Yok emir kulu falan değiller. Yapmamayı tercih edebilirler ama becerilerine göre hak etmedikleri, başka hiçbir yerde alamayacakları maaşı bırakmaya korkuyorlar onun yerine üniversite öğrencilerini dövmek, kör etmek ve sakat bırakmak hatta ölmelerine sebep olmak daha kolay geliyor. Simit sat onurlu cümlesi boş yere yaratılmadı.
Dediğim gibi hükümet yanlısı polis tayfası da olabilir onlar. Abartılı şiddet uygulamaları beklendik bir durum olur o yüzden. Zaten günümüzün en büyük problemi para. En zengini bile bir kuruşu gidecek diye önüne geleni yalıyor. Polislerin de işlerinden olma korkusu normal. Çoğu seçilmiş kadroludur büyük ihtimal :)

Polislerin hepsi AKP'lilerin ülkücülerin torpiliyle girmiş şahıslardır. Kutsal filanda değildir. Kutsal olan tek şey insan haklarıdır.

Şu fotoğrafa bakın. Burada gördüğünüz herkes en hakiki -o-çocuğudur. Birde zafer kazanmış gibi poz vermişler. Allahım aklıma mukayyet ol. Ulan onlar bu ülke için bunları yapıyor. Nedir bu muammele! Sanki teröristler yürüyüş yapıyor.
Ulan hepinizin kafası kopmazsa benim içim rahat etmez. Sıra size de gelecek merak etmeyin!

Evet orantısız güç kullanan durumlarda haklısınız ancak şunu da unutmamak lazım sosyal medyaya yansıyan görüntüleri ben de izliyorum ancak biz bunların öncesini bilmiyoruz. Devlet değil de biz hukumet diyelim burada. Hukumet polis/asker gucu olmadan hicbir sey evet haklisiniz ancak nereye kadar? Her yanlışta polis ve asker kalkıp "Bu yanlış, birlik olun ayaklanın." derse devletin hâli ne olur? Yine işin sonunda olan kolluk kuvvetlerine olur. Mevcut hükümet degişmediği sürece "Birlik olsun" kavramınız bana mantıklı gelmiyor. Polis her zaman bağımsız olmalı ve orantılı güç kullanmalı bunu sonuna kadar destekliyorum.

Emir geldiğinde kolluk kuvveti yapmak zorunda bunun istisnası yok. Türkiye Cumhuriyetinde(?) bu böyledir. Yine aynı noktaya geliyoruz biz "Cumhuriyet olsun, demokrasi olsun." diyoruz evet ama bunun için ne yapıyoruz? Anarşi ile mi demokrasi/cumhuriyet gelecek? Sessiz kalmamak lazım doğru diyorsunuz ama seçimlerin hâli ortada. Ne kadar memnun olmasakta sandıktan çıkan sonuç ne ise olacak olan odur. Milletimiz ayaklanmak yerine kendi içsel ayrılıklarını çözüp demokratik hakkını kullanması gerekiyor. Ha bana sorarsan çok demokrasi var mı diye eminim ki seninle aynı oranda düşünüyoruzdur ama yapacak bir şeyimiz yok.

Kolluk kuvveti veya ordu siyasete karışmamalı. Bu yanlış. Ne zaman siyasete karışmışsa hangi ülke/devlette olursa olsun sonu iyi bitmemiştir. Mevcut hukumetten memnun değiliz asker veya polis isyan çıkarsın her şey güllük gülistanlık olsun dersek romanti dusunmekten ileri gidemeyiz. Zamanında Kenan Evren gibi biri çıkar "Sağ Sol demeden asın, kesin." der. Yine olan devlete, millete, egemenliğe olur.

Şunu da eklemek istiyorum iddialara göre bazı zamanlarda milletvekili durdurdu diye açığa alan polislerin haberleri var. Böyle bi' durumda her türlü mobinge ve kötü koşullara sahip olduğu söylenen emniyet birimlerinin kendini geri çekmesini anlamak gerek.

Temiz ve sadece emirkulu olan kolluk kuvvetlerimizi hariç tutarak sırf karşısında "Bir düşman" var mış gibi davranan herkes umarım cezasını çeker ancak karşı tarafta da aynı şekilde sırf birilerine yaranmak için örgüt propagandası yapmak ve ak ile karayı birbirine karıştıran kişiler de cezalarını çeker.

Devletimiz umarım bu sürecten sağsalim çıkar.
insanlara yanlış bilgi verme Protesto Anayasal haktır Polisin valilik emriyle yasak demek hakkı yoktur. Polisin emir kuluyuz deme hakkı da yok zira hukuksuz emre karşı çıkmak Anayasal görevidir bir devlet memurunun.

Polislerin hepsi AKP'lilerin ülkücülerin torpiliyle girmiş şahıslardır. Kutsal filanda değildir. Kutsal olan tek şey insan haklarıdır.
Rasim Ozan Kütahyalı da bahsediyor. Bu adam kadar çene yapan başka birisi yok, AKP içinden aldığı tüm bilgileri basına veriyor, kaç kez uyarı aldı AKP-MHP tarafından devam ediyor. Ordusundan, polisine hatta otobüs şoförlerine kadar temizlediler eskilerden Cumhuriyetçi kimse kalmadı diye uzunca bir videosu var. Ekrem İmamoğlu olaylarını da aylar öncesinde haber yapmıştı. Önceden de kutsal değildi bu meslekler ama şimdi kutsal olarak görenlerin de kutsallığını kaybetmesi gereken bir meslek. Videolara baksana ya içler acısı. Yukarıda polisi savunmaya çalışan muhtemel ortaokullu kardeşimiz Amerika polislerini örnek vermiş. Amerikada protestolar için sınır çizen, protestolara müdahale eden polis işinden olur ve binlerce dolarlık davalarla bir ömür geçirir ama bunu bilmez. Yazık valla ne diyelim.

Gezi eylemlerinde polis şiddeti daha yoğundu. Hükümet, eylemlere katılan vatandaşları PKK ile ilişkilendiren algılar yaratıyordu. Bu durum polislerin rahatça şiddet uygulamasına zemin hazırlıyordu. Ancak günümüzde aynı durum söz konusu değil çünkü hükümet, PKK ile işbirliği yaptı ve artık eylemcilere "PKK'lı" diyemiyor.