Kapitalizm tam olarak budur. En tabandan en tepeye para aktarılan sistemdir. En tabandakilerin bu durumunun sorumlusu en tepedekilerdir.

Eskiden 5 liraya 50 tane lahmacun cikardi 2007 yilinda. Yoksullukta zirveyi yaşıyoruz şu anda. Simdi kadın cocugunun o kucuk lahmacunla doymayacagini bile bile cebindeki para kadar alisveris yapiyor. At gozlüklü yaratık ise kadini rencide ediyor. 2 lahmacun satmayi begenmiyor yaratık. Kadında saf aldi lahmacunu cocugu icin birakip gitmesi lazimdi. Ama cocugunun hatrina o lafi yedi kadın. Nasil ruh hastasi bu yaratık gecmis videolarinda da boyle tavirlar sergiliyordu bu yemek inlufcerlari adami yuceltyi iyice bir yerleri kalkti. Bu adamin tavirlarindan ilk gordugumden beri igreniyorum. Bir insan neden bundan alisveris yapar? Musteri veli nimettir musterisine saygisi yok bir kere. 1 tanede alur 3 tanede begenmiyorsan yapmayacan isi.
Ciddi gelir adaletsizliği var ama konuşmaktan başka bir şey olmuyor maalesef abi. Kimisi bodrum'da tanesine binlerce lira veriyor, kimisi de çocuğunun canı istedi diye salçalı hamura zor parayı buluyor. Eğer karma veya ilahi adalet tutarsa bazı insanlar bunların altında ezilip kalacak.

Ciddi gelir adaletsizliği var ama konuşmaktan başka bir şey olmuyor maalesef abi. Kimisi bodrum'da tanesine binlerce lira veriyor, kimisi de çocuğunun canı istedi diye salçalı hamura zor parayı buluyor. Eğer karma veya ilahi adalet tutarsa bazı insanlar bunların altında ezilip kalacak.
O yuzden hic ailenin derdiyle falan ugrasmadan kendinizi kurtarmaya bakin. Aileden bir sey kalmiyorsa KPSS calismaktna baska careniz yok. Ozel sektor somuru duzeninden ibaret. Kurumsal firmalarada agzinizla kus tutsaniz giremezsiniz. Size sira gelmez ileri gelenlerin akrabalarindan. Ayrica baska seyler daha anlatirdim ama basimiza is acariz. Bu dalaverelerin dondugu yerin tam gobeginde yasiyorum. O kadar igrendimki bu tur insanlardan. Keske zamaninda hic babamin derdi annemin derdi ve istekleri dogrultusunda hareket etmeseydim.

O yuzden hic ailenin derdiyle falan ugrasmadan kendinizi kurtarmaya bakin. Aileden bir sey kalmiyorsa KPSS calismaktna baska careniz yok. Ozel sektor somuru duzeninden ibaret. Kurumsal firmalarada agzinizla kus tutsaniz giremezsiniz. Size sira gelmez ileri gelenlerin akrabalarindan. Ayrica baska seyler daha anlatirdim ama basimiza is acariz. Bu dalaverelerin dondugu yerin tam gobeginde yasiyorum. O kadar igrendimki bu tur insanlardan. Keske zamaninda hic babamin derdi annemin derdi ve istekleri dogrultusunda hareket etmeseydim.
KPSS'de boş ülkeden çıkmak lazım. KPSS'de memur olursun, gene ülkede kalmak zorundasın. Kendi işini yapacaksın ve en iyisi olacaksın. İyi de kazanç sağlarsan, ülkeden çıktığında zaten kurtulmuş oluyorsun. Çok zengin olsam, gidip de Bodrum'dan falan ev almazdım; direkt kaçardım herhalde.

KPSS'de boş ülkeden çıkmak lazım. KPSS'de memur olursun, gene ülkede kalmak zorundasın. Kendi işini yapacaksın ve en iyisi olacaksın. İyi de kazanç sağlarsan, ülkeden çıktığında zaten kurtulmuş oluyorsun. Çok zengin olsam, gidip de Bodrum'dan falan ev almazdım; direkt kaçardım herhalde.
18 yasindayken cikacaktim para biriktirip fakay ailemin sorunlari yuzunden onlarla kalmak zorunda kaldim. 16-15 yasindayken gitmek istiyotdum ABD'ye direkt olarak. Fakat hayat oyle seyelr cikartiyor karsiniza akliniz durur. Bir anda degisik kaoslarin icinde buldum kendimi her sey iyi giderken. Anlatsam Roman olur. Herkesin haysti bir degil ve kimseninde umrunda degilsiniz. Onlarin işine yaradigi kadarsiniz.

Şu hali ile hickimsesi olmayan insan ve gunu kurtarmak adina calisilan durumda memur olmak her seydir. Ozel sektorde calissan zaten para birikmiyor. Ev kirasi elektrik faturasi vs. derken tamamen yok olursunuz.