Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazında o kadar çok çelişki var ki hangisine cevap vereceğimi şaşırdım. Şimdi bu yazdıklarımı bir Müslüman olarak yazıyorum. Türkler ile Müslümanlığın ne ilgisi var. Yine merak ettiğim bir konu başkalarının yaşadığı sahte Müslümanlığın senin dinine olan etkisi nedir ? Sonuç olarak dini kendin için yaşıyorsun başkaları için değil. Filistin'de ki mesele de genel olarak Filistin'in toprakları değil orada yapılan katliamlar ve soykırım. Yoksa ben de Filistin'i umursayan biri değilim ama orada yapılan katliama da sesimi kapatamam. Yine söylüyorum eğer ki dinini bu tür durumlara göre ele alıp ona göre karar veriyorsan benim fikrimce yanlış yoldasın. Bir Müslüman olarak birinin içki içip içmediği ve ne yaptığı beni ilgilendirmiyor. Din senin tanrı ile aranda olan bir durum. Ben Atatürk'ü sonuna kadar seven biriyim. Şu an burada bunları tartışabiliyor isek sonuna kadar onun ve silah arkadaşlarının sayesindedir. İçki içip içmediği ve ya dindar olup olmadığı beni alakadar etmez.

Ahlaki olan hem kendi sorunlarına aldırış edip hem filistine yardım etmektir. Bunlar birbirine zıt şeyler mi? Hem kendi sorunlarını çözüp hem başka topraklarda yaşayan mazlum insanlara yardım edemiyor musun? Aynı anda iki iş olmuyor mu?
Burada sorun mağdur insanlar değil demek ki. Kafalarına bomba yağmasını onlar talep etmedi sonuçta. Halk nasılsa yöneticiler öyledir. Yöneticiler toplumun bir tezahürüdür. Toplum düzgün değilse yöneticiler de düzgün olmaz.

Kendini düzeltemeyen birisi başkasına yardım edemez. Bu oldukça basittir. Bizim daha sınırımız bile olmayan bir toprağa biz niye yardım ediyoruz? Bu bizim sorunumuz değil. Her ülke kendi çıkarını düşünürken neden bizim ülkemiz mazlumların koruyucusu rolü üstlensin? Bir ülke kendi vatandaşına değer vermeli başka ülkelerin vatandaşlarına değil. Ülkeler insan değil vicdan edebiyatı yapılmaz ülke ile.

Kendini düzeltemeyen birisi başkasına yardım edemez. Bu oldukça basittir. Bizim daha sınırımız bile olmayan bir toprağa biz niye yardım ediyoruz? Bu bizim sorunumuz değil. Her ülke kendi çıkarını düşünürken neden bizim ülkemiz mazlumların koruyucusu rolü üstlensin? Bir ülke kendi vatandaşına değer vermeli başka ülkelerin vatandaşlarına değil. Ülkeler insan değil vicdan edebiyatı yapılmaz ülke ile.
Kaldı ki bizim destek verecek gücümüz kalmadı ekonomik olarak. Daha %50 enflasyon (ki halk nezdinde bunun en az 2 katı) varken sen zerre yardım edemezsin. Dışardan gelen güce bakıyorsun mecburen.

Belki bana kızacaksınız ama Türkiye Cumhuriyeti'ndeki hükümetin en temel sorunu, kendi sınırları içerisinde yaşayan insanlardan daha çok, sınırlarının ötesindeki insanlar için kahraman rolünü üstlenmek. Kendi insanları kıtlıktan ölecek durumdayken bile umurlarında olmaz.

Bugün YouTube'da dolaşıyordum bir video gördüm, adam Atatürk'ün içki masraflarından bahsediyordu. Yorumlara baktım herkes bir şeyler sallamış, işte neymiş herkes gerçekleri öğrenecek, devletin kasasından içki içen Cumhurbaşkanı falan yazmışlar. Her yorumda da elhamdulillah falan yazmışlar biri de tek ulu önder Hz. Muhammed'dir yazmış. Bu gidişle ateist olacağım bıktım artık Müslüman'lardan. Ben de Müslüman'ım ama bıktım her gün beddua ediyorum Müslüman'lara. Ayrıca yorumlarda filistin falan demişler, filistin de gebersin. Senin ülkende insanlar çöpten yemek topluyor, çocuklar işkence ediliyor ve kadınlar te*avüz ediliyor(bu durum ayrıca beni yiyip bitiriyor) sen hala ayak gibi kokan ağızınla filistin kurtulsun diyorsun. Cidden Recep Baltaş'a sonuna kadar katılıyorum, bu foruma gelmemin sebeplerinden biridir zaten kendisi. Yani özetle başlıktaki gibi "şu an"ki türklerden nefret ediyor ve utanç duyuyorum.

Atatürk'ün de bir insan olduğunu unutuyorlar. Bizim de bunda biraz payımız var. Gereğinden fazla ilahlaştırıyoruz bir karakteri. Atatürk bir insan olarak onunda ihtiyaçları vardır. Bir insanın alkol ve sigara içmesi onu kötü yapmaz. Önemli olan icraatlarına bakmak. Eğer bugün istedikleri gibi Filistin'i savunabiliyorlarsa bilin ki sebebi Atatürk'tür, laikliktir, özgür devlettir. Çok sevdikleri şeriat olsa devleti Filistin kelimesini yasaklasa sesini bile çıkaramazlar. Çok sevdiği Arap devletleri Filistin'e destek vermiyor. İnsanlar ne savunduğunun farkında değil. Cahilliğine veriyorum ve umursamıyorum artık. Aklı idrak etse savunmazdı zaten. Böyle insanları pek umursamayın o yüzden. İşi gücü gerilim yaratmak olan cahil cühela kesim. Her ülkede var bunlardan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkler ile Müslümanlıkla ne ilgisi var.
Türklerin Talas Muharebesi sonrası Araplar ile yaptığı ittifak Türklerin Müslümanlığa geçişinin başlangıcı kabul edilir. Altını çizerek hatırlatıyorum, bu Peygamberin ölümünden 120 yıl sonra. Tabii 1937 senesinde laiklik anayasaya girdikten sonra devlet ile İslam'ın alakası kesildi. Ancak Türk milletinin çoğunluğu hala Müslüman kaldı.

Bizim daha sınırımız bile olmayan bir toprağa biz niye yardım ediyoruz? Bu bizim sorunumuz değil.
Masum oldukları için güzel kardeşim, kadınlar ve çocuklar öldüğü için. Bebekler açlıktan öldüğü için. Çok basit.

Her ülke kendi çıkarını düşünürken neden bizim ülkemiz mazlumların koruyucusu rolü üstlensin?
İyilik ve doğruluk bunu gerektiriyor çünkü, sen diğer ülkeler gibi olmak zorunda değilsin. Diğerleri yapıyor diye sende mi insanları öldüreceksin, milletin kafasına bomba atacaksın?
Ülke çıkarı insanların zararınaysa o çıkarı ben istemem, bu kadar basit. Benim çıkarım başkasının ölümüne sebep oluyorsa ne anlamı var?

Ama efendim işte, ülkeler çıkara göre yönetilirmiş, devletlerde vicdan olmazmış. Bunlar benim umurumda olan şeyler değil. Benim bin yıllık medeniyetime de ters, inancıma da ters, örfüme adetime de ters. Şahsiyetime ters.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ancak Türk milletinin çoğunluğu hala Müslüman kaldı.
Yazında bile çoğunluğu Müslüman olan Türk milleti demişsin. Arkadaş Türklerden nefret ediyorum diye başlık atmış. Peki Müslüman olmayan Türkler ile bu durumun ne ilgisi var. Ben Türkler Müslüman değil demedim. Arkadaşın yazdığına göre cevap verdim.

Masum oldukları için güzel kardeşim, kadınlar ve çocuklar öldüğü için. Bebekler açlıktan öldüğü için. Çok basit.

İyilik ve doğruluk bunu gerektiriyor çünkü, sen diğer ülkeler gibi olmak zorunda değilsin. Diğerleri yapıyor diye sende mi insanları öldüreceksin, milletin kafasına bomba atacaksın?
Ülke çıkarı insanların zararınaysa o çıkarı ben istemem, bu kadar basit. Benim çıkarım başkasının ölümüne sebep oluyorsa ne anlamı var?
Vicdan ve ahlak meselesi. Siyaset değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.