@LA Knight, bu yüzden laptop alacaksam baktığım 3 marka var: Lenovo, ASUS, MSI. Gerisi hikaye. HP, Acer, Gigabyte fasafiso.

Yüksek bütçede her marka alınır. Orta segmentte MSI katana, cyborg gibi kasalar sorunlu, ASUS TUF A15, F15 serileri gereksiz ısınıyor. Tek mantıklı seçenek yine Lenovo kalıyor.

Çok da dert etmeye gerek yok. Nasıl olsa sizin paranız gitmiyor bu konuda. Bir insan böyle saçma sapan, aynı paraya daha iyisi varken daha dandiğini alana üzülmeye veya hayıflanmaya gerek yok.

Örnek amaçlı söylemişsin hocam da ben yine de diyeyim. Omen'in bile eksiklikleri var. Fabrikasyon şanstır da bazı modellerinde paneli oturtmamışlar bile. Çıt çıt ses çıkıyor mesela. Fanla ilgili de problemleri olabiliyor. HP maşallah Omen serisini de aşağıya çekti. Omen Max sadece top seviye.
Omen'lar genelde F/P oluyor yoksa Helios Neo kalitesinde bile değiller size katılıyorum. Limitli işlemcilerine rağmen çok ısınıyorlar ve malzeme kalitesi muadili üst seviye laptoplara göre kalitesiz. Anakart laptopun beynidir ve HP genelde iyi anakart koymaz. F/P olarak muadillerine göre çok uygunsa alırım ama benzer bütçesinde Vector gibi cihazlar varsa onlara yönelirim. HP her sene bir şeylerden sınıfta kalıyor şu 1 senede bile türlü türlü arızaları çıktı. Omen Max iyi işçilik ama fiyatını hakediyor mu bilmiyorum Legion ve Raider kasaların fiyatlarını görmek lazım.

@LA Knight, bu yüzden laptop alacaksam baktığım 3 marka var: Lenovo, ASUS, MSI. Gerisi hikaye. HP, ACER, Gigabyte fasafiso.
Senin fikrin ama bence HP fasafiso değil. Kaç yıldır bu piyasanın içindeler. Ki bence yazılımı Lenovo'dan daha iyi. Bir de genellikle şunu farkettim 35+ yaş insanlarda bir HP aşkı oluyor. Geçenlerde yazıcı alacaktık babam HP'yi gördüğü zaman diğerlerine bakmadan hemen gitti onu aldı. Ben HP Victus kullanıyorum ilk alacağım zaman "Victus diye markamı olur" dedi. Baba bu HP'nin modeli diyince geri bir şey demedi. Eniştemde de gördüm bu olayı. Zamanında HP güzel işler çıkartmış galiba :D

Yüksek bütçede her marka alınır. Orta segmentte MSI katana, cyborg gibi kasalar sorunlu, ASUS TUF A15, F15 serileri gereksiz ısınıyor. Tek mantıklı seçenek yine Lenovo kalıyor.
Kesinlikle katılmıyorum. Üst düzey makine diye Gigabyte AORUS aldık, zamanının sıvı metalli, 360Hz panelli laptopu. Başıma gelmeyen dert kalmadı. Yok abi, ASUS, MSI, Lenovo. Başka marka almam bundan sonra.

Kesinlikle katılmıyorum. Üst düzey makine diye Gigabyte Aorus aldık, zamanının sıvı metalli, 360Hz panelli laptopu. Başıma gelmeyen dert kalmadı. Yok abi, ASUS, MSI, Lenovo. Başka marka almam bundan sonra.

Her markanın kronikleri var. Ben de o zaman hall sensor sorunu oldu diye HP çöpe mi atayım? Öyle net konuşmak için hiç sorunlu cihazının olmaması, muadillerine göre daha iyi iş çıkartması lazım. Size yukarıdaki mesajımda da söylediğim gibi. ASUS ve MSI daha yukarı bütçelerde tercih edilir. Onun dışında Lenovo sadece her bütçede alınabilir.

Merhaba dostlar,

Uzun süredir aklımı kurcalayan bir konu hakkında sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Türkiye'de özellikle Monster ve Excalibur laptoplara karşı büyük bir bağımlılık olduğunu gözlemliyorum. Özellikle çocuk yaşta kullanıcılar ya da oyun odaklı tercih yapanlar bu markalara çok yöneliyor.
Ancak benim düşünceme göre bu markaların BIOS yazılımları, fan kalitesi ve genel yazılım desteği çok yetersiz. Elbette fiyatları göreceli olarak rekabetçi ama aynı fiyat aralığında daha iyi soğutma sistemine ve yazılım desteğine sahip HP Victus ya da Acer Nitro gibi modeller varken neden hala bu iki marka tercih ediliyor anlamıyorum.

Dahası, yazılım veya mühendislik gibi alanlarla ilgilenen, 50-60 bin TL ve daha fazla gibi ciddi bütçeler ayırabilen kişilerin bile Monster gibi laptopları tercih etmesi bana teknik açıdan mantıksız geliyor. Aynı bütçeyle ASUS ROG, Dell Alienware veya HP Omen gibi çok daha rafine ürünler alınabilirken, Monster'a yönelmek sanki sadece “kağıt üstündeki donanıma” bakmak gibi geliyor.
Bu durumun en çok da sosyal medyada (özellikle TikTok) sürekli Monster ve Excalibur'un savunulmasıyla beslendiğini düşünüyorum. Özellikle çocuk kullanıcıların bu algıya çok erken yaşta kapıldığını üzülerek görüyorum.

Sizin bu konuda görüşünüz nedir? Belki farklı bir açıdan bakanlar veya bu markaları savunanlar vardır, yapıcı şekilde tartışırsak güzel bir bilgi birikimi ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

Casper'den daha iyi oldugu kesin, ama iyi oldugu kesin degil.:hehehe:

Her markanın kronikleri var. Ben de o zaman hall sensor sorunu oldu diye HP çöpe mi atayım? Öyle net konuşmak için hiç sorunlu cihazının olmaması, muadillerine göre daha iyi iş çıkartması lazım. Size yukarıdaki mesajımda da söylediğim gibi. ASUS ve MSI daha yukarı bütçelerde tercih edilir. Onun dışında Lenovo sadece her bütçede alınabilir.
Haklısınız. Lenovo denince aklıma ilk ofis ve iş geliyor. Çevremde de hiç Lenovo Loq veya IdeaPad kullanan görmedim, fazla yaygın değil.

@talongod, ister geri kafalı de, ister yobaz. ACER Predator de kullandım, Gigabyte AORUS da. Bundan sonra laptop alacak olsam Lenovo, ASUS, MSI'dan başkasına bakmam bile. Sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yerim artık.

@talongod, ister geri kafalı de, ister yobaz. Acer Predator de kullandım, Gigabyte Aorus da. Bundan sonra laptop alacak olsam Lenovo, ASUS, MSI'dan başkasına bakmam bile. Sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yerim artık.

Giga ile Monster aynı kasa kullanıyor diye biliyorum hocam hatırladıgım kadarıyla.