakları cihazlara para veriyorlar. Yazık. Hala çoğu insanda i7 varsa iyidir kafası var.