Turknet 18 gündür internet kesintisini çözemedi: Olay CEO'ya kadar uzandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Melihhh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 235
Başka İSS neden geçmedin? İptal edince sıradaki alacağın internette tekrar 1200 lira kurulum alıyorlar, geçişte alamıyorlar.
Hocam ücretsiz kurulum yazıyor ama ? bu arada bu paketi almak istiyorum adresimde türk telekom fiber olmadığından kaynaklı getirirlerse 18 aylık taahütlü olan paketleri yapıcam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-08-08 154832.webp
    117,8 KB · Görüntüleme: 5

Ücretsiz yazıyorsa ücret alamamaları lazım, çoğu senaryoda 1200 lira kurulum alıyor çoğu iss VDSL için. 444 0375 arayıp direkt sorabilirsin.

Benim müstakil binada kapıya kadar Türk Telekom fiber var ve çevredeki tüm binalar fiber kullanıyor ama bana ayrımcılık yapıp VDSL'de bıraktılar. Arıyorum fiber çekerseniz size geçeceğim diyorum "yok önce VDSL alın sonra dönüşüm talebi açın" diyorlar, VDSL alınca fibere geçireceklerinin hiçbir garantisi yok, tuzağa düşme.

Merhaba,

Konu sahibi zaten aboneliğini iptal etmiş ama yine de etiketlendiğim için kısaca bilgi verip kaçayım.

Konu sahibinin yaşadığı olay bir ayıplı hizmet kapsamına girebilmektedir. Nasıl ayıplı malda tüketicinin seçimlik hakları varsa ayıplı hizmette de tüketicinin seçimlik hakları bulunmakta. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 15. maddesi de bu seçimlik hakları düzenlemiş:

Görüldüğü üzere bu haklardan biri de sözleşmeden dönme. Yani bu konuya uyarladığımızda aboneliği iptal ettirmek. Konu sahibi de esasen sözleşmeden dönmüş ve internet aboneliğini iptal ettirmiş.

Geçmiş olsun diyelim. İyi sosyaller.

Arıyorum fiber çekerseniz size geçeceğim diyorum "yok önce VDSL alın sonra dönüşüm talebi açın" diyorlar, VDSL alınca fibere geçireceklerinin hiçbir garantisi yok, tuzağa düşme.
Bunun aynısını ben de sordum ve aynı cevabı aldım. Çok ilginç, tuzağa düşürme yöntemi bulmuş adamlar resmen ya. VDSL alın, sonra fiber dönüşüm talebi açın. Yok ya, ben de var mı o göz!

Teşekkür ederim hocam. Bugün beni aradıkları zaman dedim, eğer interneti yaparsanız iptal başvurumdan vazgeçeceğim; yani kullanmaya devam edeceğim. Bana pazartesiye kadar bekleyin dediler, yapmaya çalışacağız dediler. Salı günü otomatik iptal olacak zaten. Neyse, sabreden derviş muradına ermiş diyerek bekliyorum inşallah interneti düzeltirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Melihhh, ben olsam iptali iptal edip, hakem heyetine verip ayıplı hizmet tamiri ve o ayın faturasının iadesini isterdim. BTK şikayeti ile de şansını deneyebilirsin, bende BTK papağan gibi iss ne derse onu tekrarlamak dışında bir işe yaramıyor.

İptal edince nereye geçmeyi düşünüyorsan direkt iptalsiz geçiş istemeyi düşünmez misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…