Bu normal düzeyde oyunu övmek.

Steam'de Türkçe olan RDR2 hakkındaki yorumları okursan dediğimi daha rahat anlayabilirsin. Aşırı ama aşırı abartılmış çok fazla var.

Olabilir ne olmuş? İlla TR yorumlarına bakmaya gerek yok. Steam tüm diller seçeneğini seçip yorumlara kendiniz de bakabilirsiniz. Ben anormal bir durum göremedim.

Desktop Screenshot 2024.12.04 - 07.11.18.23.webp

Desktop Screenshot 2024.12.04 - 07.11.18.23.webp

Video oyunları tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu diye başlamış cümleye.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu Türkiye üzerinde RDR2'yi abartanlar üzerine olduğu için olabilir mi? "TR yorumlarına bakmaya gerek yok." demek saçma.

"Sadece Türklerin böyle övdüğünü gördüm" yazmış konu sahibi. Ben de diyorum ki yurt dışında da böyle övülüyor. Sadece TR'ye özgü demek saçma.

Desktop Screenshot 2024.12.04 - 07.17.57.04.webp

"Sadece türklerin böyle övdüğünü gördüm" yazmış konu sahibi. Bende diyorum ki yurt dışında da böyle övülüyor. Sadece TR'ye özgü demek saçma.
Aslında haklı olabilirsin ama cidden Türkiye'deki RDR2 yorumları cidden farklı bir konumda, ben bir keresinde oturup 1-2 saat sırf o overrated yorumları zevk almak için okudum. Bizim ülkenin RDR2'yi abartma seviyesi ayrı bir seviye. Kendin de okumanı öneririm.

Aslında haklı olabilirsin ama cidden Türkiye'deki RDR2 yorumları cidden farklı bir konumda, ben bir keresinde oturup 1-2 saat sırf o overrated yorumları okudum. Bizim ülkenin RDR2'yi abartma seviyesi ayrı bir seviye. Kendinde okumanı öneririm.

Merak etme 300 saat RDR2 geçmişim var. Benim de en sevdiğim oyun olduğu için fazlasıyla o yorumları okudum. Yabancı insanların da yorumlarına baktım arada pek farklılık göremedim. Birisi video oyunları tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyunu diğeri de dünyanın en iyi oyunu diyor. Aynı kapıya çıkıyor ikisi de.

Hocam iş daha da garip o zaman. Bir insan bu oyunu aldığına pişman olacak kadar sevmediyse platinlemesi neredeyse imkansız. Çok kazık platin görevleri var çünkü, ben çok severim, 100 saat oynadım ama platinlemeyi denemedim bile.

Oyunu bitirdikten sonra abartı demek çok haksız bir eleştiri. Adam gibi eksi yönlerini artı yönlerini söyler, tartışırız. Hiçbir noktaya değinmeyip sadece "abartıyorsunuz" diyor. "Oyun bana hitap etmedi", "beni açmadı" falan dersin ama buradaki ortaya koyulmuş işin kalitesini inkar etmek mümkün değil. Adamlar açık dünya oyunlarının zirvesini yapmışlar, bir çok oyuna göre gerçekten üstün kalıyor. Sadece koşup koşup ana hikaye görevlerini oynasan bile filmleri aratmayan sinematikleri ile yine çok kaliteli iş koyulmuş. "Beğenmedim" diyebilirsin, "abartıyorsun" diyemezsin. Abartıdan kastın ne bir kere, onun bile bir örneği yok ki. Birisi odasına Arthur Morgan posteri asıp günde 5 vakit secdeye yatıyorsa abartıyordur evet. Örnek verin ki yorumlayalım. Ortaya atılan farazi bir lafın hiçbir mantığı yok.
Bu arada bir ekleme yapayım: Türkiye'de daha çok abartılmayı geç hep daha çok gömüldüğünü gördüm. Çok fazla insan bu oyuna laf ediyor, "at sürme simülasyonu" diyor. Bunu biraz ülkemizdeki içerik tüketme alışkanlığına ve imkanlara veriyorum. Bu oyun ağır bir oyun ve akşam işten gelip 2-3 saat oyun oynayan bir adamın oynamasına pek uygun değil. En başta bu sebepten dolayı ülkenin büyük bir kısmına hitap etmeyen, oyuncu kesimin de çoğunun ağır olduğu için devam etmeyip bıraktığı ve laf ettiği bir oyun. Ben yurt dışından çok burada gömüldüğünü duydum. Haftada bir "RDR 2 çok kötü" diye paylaşım görüyorum sağda solda.

Türklerle alakası yok bütün dünyada yeri belli. Ayrıca bu oyunu sevmeyecek tek bir insan evladı olabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen hepiniz en başta oyunun temposu ağır geldiği için bırakıp gittiniz. Ben de aynı şeyi hissettim, karda yürüme kısmı falan baydı ama oyuna alıştıktan sonra yağ gibi aktı gitti. Oturun başına adam gibi birkaç saat harcayın, buna değeceğinden emin olabilirsiniz. Valorant'tan falan çıkıp girerseniz elbette oyun yavaş gelecektir. Neyse öyle işte.

Tam tersine en az övülen ülkelerden biri Türkiye olabilir, sadece bizim övdüğümüzü iddia etmek için dünyadan habersiz olmak gerekiyor.

Oyun herkese göre değil orası ayrı konu. Hikayesinin hızlı akmasını isteyen ya da oynanışın akıcı olmasını isteyenler için sıkıcı çünkü hikaye işleyişi yavaş, mekanikler gerçekçi olması tercih edildiği için hantal. Yalnız açık dünyayı keşfetmeyi seven ve mekaniklerin hantallığını gerçekçilik bakımından kabul edenler için bundan daha iyi bir oyun yok, dengi sayılacak oyun varsa da 1-2 tanedir. Oyun teknik açıdan kusursuza yakın, detay seviyesi piyasada rakipsiz, açık dünyası şu anda en üst seviyede, hikayesi kötü değil sadece işlenişi yavaş, mekaniklerin akıcı değil gerçekçi olması da bir tercih meselesi. Övmek için de bir sürü neden var. Asıl sizler zevk almayı bilmediğiniz şeyleri aşağılama huyunuzdan vazgeçin, oyun bana göre değil diyerek başka oyunlara bakın. Her oyun herkese hitap etmek zorunda değil.

İlk oynayışımda oldukça beğenmiştim ama ikinci oynayışımda 2 saat bile olmadan silip iade etmiştim o sırada 1100 TL olmuştu.

Türklerle alakası yok bütün dünyada yeri belli. Ayrıca bu oyunu sevmeyecek tek bir insan evladı olabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen hepiniz en başta oyunun temposu ağır geldiği için bırakıp gittiniz. Ben de aynı şeyi hissettim, karda yürüme kısmı falan baydı ama oyuna alıştıktan sonra yağ gibi aktı gitti. Oturun başına adam gibi birkaç saat harcayın, buna değeceğinden emin olabilirsiniz. Valorant'tan falan çıkıp girerseniz elbette oyun yavaş gelecektir. Neyse öyle işte.
Aynen öyle.
İlk videoyu izleyin.

Şimdi de bunu izleyin.