squrety

Uzman
Herkese selam, birkaç gün önce Türk Telekom’dan TurkNet’e geçtim. Geçme sebeplerimden birisi de TurkNet’in komşularıma 80 Mbps+ downstream verebildiğini bilmem ve benim de bu hızları istememdi. Ekteki resimde görüldüğü üzere VDSL2 17a profiline sahip altyapım var. Sinyal zayıflamam, gürültü marjım, sinyal gücü seviyem vb. her şey gayet iyi seviyede. Santrale yaklaşık 100–150 metre mesafedeyim. Türk Telekom kullanırken sürecin sonlarına doğru hiç CRC/HEC yoktu, sadece tek tük FEC değerleri vardı. Bu yüzden altyapıma güvenip TurkNet’e geçme kararı aldım.

Geçişten sonra DSLAM kilidini kaldırabilmek için destek kaydı oluşturdum fakat yetkililer, ekte de görüldüğü üzere altyapımın 100 Mbps desteklemediğini ısrarla belirtiyorlar. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Anlık aldığım değerleri de ekliyorum.

Dosya Ekleri

• techolay-1.webp
    techolay-1.webp
    58,9 KB · Görüntüleme: 92
  • techolay-2.webp
    techolay-2.webp
    64,7 KB · Görüntüleme: 75
  • techolay-3.webp
    techolay-3.webp
    37,4 KB · Görüntüleme: 73
Aynı sorunu bir dönem bende yaşamıştım TT de 100 alırken TurkNet 24 veriyordu. Müşteri hizmetleri olmuyor demişti online işlemlerden paket değişimi yapmıştım manuel olarak. 100 Mbps'yi seçtim kullanmaya başlamıştım. Bir deneyin isterseniz belki sizde de işe yarar.

SNR margin ayarını 5 veya 0 yap.
Selamlar, SNR Margin 0 yapınca bir şey değişmiyor ekstra olarak VDSL VLAN ayarını 35'ten 100e çekiyorum lakin bu sefer de bağlantı hatası veriyor modem.

Aynı sorunu bir dönem bende yaşamıştım TT de 100 alırken TurkNet 24 veriyordu. Müşteri hizmetleri olmuyor demişti online işlemlerden paket değişimi yapmıştım manuel olarak. 100 Mbps'yi seçtim kullanmaya başlamıştım. Bir deneyin isterseniz belki sizde de işe yarar.
Merhaba, nereden bulabilirim bu sekmeyi?

@bahacprz Sekmeyi buldum lakin kaldırmışlar galiba değişiklik yapmayı.

Dosya Ekleri

• techolay-6.webp
    techolay-6.webp
    71,8 KB · Görüntüleme: 69
OİM açtıktan sonra şikayet kısmında: Hizmet ve Ürünler > Tarifeler > İnternet Paketimi Nasıl Değiştirebilirim? kısmına girin. Gelen soruya hayır deyin. Ardından mesaj kısmına aynen şöyle yazın: "Mevcut profil hızımın hemen 100 Mbps indirme ve özellikle 20 Mbps yükleme hızı olacak şekilde olmasını talep ediyorum. Olası kopmalar yaşanabileceğini biliyorum ve sorumluluğu kabul ediyorum. Dediğim şekilde hızımın 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme olacak şekilde güncellenmesini istiyorum." deyin. Ben bu şekilde defalarca kez yükselttirdiğimi biliyorum.

OİM açtıktan sonra şikayet kısmında: Hizmet ve Ürünler > Tarifeler > İnternet Paketimi Nasıl Değiştirebilirim? kısmına girin. Gelen soruya hayır deyin. Ardından mesaj kısmına aynen şöyle yazın: "Mevcut profil hızımın hemen 100 Mbps indirme ve özellikle 20 Mbps yükleme hızı olacak şekilde olmasını talep ediyorum. Olası kopmalar yaşanabileceğini biliyorum ve sorumluluğu kabul ediyorum. Dediğim şekilde hızımın 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme olacak şekilde güncellenmesini istiyorum." deyin. Ben bu şekilde defalarca kez yükselttirdiğimi biliyorum.
Aynı şekilde bir destek talebi açmıştım lakin bu şikayet menüsü farklı bir şekilde mi işliyor? Yenisini açmalı mıyım? Ayrıca Destek Konusu kısmı seçilemiyor.

Dosya Ekleri

• techolay-7.webp
    techolay-7.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 55
Aynı şekilde bir destek talebi açmıştım lakin bu şikayet menüsü farklı bir şekilde mi işliyor? Yenisini açmalı mıyım?
Mevcut tüm talepleri kapatın, ardından uygulamadan dediğim kısma girin. Dediğim yere aşağıdan "Yardım ve Destek" kısmından girilebiliyor.

Mevcut tüm talepleri kapatın, ardından uygulamadan dediğim kısma girin. Dediğim yere aşağıdan "Yardım ve Destek" kısmından girilebiliyor.
Şimdi yazdım, olası bir güncellemede buraya yazacağım tekrardan. Teşekkür ediyorum.

Tekrardan merhaba @EkmekArasiSSD, rahatsız ediyorsam çok özür dilerim.
Konuyu açalı tam 2 gün oldu ve halen herhangi bir değişiklik olmadı. Bu bekleme süreci normal mi?

Dosya Ekleri

• techolay-8.webp
    techolay-8.webp
    80,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme: