Herkese selam, birkaç gün önce Türk Telekom’dan TurkNet’e geçtim. Geçme sebeplerimden birisi de TurkNet’in komşularıma 80 Mbps+ downstream verebildiğini bilmem ve benim de bu hızları istememdi. Ekteki resimde görüldüğü üzere VDSL2 17a profiline sahip altyapım var. Sinyal zayıflamam, gürültü marjım, sinyal gücü seviyem vb. her şey gayet iyi seviyede. Santrale yaklaşık 100–150 metre mesafedeyim. Türk Telekom kullanırken sürecin sonlarına doğru hiç CRC/HEC yoktu, sadece tek tük FEC değerleri vardı. Bu yüzden altyapıma güvenip TurkNet’e geçme kararı aldım.
Geçişten sonra DSLAM kilidini kaldırabilmek için destek kaydı oluşturdum fakat yetkililer, ekte de görüldüğü üzere altyapımın 100 Mbps desteklemediğini ısrarla belirtiyorlar. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Anlık aldığım değerleri de ekliyorum.
Geçişten sonra DSLAM kilidini kaldırabilmek için destek kaydı oluşturdum fakat yetkililer, ekte de görüldüğü üzere altyapımın 100 Mbps desteklemediğini ısrarla belirtiyorlar. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Anlık aldığım değerleri de ekliyorum.