Her ustanın bir uzmanlık alanı var. Kimse her şeyi bilemez. Doğru ustaya gitmediğiniz sürece, doğru teşhiz konulamaz. Bunun böyle olduğunu usta kendisi de bilmiyor ve anlamadığı işlere de karışıyor. Mesela, ne zaman egsozcuya gitsem, Radyo'm bozuluyor. Tekrar elektrikçiye gidip düzelttirmem gerekiyor. Bunu üçüncü kez olduğunda fark ettim.

Her ustanın bir uzmanlık alanı var. Kimse her şeyi bilemez. Doğru ustaya gitmediğiniz sürece, doğru teşhiz konulamaz. Bunun böyle olduğunu usta kendisi de bilmiyor ve anlamadığı işlere de karışıyor. Mesela, ne zaman egsozcuya gitsem, Radyo'm bozuluyor. Tekrar elektrikçiye gidip düzelttirmem gerekiyor. Bunu üçüncü kez olduğunda fark ettim.
Tam bunu yazacaktım. Öyle ustalar var ki, bilmediği halde "hallederiz" diyor, emanet ediyorsun, içine edip bırakıyor. Ülkece "bilmiyorum" diyemiyoruz. Herkesin bilmediği bir konuda bile fikri var anasını satayım.

Turbox RX 580 4.5k dediler gittim ikinci elden RX590 aldım 3K ya yani kazıklanıyoruz gibimize geliyor. Olayın arka perdesini bilmiyorum esnaf illaki ucuza alıyordur yazın DDR3 sistemim için RAM aldığım bir yerdi bu arada. Son zamanda ekran kartı bakmak için gitmiştim teknisyen gibi birini tutmuşlar. Telefon geldi adama telefonda kayıta ses gitmiyor diyor arkadaşı adam ses kartı takacaz kanka çözümü yok diyor. Yani işi bilmiyorlar artık adam o kadar işi umursamıyor ki önümde ASUS GTX 1060 3GB var alsam alırım ruhu duymaz. Araç sektörününde aynı olduğu kanaatindeyim.
Araç sektörü de dediğiniz gibi aynı. Fırsatçılık ön planda. Adam 75HZ ekranı bana 4k’ya sattı. 1K’da o zamanda Rampage ekipman sattı. Aldım almasına ama aldığım bu ürünler adam gibi çalışmadı. Verdiğim paraya yanmıyorum göz göre göre salak yerine konmama yanıyorum. Bu nedenle forumda hiç bir Rampage ürünü tavsiye etmiyorum nedeni ise ne cins bir şey olduğunu biliyorum.

1660S’li bir sisteme 26K fiyat çekmişti bir bilgisayarcı bana 1-2 yıl önce. Bazıları çok kurnaz bazıları ise sadece adam dolandırma ile bu yerde.

Eskiden kullandığım laptop için abartısız en az 10 kez bilgisayarcıya gönderdim. Aynı oto sanayi konusu gibi oldu. Orası bozulmuş yapılacak deyip yapıldı ancak başka parça bozuldu.
Hocam anakartımın BIOS sürümü düşük olduğu için elimdeki RAM ile kullanamıyordum. Bu sebeple bilgisayarcıya gönderdim. Adam bana dedi ki; "Anakartının RAM slotlarında sorun var. Çıt sesi gelmiyor." ya bu kadar bilmediğini bari gösterme be! Sonra gittim aldığım yere kargo ücretini verip gönderdim şu anda kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Bu arada adama dedim ki; "QVL listesinde bulunan RAMlerden bir tanesi ile yapabilirsiniz." dedim. Adam bana; "Sen işi çözmeye çalışmışsın." dedi orada içimden gülme krizine girdim. Sonra ısrar ettim bu şekilde yapabilirsiniz diye. Adam resmen dedi ki; "Burada çalışsan bizim kadar hızlı yapamazsın." bak bana! bana! AHAHAHAHAHAH! Bir günde ekran kartını montajlayamayıp 500TL alan adam bana bunu diyor!

Ek: Adam bi' de dedi ki; "ASRock kaliteli bir firma değil. Ben onları satarak bu günlere geldim. MSI kadar iyi değil." dedi. Ya Taichi modelini adamın eline sokasım geldi ama neyse. 😁

Hocam anakartımın BIOS sürümü düşük olduğu için elimdeki RAM ile kullanamıyordum. Bu sebeple bilgisayarcıya gönderdim. Adama bana dedi ki; "anakartının RAM slotlarında var. Çıt sesi gelmiyor." ya bu kadar bilmediğini bari gösterme be! Sonra gittim aldığım yere kargo ücretini verip gönderdim şu anda kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum. Bu arada adama dedim ki; "QVL listesinde bulunan RAM'lerden bir tanesini ile yapabilirsiniz." dedim. Adam bana; "sen işi çözmeye çalışmışsın." dedi orada içimden gülme krizine girdim. Sonra ısrar ettim bu şekilde yapabilirsiniz diye. Adam resmen dedi ki; "burada çalışsan bizim kadar hızlı yapamazsın." bak bana! Bana! Ahahahahahah! Bir günde ekran kartını montajlayamayıp 500TL alan adam bana bunu diyor!

Ek: Adam Bi'de dedi ki; "ASRock kaliteli bir firma değil. Ben onları satarak bu günlere geldim. MSI kadar iyi değil." dedi. Ya taichi modelini adamın eline sokasım geldi ama neyse. 😁

Sizden aldığı 500TL yine iyiymiş hocam. Bir kabloyu diğer kabloya takmasına 200TL verdim. Dalga geçmiyorum bir kabloyu eliyle alıp diğerine taktı. Tanıdığımızdı bir de bunu yapan. Tanıdık tanıdığı gurbette derler de neyse… adam sizi dolandırmaya çalışmış bir nane bildiği yok. Bilgisayarcıların çoğu bana Rampage gibi markaları öneriyor. Sebebi ise küçük çocuklar tarafından bilgisiz olmaları nedeni ile tercih edilmesi. Sen ben alıyoruz iyi bir şey sanıyoruz bozuluyor aldığımız yere gittiğimizde ise düzgün kullanmamışsın muammelesi görüyoruz.

Fanları bilerek yanlış taktım. Çok açık belliydi beyefendi zahmet edip düzeltmemiş bile. 700TL olan fan için 200TL kablo takma ücreti verdim. 1,500TL’ye falan bitti her şeyi. Kasanın sıfırı 2.000TL zaten.😀

Sizden aldığı 500TL yine iyiymiş hocam. Bir kabloyu diğer kabloya takmasına 200TL verdim. Dalga geçmiyorum bir kabloyu eliyle alıp diğerine taktı. Tanıdığımızdı bir de bunu yapan. Tanıdık tanıdığı gurbette derler de neyse… adam sizi dolandırmaya çalışmış bir nane bildiği yok. Bilgisayarcıların çoğu bana Rampage gibi markaları öneriyor. Sebebi ise küçük çocuklar tarafından bilgisiz olmaları nedeni ile tercih edilmesi. Sen ben alıyoruz iyi bir şey sanıyoruz bozuluyor aldığımız yere gittiğimizde ise düzgün kullanmamışsın muammelesi görüyoruz.

Game Booster marka kulaklığa 5 sene evvel 200TL vermiştim. O dönemde 200TL ile kaliteli Corsair kulaklıklar satılıyordu. Bence hiç kimse bilgisayarcıya gitmemeli. Adamların yarısı sadece takıyor o kadar.

Game Booster marka kulaklığa 5 sene evvel 200TL vermiştim. O dönemde 200TL ile kaliteli Corsair kulaklıklar satılıyordu. Bence hiç kimse bilgisayarcıya gitmemeli. Adamların yarısı sadece takıyor o kadar.
Genellikle bilgisizlik nedeni ile bilgisayarcılar tercih ediliyor. Bilgili bir adamın gideceği yer değil. Ben de aynı şekilde markası bile belli olmayan 1 kulaklığa 200-300TL vermiştim. Eve gelmeden yolda kulaklık elimde kaldı.😄

O zaman bende 2020'de İtopya'da bir bütçe nasıl bu kadar kötü dağıtılır anlatayım. Sırf ROG diye B550F aldım. Üzerine Ventus 2080S sattı. Sonra sonunda sırf daha fazla harf var diye 3600XT aldım. Gen 4 anakarta birde Gen 3 970 Evo aldım.😄

O zaman bende 2020'de İtopya'da bir bütçe nasıl bu kadar kötü dağıtılır anlatayım. Sırf ROG diye B550F aldım. Üzerine Ventus 2080S sattı. Sonra sonunda sırf daha fazla harf var diye 3600XT aldım. Gen 4 anakarta birde Gen 3 970 Evo aldım.😄
RX 6650 XT ve i5 11400F sisteme 2 yıl falan önce 26,700 verdim. O zamanlar o paraya 4070’li sistem alabiliyordum. Sırf neden aldım ekran kartı 8GB diye.