Çözüldü TurkNet aktivasyon işlemi nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
13
Yer
İstanbul
Sabahtan beri bu rezil ISS ile uğraşıyorum. Kullanıcı adı ve şifre göndermişler fakat Wi-Fi olmadığı için modem arayüzüne giremiyorum. Arıza kaydı veya teknik destek almak istiyorum. Hiçbir şekilde kendilerine ulaşamıyorum. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu konularda biraz fazla cahilim sanırsam. En baştan Google'a IP adresi yazarak başlayacağım değil mi işlemlere? Adım adım anlatırsanız çok sevinirim.

Hayır Google değil, adım adım anlatmaya çalışayım sana dostum.

1. Önce modemin üstünde bir düğme vardır, genelde iğne ile kullanarak resetle. (10 saniyeden fazla basılı tutarak)
  2. Modem kendine gelsin, Wi-Fi'den bağlantı kur.
  3. Şifre modemin arkasında yazar. 43x44)5921% gibi bir şey olur genelde.
  4. Bağlandıktan sonra 192.168.1.1 oluyor ama sen doğrusunu bilirsin modemin modeline göre arayüze gir.
  5. Arayüze girince giriş: Admindir şifre: Ya boştur ya da TTNET gibi bir şeydir. (modemin modeline göre Google'dan bakabilirsin.)

1. Giriş yaptıktan sonra istersen hızlı kurulum yapıp Wi-Fi adı ve şifreni güncelleyebilirsin ya da uğraşamam dersen sadece resimdeki gibi "WAN" menüsünü bulup, TurkNet'ten aldığın kullanıcı adı ve parolanı gireceksin.

Girdikten sonra internete bağlanacaksın. Başka bir şey yapmana gerek yok.
Artık giremiyorum oraya. Hata veriyor. 192.168.1.1'e hiçbir şekilde giriş yapamıyorum.

İstersen baştan başla temiz kurulum yap? İğne gibi bir şey ile modemin üstündeki reset kısmından 10 saniyeden fazla basılı tutup resetle. Sonra aynı adımları tekrarla, sadece kullanıcı adı şifre girecek şekilde ayar yap dostum. Diğer hiçbir ayara dokunma.

Bugün daha uğraşmayacağım. Teknik ekip gelince onlar uğraşsın sıkıldım artık. 2-3 güne olmaz ise şikayet edip türksata geçeceğim.

Bugün daha uğraşmayacağım. Teknik ekip gelince onlar uğraşsın sıkıldım artık. 2-3 güne olmaz ise şikayet edip türksata geçeceğim.

Bana modem kaynaklı gibi geldi. Aynı modemin Millenicom versiyonuyla direkt girip VDSL bağlantıyı sağlayıp kullanabilmiştim. En iyisi dediğiniz gibi uğraşmayıp teknik ekibe bırakmak. GigaFiber gibi bir altyapı kullanmıyorsanız önermem açıkçası fiyat yüzünden TurkNet'i.

Kendi İstanbul'daki evimde Türksat kullanıyorum ve aşırı memnunum. Şu an yazıktayım ve burada GigaFiber yok. Türk Telekom vardı fakat aşırı ping sorunu vardı İSS kaynaklı sanmıştım. Meğersem sorun, binada ki kablolar yüzündenmiş. Bunu bilmiyordum bende. Kablolar değişti ve sorun düzeldi. Sorun düzeltmeden önce TürkNete geçtim. Yoksa kesinlikle geçmezdim.

Bende GIBIRNet geçtim 6 aydır. tanınmak için ekstra özveri gösteriyorlar

Geçmiş olsun, en azından taahhüt gibi bir şey yok. Umarım kısa sürede çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…