Bu "alt tabaka" konusu temelde her insanın eşit olduğu fakat insan zihninin yarattığı yaşamda eşit olmadığı durumu ile ilgilidir. Esasen alttabakanın TikTok'ta takılmasının nedeni "üst tabaka" gibi yaşamayı istemesinden kaynaklıdır.
Yine bununla ilgili olarak alttabaka yaptığı işi esasen asla kabul etmez (öyle görünse bile) zira temelde yaratıcı tarafından verilen mutlak eşitlik ve insan zihni tarafından yaratılan "eşitsizlik" vardır.
Ama bunun tam bir bilincine varamaz ve saçmalamaya başlar. Kısaca "alt tabaka kanalizasyon temizlesin, ben şirket yöneteceğim" dediğinde alt tabakayı "aşağıladığının" her insan farkındadır.
Ve aslında insan zihni yarattığı yaşamla "yaratıcı" dışına çıkmıştır ve bütün sorunların kaynağında da bu vardır. Zira hiçbir insan "yaratıcı dışılığı" (gerçek anlamda) kabul edemez.
Bu dine inanıyorum, sekulerim, deistim vs. Hepsi zihinsel bir yaklaşımdır. Farkına varılmayan her insanın doğal yani "tanrısal" tarafı vardır.
İnsan zihni bunu yakalayamadığı sürece hep çok ciddi sorunlar ortaya çıkacaktır. Ve bu sorunları çözmek maalesef "polisiye" tedbirlerle olacaktır.