Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Masum oldukları için güzel kardeşim, kadınlar ve çocuklar öldüğü için. Bebekler açlıktan öldüğü için. Çok basit.

İyilik ve doğruluk bunu gerektiriyor çünkü, sen diğer ülkeler gibi olmak zorunda değilsin. Diğerleri yapıyor diye sende mi insanları öldüreceksin, milletin kafasına bomba atacaksın?
Ben yardım falan etmiyorum. Edenlere de hakkım helal değil. Senin halkının açlıktan ağzı kokarken gelip elin insanına (Bayrağında senin soyuna ihaneti simgeleyen renkler barınırken) yardım edersen sen bir düşmansındır. Senin ülke sınırındaki mayınlar neden temizlendi peki? Bu adamlar ülkene gelsin diye. Tanrı bilir senin işyerin varsa şu an Arap kökenli çalışan kaynıyordur ucuz diye.

Masum oldukları için güzel kardeşim, kadınlar ve çocuklar öldüğü için. Bebekler açlıktan öldüğü için. Çok basit.

İyilik ve doğruluk bunu gerektiriyor çünkü, sen diğer ülkeler gibi olmak zorunda değilsin. Diğerleri yapıyor diye sende mi insanları öldüreceksin, milletin kafasına bomba atacaksın?
Ülke çıkarı insanların zararınaysa o çıkarı ben istemem, bu kadar basit. Benim çıkarım başkasının ölümüne sebep oluyorsa ne anlamı var?

Hocam kadınlar ve çocuklar burada da ölüyor hem de işkence edilerek istismara uğruyorlar önce bunu çözmemiz daha mantıklı değil mi?

Ayrıca, benim sevdiğim tek Türk devletleri: Hunlar, Köktürkler, Moğol İmparatorluğu, Avarlar. Kısacası, İslam öncesi dönem Türk devletlerini seviyorum. Bunu İslam'a nefretle bağlamayın; böyle bir şey yaptığım yok. Bu devletlerin daha orijinal olduğu fikrindeyim. Ayrıca, Moğol İmparatorluğu'nun yarısı Türk. Gerçi "yarısı Japon" diyen cahiller de gördüm ama neyse.

Maalesef zorundasın. Oyunu kuran süpergüçlerdir. Oyunu kurallarına göre oynamak zorundasın yoksa sana 50'den fazla ülkenin olduğu bir koalisyon ordusu saldırır ve sonun ya İran'ya Irak olur. Sen aşırı ütopik düşünüyorsun maalesef. Sen vicdanlı düşünürken diğer ülke vicdanlı düşünmüyor o yüzden sen dezavantajlı duruma düşüyorsun. Devlet vergi aldığı kişiyi korur ve belli başlı haklar verir. Filistin bize vergi haraç vermediğine göre hiçbir anlamı olmuyor.

Maalesef zorundasın. Oyunu kuran süpergüçlerdir. Oyunu kurallarına göre oynamak zorundasın yoksa sana 50'den fazla ülkenin olduğu bir koalisyon ordusu saldırır ve sonun ya İran'ya Irak olur. Sen aşırı ütopik düşünüyorsun maalesef. Sen vicdanlı düşünürken diğer ülke vicdanlı düşünmüyor o yüzden sen dezavantajlı duruma düşüyorsun. Devlet vergi aldığı kişiyi korur ve belli başlı haklar verir. Filistin bize vergi haraç vermediğine göre hiçbir anlamı olmuyor.
Oyun bizden önce kuruldu diye bunu kabullenmek zorunda değiliz. Zamanında bu toplum da dünyadaki nadir süpergüçlerden biri sayılıyordu. Biz demiyoruz ki reel politiği görmezden gelip hayale dayalı şeyler yap. Elinden ne geliyorsa onu yap yeter. Senden gücün aşanı isteyen yok, potansiyelini kullanmadığın için kızan var sadece. Yani biz eğer düşmanımızla aynı ahlaka sahip olacaksak neden diğer toplumları ve devletleri eleştiriyoruz? Bizim onlardan bir farkımız olmalı değil mi?

Bu gidişle ateist olacağım bıktım artık Müslüman'lardan. Ben de Müslüman'ım ama bıktım her gün beddua ediyorum Müslüman'lara.

Sen zaten Müslüman değilmişsin birkaç kişinin lafı ile dinden mi çıkıyorsun. Herkes Atatürk'ü sevmeyebilir veya Türk bile değillerdir bilemezsin. Dediğim gibi Özgür ve demokratik bir ülkede her şeyi sevmeyebilirler bu normal ama saygı göstermek zorundalar kimse kimseyi zorla sevemez.

Sen zaten Müslüman değilmişsin birkaç kişinin lafı ile dinden mi çıkıyorsun. Herkes Atatürk'ü sevmeyebilir veya Türk bile değillerdir bilemezsin. Dediğim gibi Özgür ve demokratik bir ülkede her şeyi sevmeyebilirler bu normal ama saygı göstermek zorundalar kimse kimseyi zorla sevemez.
Katılıyorum. Ek olarak, iftira atmadan ve saygı kurallarına uyarak eleştiri yaptıkları müddetçe ortada bir sorun görmüyorum. Zorla sevdiremeyiz, buna gerekte yok.

Sen zaten Müslüman değilmişsin birkaç kişinin lafı ile dinden mi çıkıyorsun. Herkes Atatürk'ü sevmeyebilir veya Türk bile değillerdir bilemezsin. Dediğim gibi özgür ve demokratik bir ülkede her şeyi sevmeyebilirler bu normal ama saygı göstermek zorundalar kimse kimseyi zorla sevemez.

Hocam böyle Müslüman gibi davranan insanları görünce İslam'dan uzaklaşıyorum ben böyle Atatürk düşmanlarıyla bir miyim diye.

Oyun bizden önce kuruldu diye bunu kabullenmek zorunda değiliz. Zamanında bu toplum da dünyadaki nadir süpergüçlerden biri sayılıyordu. Biz demiyoruz ki reel politiği görmezden gelip hayale dayalı şeyler yap. Elinden ne geliyorsa onu yap yeter. Senden gücün aşanı isteyen yok, potansiyelini kullanmadığın için kızan var sadece.

Bu sistemi değiştirmek için bir devleti yenmen değil. Halkları ikna etmen gerekiyor. Şu anki kapitalist dünyadan insanlar memnun. Çin Hindistan Afrika ve Orta Doğu'da insanlık dışı çalışma şartlarında çalışıp Amerika ve Avrupa halklarının midesini dolduran bu sistem rağbet görüyor. Bizde bu dünyada sömüren karnını doyuran ülkelerdeniz. Bu sistem bize yarıyor. Bizim ülkemizde asla böyle bir şey yaşanamaz çünkü biz çoktan kapitalizmin nimetlerini tattık ve bağımlısı olduk. O sömürülen ülkeler bu sistemi değiştirebilir anca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.