Turk Telekom en azından geliyor.

Turkcell mesela hiç iplemiyor. TurkNet gelse bile uğramıyorlar. :rofl:

Evet arkadaşlar bu iş tam böyle işliyor.

Kendi adresime TurkNet GigaFiber gelmesi için uğraşırken TurkNet FTTH Dönüşüm Yetkilisi ile bizzat konuştuğumda kendisi söyledi.

Yani TurkNet'e ne kadar teşekkür etmemiz gerektiğinin bir kanıtı daha. Rekabet olmasa bu ülkede vatandaşı düşünen kimse yok. TurkNet olmasa şu an bence 1000 Mbps hızlar yoktu bile.

Yani TurkNet gelirse mükemmel olur. En azından simetrik internete verdiğimiz paraya değer.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sayın dinleyenler,

TurkNet dün ekip gönderip kutunun aktifleştirilmesini sağladı, bugün de farklı bir ekip gelip modemin kurulumunu yaptı. Testleri ekte paylaşıyorum. Sosyaldeki herkesin gigabit hızlar kullanabilmesi dileğiyle.

1761767207134.webp

Getirdikleri modem ve GPON da ektedir.

1761767364246.webp

Turk Telekom en azından geliyor.

Turkcell mesela hiç iplemiyor. TurkNet gelse bile uğramıyorlar. :rofl:
Şuan Türknet de 1 Gb internet için ne kullanıyorsunuz modem olarak? Competitive oyunlar için sağlam bir low latency setup yapsak neler almamız gerekir sizce? Waweform'da sonucum A çıkıyor ama download ve upload msleri yüksek çıkıyor. Daha önce Keenetic kullanıyordum VDSL'de. Gigafiber'de de yeni hero routerını aldım, iade ettim. Verdiklerinin Turknet ile çok farkı yok.

Şuan Türknet de 1 Gb internet için ne kullanıyorsunuz modem olarak? Competitive oyunlar için sağlam bir low latency setup yapsak neler almamız gerekir sizce? Waweform'da sonucum A çıkıyor ama download ve upload msleri yüksek çıkıyor. Daha önce Keenetic kullanıyordum VDSL'de. Gigafiber'de de yeni hero routerını aldım, iade ettim. Verdiklerinin Turknet ile çok farkı yok.
Hero bende de var. 1000 Mbps pakette QoS açık olsa bile Download Active ve Upload Active sonuçlarını 10ms altına indirmek o cihazla zor. Sadece iki çekirdeği var ve QoS tek çekirdek gücüne bakıyor.

Ben router olarak toplama PC yaptım ve OpenWRT kurdum. Bir tane de TP-Link TX201 kart aldım. Hero'yu ise sadece WiFi AP olarak kurdum.

Ya böyle yapın ya da en az dört çekirdekli bir router alın. AP olarak TP-Link BE230 kullanıyorum. 2.500 TL civarı ve dört çekirdekli. Minimüm tavsiyem bu.

Hero bende de var. 1000 Mbps pakette QoS açık olsa bile Download Active ve Upload Active sonuçlarını 10ms altına indirmek o cihazla zor. Sadece iki çekirdeği var ve QoS tek çekirdek gücüne bakıyor.

Ben router olarak toplama PC yaptım ve OpenWRT kurdum. Bir tane de TP-Link TX201 kart aldım. Hero'yu ise sadece WiFi AP olarak kurdum.

Ya böyle yapın ya da en az dört çekirdekli bir router alın. AP olarak TP-Link BE230 kullanıyorum. 2.500 TL civarı ve dört çekirdekli. Minimüm tavsiyem bu.
Peki hocam, Competitive oyunlarda cidden fark yaratır mı şuanki duruma göre? MR90x di sanırım Mercurys. Onu çok öneriyorlardı 2.500 TL bandıydı şimdi stokta kalmayınca, saçma sapan satıcılar 4.5k ya koymuşlar.

Hero gerçekten yetmiyor donanım olarak. QoS açmayı denedim 100 Mbps lere kadar düşürdüm, uplaod ve downloadı cihaz sapıtıyor o yüzden iade ettim.

AP kısaltması bahsettiğiniz Acces Point mi?

Peki hocam, Competitive oyunlarda cidden fark yaratır mı şuanki duruma göre? MR90x di sanırım Mercurys onu çok öneriyorlardı 2.500 TL bandıydı şimdi stokta kalmayınca, saçma sapan satıcılar 4.5k ya koymuşlar.
Çok bir fark görmezsiniz ama bütçeniz varsa veya benim gibi bufferbloat testinde 0ms görmek istiyorsanız değer.

Hero gerçekten yetmiyor donanım olarak QoS açmayı denedim 100 Mbps lere kadar düşürdüm, uplaod ve downloadı cihaz sapıtıyor o yüzden iade ettim.
Evet, dediğim gibi Hero yetersiz kalıyor. Sadece iki çekirdekli ve tek çekirdek gücü iyi değil.

AP kısaltması bahsettiğiniz Acces Point mi?
Evet. Sadece WiFi AP olarak kurdum Hero'yu. Router görevi görmüyor artık. Onu toplama PC yapıyor.

MR90X güzel bir opsiyon. 4 çekirdekli, 1600MHz işlemci. Ama ben olsam gene sadece AP olarak kullanırdım. @NYTMARE ve ben genellikle 2.5G portlu mini PC veya normal PC tavsiye ediyoruz router için.

1000 Mbit internet için NanoPi R6S alabilirsin. Ancak SFP kullanıp 2000 Mbit civarı hız elde edip hem de AQM kullanmak istersen X86 işlemcili bir mini PC routera ihtiyacın var.

Çok bir fark görmezsiniz ama bütçeniz varsa veya benim gibi bufferbloat testinde 0ms görmek istiyorsanız değer.

Evet, dediğim gibi Hero yetersiz kalıyor. Sadece iki çekirdekli ve tek çekirdek gücü iyi değil.

Evet. Sadece WiFi AP olarak kurdum Hero'yu. Router görevi görmüyor artık. Onu toplama PC yapıyor.

MR90X güzel bir opsiyon. 4 çekirdekli, 1600MHz işlemci. Ama ben olsam gene sadece AP olarak kullanırdım. @NYTMARE ve ben genellikle 2.5G portlu mini PC veya normal PC tavsiye ediyoruz router için.
Hocam şimdi hiç fark olmayacaksa masraf yapmaya gerek yok, fakat d-sync hitreg gibi muhabbetleri fixler internete bağlı olabilirdi. Gigafiberde gerek yok diyorlar zaten ping dalgalanmasıda yaşamıyorum türknetin modemi ile de, o yüzden bilemedim fark olsa bütçede sıkıntı yok en iyisini alırız en iyi yazılımı yükleriz.

Ama şöyle örnek vereyim PUBG'de VDSL kullanırken QoS açık kapalı çok net hissediyordum farkı. Fakat fiberde OpenWrt kurup denemedim hiç bufferbloat testlerim de şu şekilde.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    148,8 KB · Görüntüleme: 36