vladimirputin

Becerikli
Turkiye'de rap yapmak/dinlemek yasaklanmali mi?

Beni yanlis anlayan bazi arkadaslar var. Ben adam akilli raplere/rapcilere hic bir sey demiyorum. Ben ortaligi kartistimaya calisan, aptalca "rap" yapanlar yasaklansin diyorum. Rap tamamiyle yasaklansin demiyorum. Aslinda basligi ve soruyu biraz hatali atmisim, ozur dilerim.

Son düzenleme:
Niye? Müzik yapmak ya da dinlemek niye suç teşkil edip yasaklansın?

Yasaklamak bizim ülkede aksine o şeyin daha da popüler olmasına sebep veriyor. +18 bir rap şarkısı dâhi olsa, kimsenin kimseye karışma hakkı yok çünkü özgür bir ülkeyiz.

Burada asıl sanatçıya ceza vermesi gereken kişiler dinleyiciler. Rahatsızlık var ise dinlemez olur biter. Arz-talep varsa şarkıya karşı buna da yapabilecek bir şey yok.

Son düzenleme:
Kesinlikle yasaklanmalı. İnsanların hobilerine ve düşüncelerine kadar her şeye karışmalıyız. Bunun yanı sıra herhangi bir karşıt fikir oluşmaması için insanları tekdüze ve monoton yapmalıyız, insanların ottan farkı kalmamalı. Arasından çıkan çıkıntılara öyle cezalar vermeliyiz ki ibret-i alem olsun herkese.

Son düzenleme:
Rap şarkıları kötü olabilir ya da "ahlakı" bozabilir ancak bu onları engellemek için bir neden değildir. Eğer Spotify'dan kara para aklama işlerinden bahsediyorsanız belki devlet onu denetleyebilir ama onun dışında isteyen kişi istediğini dinler, yapar. Tabii ki başkasının özgürlüğüne karışana kadar.