Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir kere Müslümansan İslam'a uyup Müslüman oluyorsun insanlara göre değil. Sırf Müslüman'lar yüzünden dinden çıkma gibi bir düşüncen varsa zaten güle güle. Filistin meselesi de ahlaki bir savunma. Soykırımı bütün dünya görüyor kafiler görüyor ABD'de nice protestolar yapılıyor Filistin meselesinin Müslümanlıkla bir ilgisi yok neden istemiyorsun Filistin için atılan destek sözlerini? Kaç tane bebek kaç tane masum insan öldü terörist İsrail yüzünden.
Böyle çok seviyorsunuz ajitasyonu. Sanki Filistin olaylarından önce evi bombalanan farklı milletlerden insanlar çok umurunuzdaydı da şimdi bağırıp çağırıyorsunuz etrafta, "İslam'a uyup Müslüman olan" bireylerin davranışlarından rahatsız olmuş, kendi hür iradesi ister çıkar ister kalır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında iki gruba da kızıyorum öyle söyleyeyim.

Evet hocam dediğiniz tam anlatmak istediğimle uyuşuyor.
Seni anlıyorum ancak bu, Türklerin hatası değil. Osmanlı İmparatorluğu'nun bitmek bilmeyen Avrupa sevdası; Anadolu coğrafyasında yaşayan Türk milletinin yüzyıllarca cahil kalmasına neden oldu.

Ayrıca bu dönemdeki Arap asimilasyonunun da etkisi var tabi. Bugün Türkiye'deki insanlara konulan çoğu isim Farsça/Arapça kökenli... Benliğimizi kaybettik, maalesef.

Kadın ve çocuklara istismar(cidden bu kelimeyi kullanınca kafamı kopartmak istiyorum ama özür dilerim ki öyle), halkın yetersiz yetişmesi(eğitim vb.) gibi.

Bugün YouTube'da dolaşıyordum bir video gördüm, adam Atatürk'ün içki masraflarından bahsediyordu. Yorumlara baktım herkes bir şeyler sallamış, işte neymiş herkes gerçekleri öğrenecek, devletin kasasından içki içen Cumhurbaşkanı falan yazmışlar. Her yorumda da elhamdulillah falan yazmışlar biri de tek ulu önder Hz. Muhammed'dir yazmış. Bu gidişle ateist olacağım bıktım artık Müslüman'lardan. Ben de Müslüman'ım ama bıktım her gün beddua ediyorum Müslüman'lara. Ayrıca yorumlarda Filistin falan demişler, Filistin de gebersin. Senin ülkende insanlar çöpten yemek topluyor, çocuklar işkence ediliyor ve kadınlar te*avüz ediliyor(bu durum ayrıca beni yiyip bitiriyor) sen hala ayak gibi kokan ağızınla Filistin kurtulsun diyorsun. Cidden Recep Baltaş'a sonuna kadar katılıyorum, bu foruma gelmemin sebeplerinden biridir zaten kendisi. Yani özetle başlıktaki gibi "şu an"ki Türklerden nefret ediyor ve utanç duyuyorum.
Atatürk'ün içki alışkanlığı vardı, evet. Şu anda 30 yaş üstü büyük bir kesimin sigara içmesi gibi. Hatırlatayım, ikisi de İslam'a göre yasak ;). Yani o yorumları yapanın çoğunluğu sigara tüketip Atatürk'e sallayan insanlar. Ayrıca dinini kesinlikle toplum üzerine kurma. Senin dinin kitabındır, Peygamberindir, sünnetlerindir. İslam bu değil yani.

Hocam Filistin'den bahsetmemin sebebi ülkemizde zaten nasıl problemler olduğunu biliyorsunuz ülkemizde insanlar mağdur. Biz kendi sorunlarımıza aldırmayıp Filistin'e yardım etmeye çalışıyoruz akıl karı değil.
Ahlaki olan hem kendi sorunlarına aldırış edip hem Filistine yardım etmektir. Bunlar birbirine zıt şeyler mi? Hem kendi sorunlarını çözüp hem başka topraklarda yaşayan mazlum insanlara yardım edemiyor musun? Aynı anda iki iş olmuyor mu?
Burada sorun mağdur insanlar değil demek ki. Kafalarına bomba yağmasını onlar talep etmedi sonuçta. Halk nasılsa yöneticiler öyledir. Yöneticiler toplumun bir tezahürüdür. Toplum düzgün değilse yöneticiler de düzgün olmaz.

Ahlaki olan hem kendi sorunlarına aldırış edip hem Filistine yardım etmektir. Bunlar birbirine zıt şeyler mi? Hem kendi sorunlarını çözüp hem başka topraklarda yaşayan mazlum insanlara yardım edemiyor musun? Aynı anda iki iş olmuyor mu?
Beyefendinin kendi ülkesine bir hayrı var mı ki Filistin'e yardım edecek? Güleyim bari. (Bariz kişiden bahsediyorum.)

Atatürk'ün içki alışkanlığı vardı, evet. Şu anda 30 yaş üstü büyük bir kesimin sigara içmesi gibi. Hatırlatayım, ikisi de İslam'a göre yasak ;). Yani o yorumları yapanın çoğunluğu sigara tüketip Atatürk'e sallayan insanlar. Ayrıca dinini kesinlikle toplum üzerine kurma. Senin dinin kitabındır, Peygamberindir, sünnetlerindir. İslam bu değil yani.
Haklısın hocam, kesinlikle haklısın. Tek icraatları dışarıda cihat cihat diye bağırmak olduğundan kendi sorunlarını görmemeleri normal tabii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.