Her oyunun fan kitlesi var bunu sadece türkler demek ne kadar doğru bilmiyorum ama cidden Türk oyuncu kitlesinin RDR2 sevdası bana çok garip geliyor.

Evet aşırı gerçekçi bir oyun, grafikleri de dönemine göre iyi ama bence kesinlikle mükemmel bir "oyun" değil. Bu oyunu oynarken işteyken hiçbir zaman "eve gittiğimde biraz oynayayım" ya da "acaba bundan sonra ne olacak" hissi uyandırmadı. Resident Evil 2 oynarken bile işte "şuradaki kapıyı açmamıştım acaba şurada anahtar olabilir mi" "bu kasayı unutmuştum" diye aklımda düşünceler belirirken. RDR 2'de ağzıma bebek maması kıvamında verilen senaryo ve hikayeleri dinlemekten ve yaşamaktan baygınlık geçirmiştim. Hikayesi özgün ama bu tamamen temasından kaynaklı, güzel bir hikaye değil oyun içi mekanikler oyuncuyu tatmin etmiyor yani "oh be sonunda yaptım" dedirtecek bir şeyi de yok. Hatta seviyeyi şöyle anlatayım benim için son 10 yıldaki herhangi bir GOTY etkinliğinde RDR 2'nin geçebileceği tek oyun Overwatch olurdu. Zaten o da oyunculuk dünyasının en sıkıcı senesinde çıktığı için kazandı ödülü.

Red Dead Redemption 2, Arthur Morgan olmasaydı bu kadar da abartılan bir oyun olmazdı.

Yine de sanat eseri gibi bir oyun, herkesin sanat anlayışı da farklı.

Hikâyesi ağır başlıyor ana hikayede ilerlemeniz birçok harita ve etkileşimi açıyorsunuz. Ana hikaye bitince haritanın %50 bile tamamlamıyorsunuz geriye keşfedilecek koca bir yaşayan dünya kalıyor. Oyunun nesini çok sevdin derseniz realistik oluşunu mesela oyunun başında yapım aşamasında olan bir ev oyunun ortasında bitmiş satılmaya hazır oyunun sonlarında da bir aile almış işletiliyor olarak buluyorsun bunun gibi birçok hayran bırakan öge var. Günümüzde oyunların hatalarla dolu ve optimizasyonu çöp olarak çıktığını düşünün. Veya NPClerin akılsız birer çöp yığını olduklarını örnek Star Wars outlaws gibi. Bu oyundaki NPCleri izleyin tüm günleri programlıdır yaşayan bir dünya işe giderler çalışırlar içerlerler evlerine giderler. Daha birçok ince ayrıntı var anlatmakla bitmez bu kadar kaliteli bir çalışmayı övmeyip de ne edelim?

19. Yüzyılda kovboy temalı Amerika kıtasında tam olarak ne yapılmasını bekliyordun?

Pes doğrusu Rockstar açık dünya kovboy oyununda oyunda at ile bir yerlere mi gidilir? Koysaydın şöyle Benefactor Schlager, Zentorno, Emerus filan.

Konuyu açan kullanıcı da fazla tutarsız:
Bitirmeden yorum yapmam saçma olurdu değil mi?

Sadece Türklerin böyle övdüğünü gördüm, satın alıp pişman olduğum tek oyun diyebilirim.
Hemfikirim. Bence bayağı sıkıcı oyun. Loser Dutch ve yanındaki avellerin hikayesini anlatıyor. Arthur'un yerinde olsam ACT 2-3 arasında çeteyi bırakır Saddy ile evlenirdim.

Red Dead Redemption 2, Arthur Morgan olmasaydı bu kadar da abartılan bir oyun olmazdı.
Çok sıkıcı bir karakter.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yine de sanat eseri gibi bir oyun, herkesin sanat anlayışı da farklı.
Arthur Morgan’ın bile gereksiz abartılan bir karakter olduğunu düşünüyorum. Bence %90 kitle RDR2 hakkında özgün bir yorum yapmıyor.

Bana göre abartılan oyun rdr2 değilde GTA 5. Rdr2 ilk başlarda ağır ilerliyor ama sonra öyle bir açılıyor ki hikaye muazzam. 2 defa bitirdim.

Oyunun satış adedi 50 milyon üstünde. Sadece Türklerin övdüğü bir oyunun 1 milyonu bile geçmesi hayal olur.

Son düzenleyen: Moderatör: