Türkiye'deki derin yoksulluk

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 89
  • Görüntüleme Görüntüleme 791
Kapitalizm tam olarak budur. En tabandan en tepeye para aktarılan sistemdir. En tabandakilerin bu durumunun sorumlusu en tepedekilerdir.

1 versen 10 alacaksın da işte varyemezlik böyle bir şey. Adamı az bile linç etmişler.

Ciddi gelir adaletsizliği var ama konuşmaktan başka bir şey olmuyor maalesef abi. Kimisi bodrum'da tanesine binlerce lira veriyor, kimisi de çocuğunun canı istedi diye salçalı hamura zor parayı buluyor. Eğer karma veya ilahi adalet tutarsa bazı insanlar bunların altında ezilip kalacak.

O yuzden hic ailenin derdiyle falan ugrasmadan kendinizi kurtarmaya bakin. Aileden bir sey kalmiyorsa KPSS calismaktna baska careniz yok. Ozel sektor somuru duzeninden ibaret. Kurumsal firmalarada agzinizla kus tutsaniz giremezsiniz. Size sira gelmez ileri gelenlerin akrabalarindan. Ayrica baska seyler daha anlatirdim ama basimiza is acariz. Bu dalaverelerin dondugu yerin tam gobeginde yasiyorum. O kadar igrendimki bu tur insanlardan. Keske zamaninda hic babamin derdi annemin derdi ve istekleri dogrultusunda hareket etmeseydim.

KPSS'de boş ülkeden çıkmak lazım. KPSS'de memur olursun, gene ülkede kalmak zorundasın. Kendi işini yapacaksın ve en iyisi olacaksın. İyi de kazanç sağlarsan, ülkeden çıktığında zaten kurtulmuş oluyorsun. Çok zengin olsam, gidip de Bodrum'dan falan ev almazdım; direkt kaçardım herhalde.

Kalifiye insanların ülkeyi terk etmesi, ülkeyi karanlığa teslim etmek demektir. Senin yerini dolduracak 10, 15 milyon civarında militanla doldurdular ülkeyi.
Yapacak hiçbir şey yok, ipler bizim elimizde değil, olan oldu artık.

Umutsuz olma lüksümüz yok. Sokakta insanlar feryat ediyor. Bu sistem kendi kendini bitirecek merak etme.
Hocam, nasıl umutsuz olmayalım? Bunlar hadi gitti diyelim, PYD kardeş partidir diyen özel mi gelecek, çok mu iyi olacak?

18 yasindayken cikacaktim para biriktirip fakay ailemin sorunlari yuzunden onlarla kalmak zorunda kaldim. 16-15 yasindayken gitmek istiyotdum ABD'ye direkt olarak. Fakat hayat oyle seyelr cikartiyor karsiniza akliniz durur. Bir anda degisik kaoslarin icinde buldum kendimi her sey iyi giderken. Anlatsam Roman olur. Herkesin haysti bir degil ve kimseninde umrunda degilsiniz. Onlarin işine yaradigi kadarsiniz.

Şu hali ile hickimsesi olmayan insan ve gunu kurtarmak adina calisilan durumda memur olmak her seydir. Ozel sektorde calissan zaten para birikmiyor. Ev kirasi elektrik faturasi vs. derken tamamen yok olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…