Türklerden utanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böyle çok seviyorsunuz ajitasyonu. Sanki Filistin olaylarından önce evi bombalanan farklı milletlerden insanlar çok umurunuzdaydı da şimdi bağırıp çağırıyorsunuz etrafta, "İslam'a uyup Müslüman olan" bireylerin davranışlarından rahatsız olmuş, kendi hür iradesi ister çıkar ister kalır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında iki gruba da kızıyorum öyle söyleyeyim.

Evet hocam dediğiniz tam anlatmak istediğimle uyuşuyor.
Seni anlıyorum ancak bu, Türklerin hatası değil. Osmanlı İmparatorluğu'nun bitmek bilmeyen Avrupa sevdası; Anadolu coğrafyasında yaşayan Türk milletinin yüzyıllarca cahil kalmasına neden oldu.

Ayrıca bu dönemdeki Arap asimilasyonunun da etkisi var tabi. Bugün Türkiye'deki insanlara konulan çoğu isim Farsça/Arapça kökenli... Benliğimizi kaybettik, maalesef.

Kadın ve çocuklara istismar(cidden bu kelimeyi kullanınca kafamı kopartmak istiyorum ama özür dilerim ki öyle), halkın yetersiz yetişmesi(eğitim vb.) gibi.

Atatürk'ün içki alışkanlığı vardı, evet. Şu anda 30 yaş üstü büyük bir kesimin sigara içmesi gibi. Hatırlatayım, ikisi de İslam'a göre yasak . Yani o yorumları yapanın çoğunluğu sigara tüketip Atatürk'e sallayan insanlar. Ayrıca dinini kesinlikle toplum üzerine kurma. Senin dinin kitabındır, Peygamberindir, sünnetlerindir. İslam bu değil yani.

Ahlaki olan hem kendi sorunlarına aldırış edip hem Filistine yardım etmektir. Bunlar birbirine zıt şeyler mi? Hem kendi sorunlarını çözüp hem başka topraklarda yaşayan mazlum insanlara yardım edemiyor musun? Aynı anda iki iş olmuyor mu?
Burada sorun mağdur insanlar değil demek ki. Kafalarına bomba yağmasını onlar talep etmedi sonuçta. Halk nasılsa yöneticiler öyledir. Yöneticiler toplumun bir tezahürüdür. Toplum düzgün değilse yöneticiler de düzgün olmaz.

Beyefendinin kendi ülkesine bir hayrı var mı ki Filistin'e yardım edecek? Güleyim bari. (Bariz kişiden bahsediyorum.)

Beyefendinin kendi ülkesine bir hayrı var mı ki Filistin'e yardım edecek? Güleyim bari. (Bariz kişiden bahsediyorum.)
Doğru diyorsun tabi, kendi ülkesine faydası olmayan başkasına nasıl yardımcı olsun? Ben teorik olarak söylüyorum.

Haklısın hocam, kesinlikle haklısın. Tek icraatları dışarıda cihat cihat diye bağırmak olduğundan kendi sorunlarını görmemeleri normal tabii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…