Makaleler
6
Mevcut olarak Türk Telekom altyapısı üzerinden TurkNet internet kullanıyorum ve FTTB altyapı. Hızlar 100/20. Bölgemde TurkNet GigaFiber altyapı da yok, muhtemelen uzun süre de gelmez.

Binama Superonline'ın 1000 Mbps altyapısı gelmiş. 50 de upload hızı sunuyor. 12 ay taahhütlü, ilk ay ücretsiz ve kalan 11 ay aylık 1.000 TL. Mevcut taahhütsüz internetime aylık 699 TL ödüyorum. Sizce Superonline'a geçilir mi? Hız olarak yüksek olması yeterli gelmiyor pek. Taahhütlü olması, "Sansüronline" diye adlandırılması, packet loss ve bağlantı kaybı sorunlarının yaygın olması gözümü korkutuyor açıkçası. Ayrıca fiyat da yüksek geldi. Bu arada bölgemdeki altyapı FTTH değil FTTB olduğu için, buradaki Türk Telekom altyapısı en fazla 100 desteklediği için TurkNet'in ekstra 200 TL aldığı hız yükseltme zımbırtısını ben kullanamıyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Eğer ben sıkı oyuncuyum diyorsanız hayır. Ping sorunlarıyla boğuşabilirsiniz. Aşırı sansürcüdürler ve en ufak engel için bazı uğraşlar vermelisiniz. Eğer amacınız internetim daha hızlı olsun, yüklenmeler daha güzel olsun dersiniz ve FTTH'yi kullanmak isterseniz alabilirsiniz hocam.

@144, yani sıkı oyuncu değilim. Online rekabetçi oyunları benden çok abimle kardeşim oynar. Ama interneti gün içinde çok fazla kullanan, çok fazla surfing yapan biriyim ve sansürcü olmaları sıkıntı benim için. Bir de yıllardır taahhütlü internet kullanmıyorum. Uzun bir süredir TurkNet abonesiyim. Şimdi taahhütlü internete geçiş yapıp da tam o sırada şansıma TurkNet GigaFiber altyapısı gelir mi korkusu da var.

Çünkü TurkNet hem daha ucuz, hem taahhütsüz hem de simetrik hız sunuyor.

Ben internetsiz kalırım da sansüronline kullanmam. Zaten bir yerden sonra aynı dediğime çıkıyor.
Siz ne gibi sorunlar yaşadınız hocam?

@144, yani sıkı oyuncu değilim. Online rekabetçi oyunları benden çok abimle kardeşim oynar. Ama interneti gün içinde çok fazla kullanan, çok fazla surfing yapan biriyim ve sansürcü olmaları sıkıntı benim için. Bir de yıllardır taahhütlü internet kullanmıyorum. Uzun bir süredir TurkNet abonesiyim. Şimdi taahhütlü internete geçiş yapıp da tam o sırada şansıma TurkNet GigaFiber altyapısı gelir mi korkusu da var.

Çok fazla surfing yapıyorsanız ve uploadı çok fazla yapıyorsanız TurkNet GigaFiber'in gelmesini ve en azından Türk Telekom'dan devam etmek isterseniz 1000/50 olmasına rağmen Türk Telekom FTTH altyapısını beklemelisiniz. Eğer ben yine de dayanamam FTTB hızına derseniz, Superonline altyapısına geçebilirsiniz. Size KabloNet önermezdim bu senaryolarınızla.

Ben bir sorun yaşamadım çünkü asla sansüronline kullanmam. Kullanan birçok arkadaşım var, hep bir ms, hep bir internet kopması yaşıyorlar. Ben VDSL internet kullanıyorum, FTTH Superonline var bizim burada yine de tercih etmedim. Bir de, benim DPI kurabildiğim yerde şöyle setuplar gerekiyor.

1771273948134.webp

Şu anki altyapıda gecikmeden memnunsan kesinlikle geçmeni önermiyorum.

GigaFiber gelmesi zor be hocam. İlçe sınırından dolayı GigaFiber'e 1km uzaklıktayım maalesef. Benim oturduğum yerde planlama bile yok.

Ben bir sorun yaşamadım çünkü asla sansüronline kullanmam. Kullanan birçok arkadaşım var, hep bir ms, hep bir internet kopması yaşıyorlar. Ben VDSL internet kullanıyorum, FTTH Superonline var bizim burada yine de tercih etmedim. Bir de, benim DPI kurabildiğim yerde şöyle setuplar gerekiyor.

Eki Görüntüle 227685
VDSL altyapı dediğimiz şey nazlıdır. Bir gün kopma olur, bir gün SNR değeri düşer...

Çok fazla surfing yapıyorsanız ve uploadı çok fazla yapıyorsanız TurkNet GigaFiber'in gelmesini ve en azından Türk Telekom'dan devam etmek isterseniz 1000/50 olmasına rağmen Türk Telekom FTTH altyapısını beklemelisiniz. Eğer ben yine de dayanamam FTTB hızına derseniz, Superonline altyapısına geçebilirsiniz. Size KabloNet önermezdim bu senaryolarınızla.
O zaman TurkTelekom veya TurkNet'ten bir hamle bekleyeyim ya.