Program kurulumlarında %90 Yandex kuruyor. Ve haritalar olarak Türkiye'de en günceli Yandex diye biliyorum.
Google Maps verileri güncel değil. Getir gibi büyük hizmetler Yandex haritalar servisini kullanıyordu en son. O yüzden haritalar çok gelişmiş. Hatta Karadeniz'in en ücra yaylalarının yolları bile var Yandex'te.

Yandex'in Türkiye'de popüler olmasına niye şaşırıyorsunuz ki? Zamanında çok yatırım yapıldı ve bu yatırımlar meyvelerini vermiş durumda.

Reklam akıl almaz derecede bir dönem fazlaydı, insanların sürü psikolojisi ile hareket ettiği düşünüldüğünde ve düşünmeden bu konulara yaklaştıkları düşünüldüğünde bu insanın "gözüne sokulan" Yandex'i kullanmaları çok normal bence.

Harita konusunda google dan çok daha başarılı. Adres bulma konusunda ben çok faydalandım.
Bazen çok spesifik aramalar yaparken google da bulamayınca alternatif olarak kullandığım doğrudur.

Ben Edge ve Yandex kullanıyorum, görsel araması iyi. Google sadece kendine reklam veren kişileri ve kendine bağlı servisleri ön plana bariz şekilde çıkartıyor. Arama sonuçlarında oynamalar yapıyor, zaten bu konuda ceza yemesi bile muhtemel bir davası var Amerika'da yanlış hatırlamıyorsam. Hatta bazı yazışmaları mı ne istemiş savcı, Google'da gizli bilgi diye vermemiş. Savcı delil saklıyor kararı çıkartırsa feci başı ağrıyacak diyorlardı.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi arama motoru bence Searx idir.
Sonra da Google'ı eğer eklentiler ile adam ederseniz Google yoksa Yandex ve Ördektir.