Recep hocam, açıkçası Bütçede sınır yok. Sadece düzgün bufferbloat yapsın competitive onlineda düşük gecikmeden bıktım artık. 22 yıldır TTNET aboneliğimi kapatıp, TurkNet VDSL geçtim. 1 ay içinde GigaFiber aktivasyonunu yaptılar. 15 aydır bekliyordum aktivasyon için.
SFP için WAN portu ile araştırma yaptım sadece hız olarak farkılıklar gördüm. Jitter düşük, gecikmede çok fark olmayacağı için WAN portlu ürünlere döndüm. Keenetic ile ASUS kullananların ASUS'un Bufferbloat testleri daha başarılı yorumlarına istinaden kararsız kaldım.
Keenetic Omni DSL var şu an elimde arayüz olarak bu modem sayesinde çok şeyi öğrendim. Temel giriş seviyesi insanlar için çok basit stabil. O yüzden sizin tecrübelerinize istinaden bir ürün almayı da isterim ama bütçe olarak da, 5-10 bin TL civarında bir ücret vermeyi düşünüyorum. Wi-Fi hiç önemli değil çoğu zaman açmıyorum bile VDSL de lag yapıyor diye, GigaFiber'de açarım Wi-Fi 6 olsa da olur fark etmez yani çok önemli değil, Omni DSL Wi-Fi performansıda beni memnun ediyor.
Hocam eğer Keenetic'de karar kılarsam, Titan modeli 9.300 TL bandında Wi-Fi 7 yeni modemleri, fakat Wi-Fi çok önemli değil benim için, muhtemelen Keenetic Hero düşünüyorum güncel model olarak. Gerçi SFP portunu kullanmazsak Hero almanın sanırım mantığı yok sizin model daha mantıklı olacak daha uygun fiyatlı.
@xahve, Bufferbloat testleriniz nasıl bu router ile ne kadar kısıyorsunuz download ve uploadı.