TurkNet GigaFiber hattındaki bağlantı sorunu için nasıl bir yol izlenmeli?

Ardanuc AKAR

Çalışkan
Selam @Recep Baltaş Bey. Halihazırda 1000/50 bir Türk Telekom müşterisi iken bölgeme TurkNet GigaFiber'in geldiğini duydum ve geçmek istedim. Başvuru yaptım. Kurulumu gelen saha ekibi internet kurulumunu başarılı şekilde gerçekleştiremeyince daireme gelen ana damarın kesip ucu çakıp ONT cihazıma taktılar ve desibelini bile ölçmeden evden gittiler. Benim ana damarı kestiklerinden bile haberim yok. Bana bunu bildirmediler. Sonra ben kopma sorunları yaşadığımı söyledim ve sonraki gelen ekip yapılan yanlış olduğunu böyle olmayacağını söyleyip herhangi bir şey yapmadan gittiler. Benim kopmalarım devam etti ve bir çağrı kaydı daha açtırdım ve bugün 9-13 arasında gelmesi gereken ekip beni bütün gün evde bekletip 15 gibi geldi ve elindeki ufak cihazla ben bunun sinyalini düşürdüm dedi ve telefonunda testini yaptı bir sorun yok dedi. PC başında kablolu bağlı internette sorun olduğunu söyledim ve kablonuzda sorun var deyip aldığım hazır fabrika çakılması daha önceki internetimde 1 gram sorun yaşatmayan kabloyu falan kablo sıkma tabancasıyla sıkıp bana şov yaptı iş yapar gibi. Yarın gene bir ekip gelecek ve düzelteceklerini sanmıyorum. Normalde DSL AX82U modemim var ekipler buna bahane buluyor. Yarın gelecek ekibe bahane vermemek için onların verdiği modemin kurulumunu yaptım.

Türk Telekom aboneliğimi iptal ettirdiğim için ceza ödeyeceğim. Eğer TurkNet bu interneti bağlayamazsa tekrardan dönmem gerekecek ve bu ücretin tamamı bana yansıyacak. Ayrıca ana damara herhangi bir hasar verdiyse Türk Telekom'a da dönsem aynı sorunu yaşayacağım. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Sizden yardım talep ediyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Sorunumu saha ekiplerine nasıl çözdürebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Forumda biri yaşadığı sorun için TürkNet’in CEO’suna LinkedIn’den yazıp yardım istediğini ve bu şekilde sorununun çözüldüğünü söylemişti. Şansını deneyebilirsin.

Forumda biri yaşadığı sorun için TürkNet’in CEO’suna LinkedIn’den yazıp yardım istediğini ve bu şekilde sorununun çözüldüğünü söylemişti. Şansını deneyebilirsin.
Yorumun için teşekkürler. Benimde aklımda böyle bi düşünce vardı sadece nereden ulaşmalıyım konusunda kafamda soru işareti vardı. X'den ulaşmayı düşünüyordum. Linkedin'den yazdım. X'den de yazacağım.

TurkNet kendi altyapısı değilse sorun modem ya da router'da diyor. Bu yüzden Türk Telekom'a geçmek zorunda kaldım. Gigafiber altyapısı olmayana ya önermiyorum ya da kesilirse destek bulamazsın diyorum artık.

Hala sorunlu dedikleri cihazla devam ediyorum. Sorun nerede?

Yorumun için teşekkür ederim. Öncelikle bende konuda bahsettiğim gibi bi Türk Telekom 1000/50 kullanıcısıydım. Bölgeme Gigafiber geldiği için geçmek istedim zaten ama iş yapmayı bilmeden kurulum ekipleri geldiğinden dolayı bozulmalar oldu. Bugün gelen Ayhan Bey buradan da teşekkür etmek istiyorum. İşinin ehli ilgili bir beyefendiydi. Öncelikle böyle bi kurulum yapılmaması gerektiğini söyledi. Sonra yapılan işlemdeki hataları düzelterek ana damarı sakladı ana panoyla dairem arasında mekik dokuyarak desibel seviyesini ana panoda 1-1,5 fazla olacak şekilde olana kadar düşürdü. Diğerleri gibi gelip elinde ufak bi cihazla ben bunu düşürdüm deyip gitmedi. Ana damardaki tüm uçları inceleyip tek tek testini yaptı. Dairem gelen desibel -31'di. Bunu ana panodaki -24 değerine yakınlaştırarak -25 -26 seviyelerine kadar getirdi. Ondan sonra gelen Fatih ve Umut arkadaşlarda ont ve modemi değiştirip sorunu tamamiyle çözmüş oldular şuanlık.

Şuanlık dememin sebebi ise yukarda belirttiği ana panodaki -24 değeri aslında yüksek bi değer olmaması gereken bi değer. Bunu hem Ayhan Bey ve onlardan sonra gelen Fatih ve Umut beylerle beraber Türknet'e bildirdik. Bu sorun içinde ekip yönlendirileceğini Ayhan Bey sonradan beni arayarak bilgilendirdi. Özellikle Ayhan Beye ilgili alakası uğraşları için tekrardan teşekkürü bi borç bilirim.

Ana panodaki sorunu çözerlerse onunda bilgilendirmesini vereceğim.

Ana pano için gelen arkadaşlar benimle iletişime geçti gelmek için bende sonuçları öğrenmek istiyorum bana da bilgilendirme verir misiniz dememe rağmen herhangi bi bilgilendirme yapmadan gittiler. Aradıkları telefon numarasına mesaj ve çağrılar bıraktıktan saatler sonra döndüler ve pano da bi sorun olmadığını desibel değerininde -22'lerde olduğunu söylediler. Normal mi bilemiyorum ana panoda daha düşük değerler olması gerektiği düşüncesindeyim çünkü daireye çıkana kadar desibel değeri yükseliyor. Bugün 6.ekip gelecek daireme gelen kabloyu değiştirmek için sonuçlarını tekrardan buraya yazacağım.

10.02.2026 tarihinde gelen arkadaşlar buraya kablo çekme niyetiyle gelip kablo çekmeden geri gitmişlerdir. Bu gelen arkadaşlar kurulum ekibinden sonra gelen arkadaşlardı. O kadar vurdum duymaz işten kaçan arkadaşlar ki kablo çekecekler o kadar netken ellerinde kabloyla eve gelmişken yanlarında sustayı bile getirmeyip oyalanmışlardır. Benim evimde nötr çekmek için aldığım kabloyu susta kılavuz olarak kullanması için verdim onunla ittirdi kaktırdı bişeyler yapar gibi oldu sonra arkadaşına arabadan sustayı getir dedi. Sonrasında uğraştı burası tıkanık dediler ve gittiler. Gidip çelik susta aldım ve onları geçiremediği yerden çelik sustayı şafta kadar getirdim. Kablom olsa kabloyu da çekerdim. Ayrıca gelirken ben dün altyapı ekibinin geldiğini aşağıdaki sinyali 22 düşürdüklerini söyledim. Sonrasında da siz aşağıdaki sinyali ölçtünüz mü diye sordum evet dedi 22 dedi. Sonra bahaneleri kalmayınca aşağıya inip sinyali ölçtüler aşağıda sinyal 24-25 arası. Yarın için gene randevu verdiler. Zahmet olmazsa bi kablo çekmelerini isteyeceğim.

11.02.2026 tarihinde Ayhan Bey ile gelen arkadaşlar daireme kablo çekme işlemini gerçekleştirdiler. Giderken kablonun ucundaki değer -26 civarlarındaydı. Gittikten bir süre sonra sinyal -27.9 seviyesine yükseldi. Kopmalar devam ediyor. Türknet tarafından aranarak sorunun giderilip giderilmediği soruldu ve altyapı ekibinin bugün geleceği söylendi. Beklemedeyim. Gelişmeleri haber vereceğim.

Altyapı ekibi geldi. Alttaki sinyali ölçtü kutuya gelen sinyal 23.2 olarak görüntüledi bende bunu yaparken yanındaydım. Sonrasında daire sabah çekilen kabloyu yeniden bağlamasını gerçekleştirdik. Kabloya patch attı benim tabirimle kaynakladı ve daireye çıkmadan sonra kez daha ölçtü ve sinyalin aynı kaldığını görüntüledi. Sonrada dairede de çıkar çıkmaz bi ölçün yaptı 23.3 olarak görüntüledik neredeyse kayıpsız geliyordu daireye kadar. Aşağıdan çekilen kablo direk olarak ONT'e giriyordu. Bunu daha düzgün şekilde yukarda da bi kutu içine saklayarak patch'ledi ve patch işlemi sonrası ölçüm yaptı ve değer değişmedi 23.3. Sonra kutuyu güzelcene panonun içine sabitledi ve tekrar ölçüm gerçekleştirdi değer değişmedi 23.3. ONT'e bağladı ve interneti test etmemi söyledi. Hız testlerimi gerçekleştirdim bi sorunla karşılaşmadım. Altyapı ekibinden Murat abiye teşekkür ederim. Yaklaşık olarak 1 saat 20 dk'dir stabil bir internet var kopma olmadı. Stabilliğinden emin olduktan sonra son post'umu atacağım bilgilendirme için.

12.02.2026 tarihi itibariyle herhangi bi sorunum kalmadı bağlantı açısından. 22 saat 30 dakikadır kopma sorunu yaşamıyorum. Önceki post'larda Ayhan Bey diye bahsettiğim kişinin adını yanlış öğrenmişim Ayaz Beymiş. Bugüne kadar evime gelen ekiplerden Ayaz, Fatih, Umut ve Murat Beylere teşekkür ederim. Bunlar dışında kalıp evime gelen tüm ekip arkadaşlarından şikayetçiyim. Herhangi bi iş yapma istekleri yoktu gelip burada türlü bahaneler üretip sorunumu çözmeden geri gitmişlerdir.

Konu kitlenebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…