Kesinlikle. Bizi Kuzey Kore sanıyorlar. Sevmeyebilirsin ama nasıl işverenine laf atamıyorsan Atatürk'e teşebbüs bile edemezsin.Sen zaten Müslüman değilmişsin birkaç kişinin lafı ile dinden mi çıkıyorsun. Herkes Atatürk'ü sevmeyebilir veya Türk bile değillerdir bilemezsin. Dediğim gibi Özgür ve demokratik bir ülkede her şeyi sevmeyebilirler bu normal ama saygı göstermek zorundalar kimse kimseyi zorla sevemez.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Tek başına dünyayı değiştir süpermen rolüne bürün falan demiyorum zaten. Ama bu ülke de Nijerya değil herhalde. Bir potansiyeli var ve bunu kullanmalı.Bu sistemi değiştirmek için bir devleti yenmen değil. Halkları ikna etmen gerekiyor. Şu anki kapitalist dünyadan insanlar memnun. Çin Hindistan Afrika ve Orta Doğu'da insanlık dışı çalışma şartlarında çalışıp Amerika ve Avrupa halklarının midesini dolduran bu sistem rağbet görüyor. Bizde bu dünyada sömüren karnını doyuran ülkelerdeniz. Bu sistem bize yarıyor. Bizim ülkemizde asla böyle bir şey yaşanamaz çünkü biz çoktan kapitalizmin nimetlerini tattık ve bağımlısı olduk. O sömürülen ülkeler bu sistemi değiştirebilir anca.
Mesela ben ülkenin başındaki insanı beğenmiyorum. Bana itici geliyor. Ben çıkıp sokaklarda "Erdoğan ölsün!" diye bağırıyorsam bu saygı yoksunluğudur. Bu Erdoğan'a özgü bir şey değil, herhangi biri olabilir. Yoksa darbeden farkı kalmıyor bu işin.
neo1095
Uzman
Tam olarak hangi potansiyelini kullanmalı? Ermeni soykırımı davasında ermenileri defalarca bağıra çağıra desteklemiş, insanlarının türk düşmanlığıyla dolup taştığı, türk düşmanlığını kendi bayraklarına kadar yükledikleri şu sözde ülke için mi potansiyelini kullanmalı?Tek başına dünyayı değiştir süpermen rolüne bürün falan demiyorum zaten. Ama bu ülke de Nijerya değil herhalde. Bir potansiyeli var ve bunu kullanmalı.
Hocam asıl o tarz ülkeler bunu yapabilir anca. Bizim halkımız zaten şu anki sistemden memnun. Karnı tok 2-3 elektronik aracı var. Kira da olsa evi var. Bu sistem zaten bizim tarafımızda. Bunu kimse değiştirmeye kalkmaz. Bu sistemin sömürdükleri anca başkaldırır. Belki siz felsefi inceliklere değer veriyor olabilirsiniz. Ama halkın geneli buna değer vermiyor.Tek başına dünyayı değiştir süpermen rolüne bürün falan demiyorum zaten. Ama bu ülke de Nijerya değil herhalde. Bir potansiyeli var ve bunu kullanmalı.
Hocam böyle Müslüman gibi davranan insanları görünce İslam'dan uzaklaşıyorum ben böyle Atatürk düşmanlarıyla bir miyim diye.
Yanlış düşünüyorsun Müslüman olup da seven insan da çok ama sevmeyende var tamamen kişisel şeyler.
Sevip sevmemek kendine kalmış bir şey. Bir insanı Atatürk'e karşı olan düşüncülerine göre yargılamamak lazım. Önyargıdır bu. Ben saygısızsa git elini öp demiyorum. Gitsin bu ülkeden. Ama sevmiyorsa saygı duyacaksın. Seviyorsa da saygı duyacaksın. İşte cahiliyet. İnanamıyorum, Fatih Sultan Mehmet'den, Yavuz Sultan Selim'den gelip temel ahlak değerlerinden yoksun bir ırka dönüştük.Yanlış düşünüyorsun Müslüman olup da seven insan da çok ama sevmeyende var tamamen kişisel şeyler.
Sevip sevmemek kendine kalmış bir şey. Bir insanı Atatürk'e karşı olan düşüncülerine göre yargılamamak lazım. Önyargıdır bu. Ben saygısızsa git elini öp demiyorum. Gitsin bu ülkeden. Ama sevmiyorsa saygı duyacaksın. Seviyorsa da saygı duyacaksın. İşte cahiliyet. İnanamıyorum, Fatih Sultan Mehmet'den, Yavuz Sultan Selim'den gelip temel ahlak değerlerinden yoksun bir ırka dönüştük.
Herkes serbest kalınca olacağı bu.
RockyHighway79 1
Üstün
Yardım etmeye kendi ülkendeki mazlumlardan başla.Ahlaki olan hem kendi sorunlarına aldırış edip hem Filistine yardım etmektir. Bunlar birbirine zıt şeyler mi? Hem kendi sorunlarını çözüp hem başka topraklarda yaşayan mazlum insanlara yardım edemiyor musun? Aynı anda iki iş olmuyor mu?
Burada sorun mağdur insanlar değil demek ki. Kafalarına bomba yağmasını onlar talep etmedi sonuçta. Halk nasılsa yöneticiler öyledir. Yöneticiler toplumun bir tezahürüdür. Toplum düzgün değilse yöneticiler de düzgün olmaz.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.