Son düzenleyen: Moderatör:
Konu aynı olunca cevabım da aynı olacak.

Doğru olabilir, bildiğim kadarıyla bazı tarayıcılar (Edge'de vardı, hala var mı bilmiyorum) Yandex varsayılan ile geliyor. Çoğu günlük kullanıcı arama motorunu değiştirmekle bile uğraşmayacağı için doğru olabilir ancak StatCounter tam anlamıyla güvenilebilecek bir kaynak sayılmaz bence.

Benzer konu: Statcounter verileri doğru mu?

Çoğu kişi arama motoru nasıl değişiyor bilmiyor, Yandex varsayılan geliyor ve kullanıyorlar

Yandex kullanıyorum ama ana kullandığım tarayıcım değil. Yandex bana göre daha genel bir arama yapıyor Google ise daha fazla bilgi buluyor ve aradığınızı bulmak daha kolay olabiliyor.

Varsayılan olarak gelmesinin dışında görsel hizmeti ve illegal maç, ppv yayınları gibi şeyler için Yandex çok kullanışlı. Bu sebeple kullanım oranı yüksek bence. Ben de kullanıyorum ara ara. Özellikle de görsel kısmını.

Yıllar önce Rusya'nın yasaklarından sıyrılmak için Microsoft Yandex'i, Rusya menşeili arama motorunu varsayılan hale getirmişti. Bugün yeni bir bilgisayarda varsayılan Edge ve onun içinde de Yandex geldiği için bunun etkisi yüksektir. Onun dışında arşivci arkadaşlarımdan duyduğum kadar Yandex korsan zımbırtı bulmakta çok iyiymiş, bu gibi durumlar nedeniyle normalde Google kullanan olsa bile geçici olarak Yandex kullanmalarından ötürü de veriler değişiklik gösterebilir diye düşünüyorum. Bir diğer ihtimal ise StatCounter yanlış ölçüm yapmış olabilir, daha önce yapmadıkları şey değil.